AVG en Security: hoe ga je er slim mee om?

De wereldwijde standaardwet voor de bescherming van privacy vraagt om goede beveiligingsmaatregelen. Ook van je Office 365 omgeving. Maar hoe kun je hier nu slim mee omgaan? In deze blog laten we je zien dat security verder reikt dan alleen de AVG.

AVG en Office 365

Advantive begeleidt bedrijven in de transitie naar de Cloud. Vaak gaat het om een overstap van on-premises naar Office 365 in combinatie met Microsoft Azure of een hybride Cloud. Security is altijd belangrijk en helpt je bij het naleven van de AVG wetgeving.

Mede door de digitale transformatie en nieuwe wet- en regelgeving is de security van Office 365 van cruciaal belang om je organisatie prettig en veilig te laten werken. De beveiliging van een Office 365 omgeving is dan ook een continu proces dat sterk afhankelijk is van de dynamisch veranderende omstandigheden.

Je bent verantwoordelijk voor het beschermen van (privacy)gevoelige informatie, maar ook voor het voorkomen van cybercrime. Ik merk in de praktijk dat voor veel organisaties ondersteuning op dit vlak gewenst is. Simpelweg omdat het op diverse vlakken om specifieke technische kennis vraagt. Het is dan ook belangrijk om te weten hoe de beveiliging van je Office 365 omgeving is.

Cyber Security Assessment Tool (CSAT)

Advantive helpt organisaties om inzicht te krijgen in het security niveau van onder andere hun Office 365 omgeving (inclusief SharePoint en fileshares). Daarnaast voeren we een scan uit op endpoints, Active Directory, Azure AD en malware. We hanteren hiervoor het volgende stappenplan:

  1. Intake en installatie CSAT tool
  2. Uitvoeren van security scan
  3. Rapportage en security advies
  4. Presentatie van de resultaten

Het resultaat

We brengen de aandachtspunten en verbetermogelijkheden voor de beveiliging van je omgeving in kaart. We laten zien welke technische mogelijkheden je organisatie kunnen helpen om de beveiliging te vergroten. Aan de hand van het security consult kunnen ook complexere lage termijn security doelen worden bepaald. Tevens besteden we aandacht aan security bewustwording van je organisatie.

Security beheer

Security van Office 365 is een continu proces en vraagt om adequaat en proactief beheer. Geen huis is veilig zonder dat er iemand regelmatig checkt of de ramen en deuren gesloten zijn. Binnen Office 365 is het niet anders. Advantive kan je op dit vlak de gewenste ondersteuning bieden.

Het proactief security beheer is gericht op de veiligheid en beveiliging van Office 365. Beveiligen is een dynamisch proces, systemen moeten up-to-date zijn en blijven. Proactieve monitoring en beheer zijn dan ook van cruciaal belang. Dit verlaagt de kans dat je informatie en systemen kwetsbaar zijn voor hackers, virussen of datalekken. Het resultaat is dat je je medewerkers een veilige werkplek kunt bieden.

Waar staat jouw organisatie?

Voor iedere organisatie is de impact van de AVG en het gewenste beveiligingsniveau van Office 365 anders. Hoe veilig is jouw Office 365 omgeving? Met een Cyber Security Assessment laten we precies zien waar je nu staat en welke security maatregelen gewenst zijn.

Meer informatie

Direct meer weten?

Advantive Joep Fijen

Joep Fijen
Commercieel directeur

joep.fijen@advantive.nl
+31 88 2020520
+31 6 46443743

Meer inspiratie
Wat kost Microsoft Flow? In deze blog leggen we je kort uit wat Microsoft Flow is en geven we je inzicht in de kosten en Microsoft Flow licenties.Lees meer ›
Het intranet is flink in ontwikkeling. Hoe zorg je ervoor dat je collega's het intranet echt gaan gebruiken? Dit stappenplan geeft je 5 tips voor een succesvol(ler) intranet.Lees meer ›
Steeds vaker worden organisaties geconfronteerd met aanvallen via malware en virussen. Met Advanted Threat Protection kun je zakelijk e-mailverkeer beter beveiligen.Lees meer ›