14 maart 2019

Microsoft cloud licenties nodig? Kies de licentievorm die bij je past!

Je staat voor de keuze om nieuwe Microsoft cloud licenties aan te schaffen. Er zijn tal van mogelijkheden: licenties kopen via het cloud solution provider (CSP) programma, Microsoft Enterprise Agreement (EA), Microsoft Enterprise Subscription Agreement (ESA) of bijvoorbeeld rechtstreeks. Maar welke licentievorm past bij jouw organisatie en met welke keuze beperk je het risico op financiële verrassingen?

Microsoft cloud licenties checklist

Wij vinden het belangrijk, dat je als organisatie kiest voor de licentievorm die bij je past. Met deze checklist kun je zelf bepalen wat belangrijk is voor jouw organisatie.

  1. Gaat jouw organisatie de komende drie jaar veranderen?
  2. Ben je van plan om de komende drie jaar je Microsoft cloud solutions uit te breiden of in te krimpen?
  3. Is het voor jouw organisatie belangrijk om cloud licenties snel te kunnen activeren of deactiveren (zonder tussenkomst van een licentiedistributeur)?
  4. Wil je op elk moment je licenties aan kunnen passen (meer of minder)?
  5. Vind je het belangrijk om 1 vast aanspreekpunt voor al je licentievraagstukken te hebben?
  6. Wil je licenties kopen tegen gunstige voorwaarden en een scherpe prijs?
  7. Vind je het prettig om achteraf en per maand voor je licenties te betalen?
  8. Wil je verzekerd zijn van support en ondersteuning?
  9. Is het handig om nieuwe cloud licenties te combineren met andere cloud diensten?
  10. Wil je tot 10% besparen op je Microsoft Office 365 licenties en over je Azure verbruik?

Heb je de meeste vragen met een JA beantwoord? Dan past de Microsoft CSP licentievorm waarschijnlijk het beste bij je.

Wat is Microsoft CSP?

Met Microsoft CSP schaf je je Microsoft licenties aan op een flexibele manier. Je betaalt achteraf en per maand en je kunt op elk moment licenties op- of afschalen. Bovendien koop je de licenties tegen een scherpe prijs. Advantive is een tier 1 CSP partner. Wij bieden je alle cloudabonnementen van Microsoft, zoals Office 365, Microsoft Azure, Dynamics 365, Power BI en Enterprise Mobility + Security, rechtstreeks aan. Wij sturen je achteraf een factuur en maken maandelijks je besparing inzichtelijk.

Vrijblijvend licentie-advies

Wil je precies weten welke licentievorm het beste bij je organisatie past? Neem dan contact met ons op. Wij geven je vrijblijvend licentie-advies en laten je graag zien hoe je op je Microsoft cloud licenties kunt besparen.

Meer inspiratie
Office 365 vormt de basis van de moderne werkplek en wordt iedere dag flink op de proef gesteld. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om Office 365 beheer uit te besteden. Lees meer ›
Hoe zorg je nu dat je grip houdt op je Microsoft Teams omgeving en de mogelijkheden optimaal benut? In deze blog delen we tips met je.Lees meer ›
Vanwege de rijke functionaliteit kiezen steeds meer bedrijven om over te stappen naar Modern SharePoint / SharePoint Online. In deze blog delen we onze aanpak en een stappenplan voor SharePoint migraties.Lees meer ›