14 maart 2019

Microsoft cloud licenties nodig? Kies de licentievorm die bij je past!

Je staat voor de keuze om nieuwe Microsoft cloud licenties aan te schaffen. Er zijn tal van mogelijkheden: licenties kopen via het cloud solution provider (CSP) programma, Microsoft Enterprise Agreement (EA), Microsoft Enterprise Subscription Agreement (ESA) of bijvoorbeeld rechtstreeks. Maar welke licentievorm past bij jouw organisatie en met welke keuze beperk je het risico op financiële verrassingen?

Microsoft cloud licenties checklist

Wij vinden het belangrijk, dat je als organisatie kiest voor de licentievorm die bij je past. Met deze checklist kun je zelf bepalen wat belangrijk is voor jouw organisatie.

  1. Gaat jouw organisatie de komende drie jaar veranderen?
  2. Ben je van plan om de komende drie jaar je Microsoft cloud solutions uit te breiden of in te krimpen?
  3. Is het voor jouw organisatie belangrijk om cloud licenties snel te kunnen activeren of deactiveren (zonder tussenkomst van een licentiedistributeur)?
  4. Wil je op elk moment je licenties aan kunnen passen (meer of minder)?
  5. Vind je het belangrijk om 1 vast aanspreekpunt voor al je licentievraagstukken te hebben?
  6. Wil je licenties kopen tegen gunstige voorwaarden en een scherpe prijs?
  7. Vind je het prettig om achteraf en per maand voor je licenties te betalen?
  8. Wil je verzekerd zijn van support en ondersteuning?
  9. Is het handig om nieuwe cloud licenties te combineren met andere cloud diensten?
  10. Wil je tot 10% besparen op je Microsoft Office 365 licenties en over je Azure verbruik?

Heb je de meeste vragen met een JA beantwoord? Dan past de Microsoft CSP licentievorm waarschijnlijk het beste bij je.

Wat is Microsoft CSP?

Met Microsoft CSP schaf je je Microsoft licenties aan op een flexibele manier. Je betaalt achteraf en per maand en je kunt op elk moment licenties op- of afschalen. Bovendien koop je de licenties tegen een scherpe prijs. Advantive is een tier 1 CSP partner. Wij bieden je alle cloudabonnementen van Microsoft, zoals Office 365, Microsoft Azure, Dynamics 365, Power BI en Enterprise Mobility + Security, rechtstreeks aan. Wij sturen je achteraf een factuur en maken maandelijks je besparing inzichtelijk.

Vrijblijvend licentie-advies

Wil je precies weten welke licentievorm het beste bij je organisatie past? Neem dan contact met ons op. Wij geven je vrijblijvend licentie-advies en laten je graag zien hoe je op je Microsoft cloud licenties kunt besparen.

Meer inspiratie
Advantive is al vanaf de introductie van Microsoft Teams enthousiast over de hub voor teamwork. Het is nu al de snelst groeiende business app van Microsoft. Focus ligt de komende tijd op het toevoegen van nieuwe mogelijkheden voor samenwerking, beveiliging en beheer. In deze blog inspireren we je met een aantal nieuwe mogelijkheden.Lees meer ›
Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hoe maakt u als onderwijsinstelling nu slimme keuzes? In deze blog aandachtspunten voor IT-innovatie.Lees meer ›
Met enkele aanpassingen van de standaard ingebouwde security opties in Office 365 kun je een betere beveiligingsgraad realiseren. Lees meer ›