19 juni 2018

ISDN stopt in 2019: VoIP is het alternatief

Per 1 september 2019 stopt de ondersteuning op ISDN. Maak je gebruik van deze diensten? Dan is het tijd om naar alternatieven te kijken. Steeds meer organisaties stappen over op VoIP. Wat zijn de mogelijkheden en wat is de impact op je organisatie? We geven antwoord op de meest gestelde vragen over ISDN en VoIP / Skype for Business.

1.     Waarom stopt ISDN?

“De telefoniemarkt is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Het gebruik van traditionele telefonie is flink afgenomen. Er wordt steeds meer gekozen voor bellen via internet (VoIP). Dit is dan ook de reden dat ISDN1/2 in 2019 stopt. De verwachting is dat ISDN15/20/30 nog tot 2021 wordt ondersteund.”

2.     Wat betekent dit voor mijn organisatie?

“Als je op dit moment nog gebruikmaakt van ISDN, dan is het goed om je te verdiepen in alternatieven. Op basis van onze kennis en ervaring adviseren we onze relaties om op de VoIP-oplossing Skype for Business over te stappen. Het gebruikersgemak, de uitgebreide integratiemogelijkheden, de snelle implementatie en de kostenbesparingen maken dit een aantrekkelijk alternatief voor traditionele telefonie.”

3.     Hoe stap ik over op Skype for Business?

“We helpen je organisatie om vrijwel geruisloos op Skype for Business over te stappen. We zorgen voor de juiste infrastructuur, voor het behoud van je eigen telefoonnummers, training van de gebruikers en voor het beheer van de nieuwe VoIP-oplossing.”

4.     Wat zijn de voordelen van Skype for Business voor mijn organisatie?

“We zien dat organisaties gemiddeld 25% op hun telefoonkosten kunnen besparen met de overstap naar VoIP / Skype for Business. Daarnaast maakt het de werkdag van medewerkers productiever. Via Skype for Business zijn medewerkers altijd en overal bereikbaar via hun device. Dit maakt bellen, chatten én online vergaderen op kantoor, bij de klant of onderweg mogelijk. Via een aanwezigheidsindicator zie je of een collega of relatie wel of niet bereikbaar is. Dit bespaart vaak al een aantal onnodige telefoontjes per dag.”

5.     Hoe toekomstbestendig is Skype for Business?

“Skype for Business is een VoIP-oplossing van Microsoft. We zien dat Microsoft continu haar oplossingen verder optimaliseert op basis van klantvraag en ontwikkelingen in de markt. Steeds meer organisaties maken een digitale transformatie door. Skype for Business sluit hier goed op aan.”

 

Meer weten over ISDN stopt en/of Skype for Business als alternatief?

Wil je weten of Skype for Business een goed alternatief is voor ISDN voor jouw organisatie? We geven je graag vrijblijvend advies.

Maak een afspraak

Meer inspiratie
Getroffen worden door ransomware is een van de meest ingrijpende security aanvallen voor een bedrijf. In deze blog leggen we je uit wat ransomware is, hoe je je organisatie kunt beschermen en hoe je de risico's van een aanval kunt verminderen.Lees meer ›
Is de fileserver nog wel geschikt voor de toekomstige werkplek en nieuwe generatie medewerkers? In deze blog vertel ik over de transitie van fileserver naar Office 365 en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt.Lees meer ›
Het selecteren van (nieuwe) software voor projectmanagement vraagt om een goede voorbereiding. We hebben 7 tips voor je op een rij gezet.Lees meer ›