Is je ICT-organisatie ‘summer proof’?

De zomer komt eraan. Dit is een gunstige periode voor de ICT-afdeling om achterstallig onderhoud te doen, nieuwe hard- en software uit te rollen en kleine ICT-projecten uit te voeren zonder dat het een te grote impact heeft op de organisatie. Weet je welke ICT-activiteiten binnen je organisatie wenselijk zijn om ‘summer proof’ te zijn? Onze checklist biedt je inzicht.

1. Back-up ICT-medewerkers

Wegens vakantie kunnen je ICT-medewerkers voor een bepaalde periode afwezig zijn. Is de continuïteit en veiligheid van je ICT-omgeving tijdens de vakantie gewaarborgd? Of is tijdelijke ondersteuning gewenst? Het is verstandig om hierover tijdig na te denken en ook actie te ondernemen.

2. Optimalisatie infrastructuur

Is je ICT-infrastructuur op orde? De relatief rustige zomerperiode is geschikt om terugkerende netwerkissues en performance problemen te analyseren en op te lossen. Ook is dit een gunstige periode om patches en updates te doen en nieuwe versies van software te installeren.

3. Check Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Deze nieuwe privacywet heeft impact op de processen, de gebruikers en de inzet van ICT binnen een organisatie. Is je organisatie al AVG compliant? Ben je toe aan een volgende stap ten aanzien van security? In de zomerperiode kun je checken of je Office 365 security en compliancy op orde zijn.

4. Aanscherpen roadmap

Elke organisatie heeft toekomstplannen voor ogen. Hoe ziet je ICT-organisatie er over drie jaar uit? De ICT-ontwikkelingen volgen zich snel in tempo op. Maandelijks komen er circa 500 updates uit binnen Office 365. Hoe zorg je ervoor dat je organisatie toekomstbestendig blijft in deze dynamische wereld? De zomerperiode biedt je de rust om kennis te maken met nieuwe ICT-ontwikkelingen en je eigen roadmap verder aan te scherpen.

5. Inrichting en beheer veilige werkplekken

Medewerkers willen bij voorkeur altijd en overal kunnen werken. Dat maakt je organisatie flexibeler en efficiënter. Zijn de (mobiele) werkplekken op de juiste manier ingericht en beveiligd? Heb je je medewerkers geïnstrueerd over het veilige gebruik van een mobiele device buiten de kantooromgeving en in het buitenland? Denk aan het voorkomen van datalekken, diefstal en onveilige wifi. Dit vraagt continu om goed beheer en controle van de werkplekken. In de zomerperiode is mobile device management geen overbodige luxe.

Hulp nodig?

We begrijpen dat je je als organisatie graag goed wilt voorbereiden op de zomerperiode. Maar ook dat je ICT-afdeling niet altijd de tijd en expertise heeft om bovenstaande punten volledig op te kunnen pakken.

Vanuit onze Microsoft expertise denken we graag met je mee. We kunnen ondersteuning bieden middels consultancy of tijdelijke inzet van onze afdeling Managed Services. Uitgangspunt is dat onze diensten een adequate aanvulling vormen op je organisatie.

We adviseren, ondersteunen en begeleiden je organisatie op het snijvlak van ICT en business. Daarnaast zorgen we voor de juiste balans tussen veiligheid, werkbaarheid en investeringskosten. Mogen we jouw organisatie dit jaar helpen om goed voorbereid de zomerperiode in te gaan?

Maak een afspraak

Meer inspiratie
<
>
Je wilt maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en grip op je licentiekosten. Advantive biedt je Microsoft licenties in een flexibel, maandelijks abonnement. Lees meer >
Hoe kun je als organisatie voorkomen dat bedrijfsgevoelige informatie per e-mail wordt verstuurd? Data Loss Prevention in Office 365 helpt je je securityniveau te verhogen. Lees meer >
Office 365 vormt de basis van de moderne werkplek en wordt iedere dag flink op de proef gesteld. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om Office 365 beheer uit te besteden. Lees meer >