22 mei 2017

Geld besparen met Microsoft Azure

Op donderdag 18 mei jl. vond het Advantive seminar ‘Maak kennis met Microsoft Azure‘ plaats. Geld besparen met Microsoft Azure vormde de rode draad van deze bijeenkomst. In twee uur tijd hebben Advantive collega’s en onze klant Woonbedrijf laten zien:

  • hoe Microsoft Azure werkt;
  • wat aandachtspunten zijn voor een goede business case;
  • hoe je geld kunt besparen met het moderniseren van je datacenter naar de Cloud.

Azure klantcase: Woonbedrijf

Onze klant Rob de Rijk, Coördinator I&A Servicedesk and System management bij Woonbedrijf, heeft zijn praktijkervaringen met Microsoft Azure gedeeld. Hij heeft ons meegenomen in de voorbereidingen, implementatie en uitrol van Microsoft Azure. Hij liet zien op welke manieren hij geld heeft kunnen besparen en wat zijn Azure toekomstplannen zijn.

Microsoft Azure business case

Bij het moderniseren van je datacenter naar de Cloud komt er veel op je af. Een dergelijk traject is complex en vraagt je volledige aandacht. Denk hierbij aan licenties, technisch juiste oplossingen, compliance met wet- en regelgeving en de juiste projectaanpak. Tijdens het seminar heeft collega Willemjan van Laarhoven tips gegeven hoe je het Azure project tot een succes kunt maken.

Geld besparen met Microsoft Azure

Daarnaast heeft Willemjan laten zien hoe Advantive, afhankelijk van het Azure kennisniveau binnen je organisatie, een uitstekende expertrol voor je kan vervullen. Hij heeft stap-voor-stap beschreven hoe je naar een succesvolle livegang kunt werken. Ook heeft hij gepresenteerd hoe Advantive continu werkt aan een optimale Azure omgeving voor haar klanten. Ons doel is om met Azure geld te besparen voor de klant door het realiseren van een optimale verhouding tussen snelheid, schaalbaarheid en verbruik.

Microsoft Azure licenties

Tot slot is er aandacht besteed aan een aantal Microsoft Azure licentievormen: pay-as-you-go, enterprise agreement en Cloud Solution Provider (CSP). Advantive is tier 1 Microsoft CSP partner. Dit betekent dat organisaties Microsoft Azure licenties direct via Advantive kunnen aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs. Het grote voordeel van CSP is, dat je als organisatie meer flexibiliteit krijgt. Je betaalt je Azure verbruik / licenties achteraf en per maand. Bovendien kun je op elk moment licenties op- of afschalen. Ook is Advantive support in de CSP licentievorm inbegrepen.

Meer weten over Microsoft Azure?

Heb je het seminar gemist, maar wil je toch meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Azure voor jouw organisatie? Wij delen graag onze ervaringen met Microsoft Azure met je.

REACTIES

Nog geen reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Meer inspiratie
Helaas worden bedrijven steeds meer geconfronteerd met cybercrime. Wachtwoordaanvallen (password spraying attacks) zijn hier een voorbeeld van. Wat is het precies en hoe bescherm je je organisatie tegen deze bedreiging van buitenaf? Onze collega Stefan Peters legt het je in deze blog uit.Lees meer ›
Slim archiveren van zakelijke e-mails? Blog over de voor- en nadelen van het archiveren van e-mails in Office 365 met Exchange Online Archiving.Lees meer ›
Het beschermen van je account met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is onvoldoende. Met multi-factor authenticatie (MFA) zorg je voor extra beveiliging. Advantive ondersteunt je bij het instellen van MFA voor je hele bedrijf of voor bepaalde afdelingen.Lees meer ›