Hoe maak je als organisatie optimaal gebruik van Office 365?

Het startpunt voor het gebruik van de Office 365 applicaties ligt voor de meeste mensen bij het platform zelf. Ontdekken hoe de applicatie precies werkt en waarvoor deze kan worden gebruikt is hierbij de eerste stap. Dit is voor de meeste organisaties helaas niet de meest efficiënte manier. Vanuit de platformgedachte moeten we terug naar de corebusiness om te bepalen welke applicatie het beste kan worden ingezet. Advantive neemt hierbij de bedrijfsstrategie als uitgangspunt. Je wilt immers als organisatie in zijn geheel slimmer en efficiënter werken, niet enkel op individueel niveau. In deze blog help ik je via 3 simpele stappen op weg.

Enkele stappen die daarbij kunnen helpen zijn:

1. Maak gebruik van applicaties op het juiste niveau

Om zo efficiënt mogelijk te werken met Office 365 is het belangrijk om de juiste applicatie op het juiste niveau te gebruiken. Enkele voorbeelden hiervan staan beschreven in onderstaande afbeelding:

Doel van deze verdeling is om de werkstromen en -processen binnen de organisatie te optimaliseren. Enkele voorbeelden uit de praktijk zijn onder andere:
Skype for Business of Microsoft Teams niet alleen gebruiken om te chatten of bellen, maar ook om te vergaderen.
Microsoft Teams niet enkel intern gebruiken, maar ook om samen te werken met externe partijen.
Office 365 installeren op meerdere apparaten (laptop, tablet en mobiel), waardoor je altijd en overal bij je gegevens kunt.

2. Per applicatie de impact versus de complexiteit bepalen

Implementatie op persoonlijk niveau is natuurlijk minder complex en heeft daardoor de minste impact. Voor een optimaal applicatiegebruik binnen Office 365 is het van belang om als organisatie de nadruk te leggen op het team- en organisatieniveau.

3. Adoptie inzetten voor efficiënter gebruik van Office 365

Elke organisatie heeft zijn eigen bedrijfsstrategie. Het is van groot belang om de aanpak van een implementatie en ondersteuning hierop aan te passen. Om deze strategie te bepalen doen we een scan. De uitkomst leidt tot een specifiek advies voor het uitvoeren van een implementatieproject binnen de organisatie. Ook geven we adviezen en tips om maximale gebruikersadoptie te bereiken. Via inspiratiesessies, trainingen en workshops delen onze consultants tips & tricks om prettig, veilig en vooral ook efficiënt met Office 365 te kunnen werken.

Weten welke Office 365 apps het beste passen bij jouw organisatie(strategie)?

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij per applicatie aangeven hoe je deze het beste kunt inzetten binnen jouw organisatie. We kennen de mogelijkheden en nieuwe features, omdat onze consultants hier dagelijks mee bezig zijn. Hierbij blijft het efficiënter werken op organisatieniveau het uitgangspunt. Neem daarom geheel vrijblijvend contact met ons op voor een inspiratiesessie.

Maak een afspraak

 

Meer inspiratie
Op donderdag 18 mei jl. vond het Advantive seminar 'Maak kennis met Microsoft Azure' plaats. Geld besparen met Azure vormde de rode draad van deze bijeenkomst.Lees meer ›
Met de ransomware-aanval WannaCry wordt het gevaar van ransomware meer dan duidelijk. Hoe kun je nu voorkomen dat jouw IT-omgeving wordt besmet?Lees meer ›
In deze blog lees je de highlights van dag 5 Microsoft Ignite 2017: Office 365 compliance en security, beveiligen van gevoelige informatie en stappenplan Exchange migraties.Lees meer ›