15 juni 2017

Beveiliging van SharePoint: is je data veilig opgeslagen?

Binnen iedere organisatie heeft security hoge prioriteit. Dit geldt ook voor de beveiliging van SharePoint. In de praktijk blijkt, dat afspraken maken over de manier waarop de gegevens in SharePoint worden beveiligd lastig is. Controle is gewenst om het gewenste beveiligingsniveau en governance te kunnen bereiken. In deze blog geef ik je tips om met behulp van Sharegate de beveiliging van SharePoint te vergroten.

Beveiliging van SharePoint en controle

Controleren of de gemaakte afspraken in de praktijk ook worden nageleefd, is vaak bijzonder moeilijk. Door regelmatig een actueel permissie-overzicht te generen van alle sites in de SharePoint omgeving kan makkelijk en snel worden gecontroleerd hoe het staat met de beveiliging van de data.

 

Beveiliging SharePoint

Met Sharegate kan snel en regelmatig worden gecontroleerd of:

 • Gebruikers de juiste toegang tot bestanden hebben.
 • Er verbroken permissies zijn en waar deze moeten worden gerepareerd.
 • Er een beveiliging (status) rapport worden gegenereerd in Excel.
 • Zichtbaar maken welke documenten met welke externe gebruikers worden gedeeld.

SharePoint migratie goed voorbereiden

Bekijk voor een migratie hoe ‘ingewikkeld’ de omgeving is met behulp van de ingebouwde inventarisrapporten. Deze rapporten tonen het aantal siteverzamelingen, sites, workflows ongebruikte sites, de grootte van je omgeving, et cetera. Hiermee kan niet alleen een goede inschatting worden gemaakt hoe lang de migratie gaat duren, maar ook hoe complex de migratie is. Dit maakt een proactieve foutafhandeling mogelijk.

Met meer dan 30 ingebouwde rapporten en de mogelijkheid om zelf rapporten te definiëren wordt het je met Sharegate erg makkelijk gemaakt om elk detail binnen SharePoint inzichtelijk te maken.

Beveiliging van SharePoint rapport

In (security) control!

“De SharePoint migratie is klaar, maar nu kan iedereen bij alle bestanden!”. Dit is een situatie die je als Chief Security Officer natuurlijk niet mee wil maken. Vandaar dat we dan ook graag in-depth ingaan op de nieuwe informatie- en security-architectuur tijdens een migratietraject. Sharegate helpt ons met het implementeren van deze architectuur door functies te bieden als:

 • Voor meerdere site verzamelingen tegelijk de beveiliging instellingen toepassen.
 • Bewerken van ‘Group’ lidmaatschap.
 • Toevoegen, verwijderen en kopiëren van permissies.
 • Opschonen van ‘Limited access’ en ‘Orphaned users’.
 • Controleren geïmplementeerde security governance.

Advantive kan helpen met het ontwerpen van een governance plan (beschrijven wat de regels zijn) en vervolgens ook met het implementeren van dit plan (controleren of de regels worden gevolgd).

SharePoint controle en rapportage

Je wilt grip houden op de beveiliging van SharePoint en op alle Office 365 en SharePoint activiteiten. Denk aan wijzigingen van inhoud typen, structuuraanpassingen in lijsten of sites of zelfs aanpassingen in belangrijke documenten. Sharegate biedt je:

 • Heldere auditrapportages.
 • Geavanceerde filteropties.
 • Exportmogelijkheden van auditresultaten naar Excel voor verdere analyse.

Governance plan

Te veel informatie is net zo onbruikbaar als geen informatie. Advantive helpt je met het ontwerpen van het governance plan (beschrijven wat de regels zijn) en vervolgens ook met het implementeren van dit plan (controleren of de regels worden gevolgd). Samen vergroten we de beveiliging van SharePoint binnen je organisatie.

REACTIES

Nog geen reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Meer inspiratie
Office 365 vormt de basis van de moderne werkplek en wordt iedere dag flink op de proef gesteld. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om Office 365 beheer uit te besteden. Lees meer ›
Digitale transformatie brengt IT-veranderingen met zich mee. Neveneffect is shadow IT binnen je organisatie. Met IT-trainingen kun je shadow IT beperken.Lees meer ›
Wat kost Microsoft Flow? In deze blog leggen we je kort uit wat Microsoft Flow is en geven we je inzicht in de kosten en Microsoft Flow licenties.Lees meer ›