Bellen via Microsoft Teams: wat zijn de mogelijkheden?

Microsoft heeft tijdens Microsoft Ingnite 2017 aangekondigd om Skype for Business te integreren in Microsoft Teams. Het is nu al mogelijk om via Voice over IP (VoIP) te bellen en te vergaderen. Hiermee biedt Microsoft Teams je een nog completere hub voor teamwork. In deze update delen we de mogelijkheden van bellen via Microsoft Teams met je.

Integratie Skype for Business

De contacten van Skype zijn onlangs geïntegreerd in Microsoft Teams. Bij chats staan al je Skype-contacten met alle gegevens. De opties die hierbij gegeven worden zijn: mail, organisatie weergeven, videogesprek en audiogesprek. Door deze snelfuncties hoef je niet meer Skype for Business te raadplegen.

Stel jij werkt met Microsoft Teams, maar degene met wie je wilt chatten gebruikt nog Skype for Business. Geen probleem, je kunt gewoon met elkaar chatten, bellen en videobellen. Je kunt iedereen toevoegen met een geldig e-mailadres.

Ook is de aanwezigheidsindicator in zowel Microsoft Teams als in Skype for Business geïntegreerd. Als je status wijzigt in Microsoft Teams, dan wordt het ook in Skype for Business aangepast en visa versa. Dit geldt ook als je een afwezigheidsbericht instelt.

Mensen die Teams niet geïnstalleerd hebben, kunnen via Chrome en Edge deelnemen aan een Team.

Achtergrond aanpassen tijdens videogesprek

Wat ook een mooie functionaliteit van bellen via Microsoft Teams is, dat als je met iemand belt dat de achtergrond wazig wordt dan en zie je alleen de persoon met wie je telefoneert. Dit zorgt ervoor dat er nooit gevoelige informatie vrijgegeven wordt en dat je niet afgeleid wordt door een drukke achtergrond.

Efficiënter en prettiger vergaderen

Tijdens een telefoongesprek of een online vergadering kun je eenvoudig presentaties, video’s en foto’s vanaf je (mobiele) device delen. Ook je desktop en applicaties kun je gemakkelijk delen. Dit maakt het overleg efficiënter en interactiever.

Tijdens een online vergadering kun je je geluid dempen en dit weer zelf opheffen. Een organisator van een vergadering kan het geluid van alle deelnemers dempen bijvoorbeeld om achtergrondgeluid te minimaliseren. Alleen de organisator kan dit weer opheffen.

Online vergadering biedt je een virtuele lobby, waarin deelnemers kunnen wachten voor de aanvang van een vergadering. Ideaal als je nog wat zaken moet voorbereiden.

Vergadering opnemen en terugluisteren

Je kunt je vergadering opnemen, voorzien van ondertiteling en tijdcodering. Projectleden die een vergadering hebben gemist, kunnen eenvoudig vergaderingen terugluisteren. Ook kun je terugspoelen naar een specifiek deel in de vergadering. Ook blijft een eventuele chatgeschiedenis bewaard. Als projectlid ben je dus altijd en overal op de hoogte van de projectvoortgang.

Bellen met Microsoft Teams

In mei 2018 is “direct routing” als preview beschikbaar gekomen voor Teams gebruikers. Voor bedrijven die zijn aangemeld via het Skype review programma is het nu mogelijk om met AudioCodes of Sonos SBC een directe verbinding te maken met Microsoft Teams en hiermee een SIP-koppeling te maken met hun telefooncentrale. Op deze manier is het mogelijk om te bellen en gebeld te worden met Microsoft Teams, zoals je mogelijk al gewend bent van Skype for Business, maar dan zonder tussenkomst van een on premises Skype for Business of Cloud Connector omgeving.

Meer weten over bellen via Microsoft Teams?

Wil je weten wat bellen en vergaderen via Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten!

Maak een afspraak

Meer inspiratie
Hoe kun je als organisatie voorkomen dat bedrijfsgevoelige informatie per e-mail wordt verstuurd? Data Loss Prevention in Office 365 helpt je je securityniveau te verhogen. Lees meer ›
Binnen iedere organisatie heeft security hoge prioriteit. Deze blog bevat tips om met behulp van Sharegate de beveiliging van SharePoint te vergroten.Lees meer ›
Het startpunt voor het gebruik van de Office 365 applicaties ligt voor de meeste mensen bij het platform zelf. Ontdekken hoe de applicatie precies werkt en waarvoor die kan worden gebruikt is hierbij de eerste stap. Advantive neemt hierbij de bedrijfsstrategie als uitgangspunt. Je wilt immers als organisatie in zijn geheel slimmer en efficiënter werken, niet enkel op individueel niveau.Lees meer ›