6 redenen waarom je in 2024 voor Microsoft Teams Provisioning moet kiezen

Met 2024 in zicht, is het van cruciaal belang om vooruit te kijken naar innovatieve oplossingen. Digitale ontwikkelingen gaan momenteel ongekend snel, en de behoefte aan controle, beveiliging en efficiëntie wordt steeds belangrijker. Microsoft Teams Provisioning biedt ondersteuning op al deze terreinen en legt een sterke basis voor toekomstige ontwikkelingen. We delen in deze blog 6 belangrijke voordelen met je.

1. Beheersbaarheid

Met Microsoft Teams Provisioning krijg je de volledige controle over je Teams-omgeving. Het willekeurig creëren van Teams door medewerkers behoort tot het verleden, waardoor de wildgroei van Teams verdwijnt. Dankzij strikte naleving van werkafspraken en het informatiebeveiligingsbeleid worden nieuwe Teams en kanalen op uniforme en veilige wijze ingericht. Het resultaat? Een overzichtelijke en veilige omgeving waarin jouw collega’s efficiënt en veilig kunnen samenwerken.

2. Veiligheid en compliance

Met Microsoft Teams werk je intensief samen met mensen binnen en buiten je organisatie. Je wilt je geen zorgen maken over de veiligheid van al je gegevens. Met Teams Provisioning is deze bescherming gegarandeerd dankzij geavanceerde, vooraf geconfigureerde instellingen. Externe toegang wordt beheerst, gevoelige gegevens worden zorgvuldig afgeschermd, en strikte naleving van AVG en ISO-normen is verzekerd.

3. Inzicht en controle

Microsoft Teams Provisioning biedt jouw IT-afdeling uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden, waardoor je niet alleen overzicht behoudt, maar ook het beheer en de beveiliging van Teams continu verder verbeterd. De IT-afdeling heeft realtime inzicht in de actuele status van Microsoft Teams en kan deze verder optimaliseren en beveiligen.

4. Efficiency

Dankzij Microsoft Teams Provisioning is structuur binnen je Teams-omgeving niet langer een uitdaging. Vooraf ingestelde configuraties, zoals strikte naamgevingsconventies, retentiebeleid, archivering, classificatie, label en borging van governance afspraken, zorgen voor een heldere en overzichtelijke indeling. Dit vertaalt zich rechtstreeks naar verhoogde productiviteit, aangezien teamleden zich kunnen concentreren op samenwerken in plaats van constant zoeken naar de juiste Teams, kanalen en/of documenten.

5. Tijdbesparing en foutreductie

Microsoft Teams Provisioning integreer je eenvoudig in je dagelijkse manier van werken. Het aanvragen van een nieuwe Teams-omgeving is eenvoudig via het intranet, ERP- of ticketsysteem. Met slechts enkele klikken heb je snel een nieuw Team gecreëerd. Bovendien kunnen medewerkers direct aan de slag met het zojuist aangemaakte Team.

Daarnaast hoef je niet langer handmatig Teams in Microsoft Teams aan te maken. Handmatige processen voor het opzetten van Teams zijn niet alleen inefficiënt, maar ook foutgevoelig. Dankzij Teams Provisioning verloopt dit proces automatisch, waardoor medewerkers Teams kunnen aanvragen zonder zich zorgen te hoeven maken over de juiste toepassing van de werkafspraken en beveiligingsprotocollen van jouw organisatie.

6. Voorbereid op de toekomst

Met voortdurende uitbreidingen in Microsoft 365 / Microsoft Teams en de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI), is het essentieel om controle te behouden en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen. Microosft Teams Provisioning biedt niet alleen controle, maar ook de flexibiliteit om te anticiperen op toekomstige veranderingen.

Direct meer weten?

In 2024 is Microsoft Teams Provisioning niet zomaar een optie, maar een absolute noodzaak. Het maakt het op een slimme en veilige manier werken met Microsoft Teams nog eenvoudiger. Ben je benieuwd hoe het precies werkt? Onze collega’s geven je graag een demo.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.