26 september 2017

Microsoft Ignite 2017: highlights dag 1

Van 25 t/m 29 september 2017 vindt Microsoft Ignite in Orlando (Florida) plaats. MS Ignite is een wereldwijd evenement voor Microsoft Partners waar alles draait om nieuwe Microsoft ontwikkelingen. Komende week vinden er meer dan 700 sessies en live demo’s plaats. Ook deelt Microsoft haar inzichten en roadmaps met haar partners.

Dit jaar is Advantive ook aanwezig op het event. Via blogs deelt onze collega Willemjan van Laarhoven de highlights met je.

Dag 1 Microsoft Ignite 2017

Vanaf een zonnig Orlando een update van onze avonturen bij Microsoft Ignite 2017. Na een wat onzekere reis door het faillissement van onze luchtvaartmaatschappij (Airberlin) en de tornado Irma zijn we afgelopen vrijdag veilig aangekomen in Orlando, Florida. Hieronder deel ik een aantal hoogtepunten van de eerste dag.

1. Microsoft Ignite Vision Keynote

De eerste dag is gestart met de Vision Keynote van Satya Nadella, CEO van Microsoft. In zijn presentatie licht hij de visie van Microsoft op de digitale transformatie verder toe. De digitale transformatie is volgens Microsoft gebaseerd op vier pijlers:

  1. Microsoft Workplace
  2. Business applications
  3. Applications & infrastructure
  4. Data & artificial intelligence

De digitale transformatie is gericht op het faciliteren van medewerkers en klanten, het optimaliseren van operationele processen en het transformeren van producten. Digitale transformatie blijft de volledig focus van Microsoft houden.

2. Bing for business

Bing for business is een nieuwe, intelligente zoekmachine voor onder andere Office 365, Microsoft 365, LinkedIn en Active Directory. De zoekmachine gebruikt artificial intelligence en Microsoft Graph om een betere en slimmere zoekervaring te geven vanuit de ‘Bing browser’ voor iedere zakelijke zoekopdracht binnen je organisatie. Het voordeel is dat je nog beter, sneller en efficiënter de gewenste informatie binnen je organisatie kunt vinden.

Bing for business is per direct beschikbaar voor de private preview voor Office 365 Enterprise E1, E3, E5, F1, Business Essentials, Business Premium, en Education E5 subscriptions. Je kunt je voor de private preview aanmelden via: http://aka.ms/b4bprivatepreview.

Microsoft Ignite 2017 Bing for Business

3. Microsoft vervangt Skype for Business door Microsoft Teams

Tijdens de eerste dag deelt Microsoft ook haar nieuwe visie op het intelligente communicatieplatform. Microsoft heeft Microsoft Teams in maart 2017 gelanceerd. Tijdens de eerste dag van MS Ignite 2017 is bekend geworden dat het platform wordt uitgebreid met de integratie van Skype for Business.

Microsoft Teams zal op termijn Skype volledig vervangen. Microsoft Teams wordt hierdoor het belangrijkste communicatieplatform van Microsoft.

Om dit te bewerkstelligen en om vanuit één platform te werken worden de calling en meeting functionaliteit ondergebracht in Microsoft Teams. De functionaliteit wordt verder uitgebreid met data insights vanuit het Microsoft Graph platform. De Skype back-end zal worden aangepast voor een goede aansluiting op Microsoft Teams.

Microsoft Ignite 2017 Microsoft Teams en Skype for Business

4. Introductie Microsoft 365 voor firstline workers

Microsoft heeft een nieuwe versie van Microsoft 365 versie (F1) voor firstline workers geïntroduceerd. Microsoft 365 F1 is een bundel van Office 365 F1, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. Voor deze bundel gelden gelimiteerde prijzen.

De oplossing is met name bedoeld voor medewerkers die als eerste in contact staan met klanten. Hierbij kun je denken aan helpdeskmedewerkers, kassières, verpleegkundigen en politieagenten. Microsoft geeft aan dat deze groep medewerkers op dit moment vrijwel niet betrokken is bij de digitale transformatie en verstokt is van communicatie.

5. Integratie LinkedIn in verschillende Microsoft solutions

In 2016 heeft Microsoft LinkedIn overgenomen. Op MS Ignite 2017 heeft Microsoft aangegeven LinkedIn verder te integreren in de verschillende Microsoft solutions. Office 365-gebruikers zullen bijvoorbeeld vanuit Outlook, SharePoint en OneDrive voor Business kunnen beschikken over gegevens uit LinkedIn-profielen. Deze functionaliteit zal op korte termijn al beschikbaar komen in een first release.

Lees ook:

 

REACTIES

Nog geen reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Meer inspiratie
Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hoe maakt u als onderwijsinstelling nu slimme keuzes? In deze blog aandachtspunten voor IT-innovatie.Lees meer ›
In deze blog wordt uitgelegd hoe je doorzoekbare PDF's in Office 365 en SharePoint maakt met Aquaforest Searchlight software.Lees meer ›
Office 365 vormt de basis van de moderne werkplek en wordt iedere dag flink op de proef gesteld. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om Office 365 beheer uit te besteden. Lees meer ›