Microsoft Ignite 2019: highlights dag 2

Van 4 t/m 8 november 2019 vindt Microsoft Ignite in Orlando (Florida) plaats. MS Ignite is een wereldwijd evenement voor Microsoft Partners waar alles draait om nieuwe Microsoft ontwikkelingen. Komende week vinden er maar liefst 1975 sessies en live demo’s plaats. Ook deelt Microsoft haar inzichten en roadmaps met haar partners.

Ook dit jaar is Advantive aanwezig op het event. Via blogs deelt onze collega Willemjan van Laarhoven de highlights met je.

Dag 2 Microsoft Ignite 2019

Vanaf een zonnig Orlando een update van onze avonturen bij Microsoft Ignite 2019. Hieronder deel ik een aantal hoogtepunten van de tweede dag.

Migraties naar Azure met Azure Migrate

Azure Migrate wordt gebruikt om klanten op een gestroomlijnde manier naar Azure te migreren. Hierbij is Azure Migrate een centrale hub voor het in kaart brengen, het bieden van tools en het migreren van on premises workloads naar Microsoft Azure. De tool Azure Migrate is:

 • Een centraal migratieplatform: de plaats voor het starten, uitvoeren en volgen van de migratie naar Azure.
 • Verzameling van tools: zowel Azure tools van Microsoft als van ISV partners om de juiste assessments en migratie uit te voeren.
 • Workloads: Azure migreert workloads voor:
  o Servers
  o Databases
  o Web applicaties
  o Virtual Desktops
  o Data

Tijdens Microsoft Ignite 2019 zijn er nieuwe releases aangekondigd, waarmee de daadwerkelijke migratie nog makkelijker kan worden uitgevoerd:

 • Agentless VMware Migration: agents installeren op de machines was altijd een dingetje. Met de nieuwe versie van Azure Migrate kunnen machines gemigreerd worden zonder de installatie van een agent. Deze feature is nu algemeen beschikbaar.
 • Agentless dependency mapping: zonder agents de afhankelijkheden tussen servers en applicaties in beeld brengen.
 • CMDB import: als alternatief voor het inventariseren van de servers kan er ook een CMDB import gedaan worden waarbij maximaal 20.000 records in een keer geïmporteerd en geanalyseerd kunnen worden.
 • Physical servers: er is nu ook support voor Azure Migrate voor fysieke servers en ook andere public clouds, zoals Amazone en Google.

Microsoft Edge

De nieuwe op Chromium-gebaseerde versie van Microsoft Edge is bijna klaar voor zijn officiële debuut. Microsoft gaf aan dat er veel nieuwe (security) features gelanceerd worden. De geplande release datum is januari 2020. De nieuwe browser is gebouwd op Chromium open source. Met de release komt ook een nieuw logo:

Microsoft Edge

Er zijn veel investeringen gedaan om de browser optimaal te laten functioneren; onderstaand enkele voorbeelden:

 • Collection Experience
  Er komt er een nieuwe Collection Experience aan. Deze feature is gemaakt om makkelijker informatie op webpagina’s te verzamelen. Zie hieronder het voorbeeld voor het kopen van een camera, waarbij je verschillende opties bij elkaar kunt zetten.
Microsoft Edge - Collection Experience
Microsoft Edge – Collection Experience
 • Privacy settings
  De nieuwe privacy settings in de inPrivate browsing in combinatie met BING, zorgt ervoor dat identititeit ook echt privé blijven (in tegenstelling tot Google Chrome).
  Als je zoekt inPrivate in Bing wordt er geen persoonlijke te identifieren data opgeslagen of gelinkt aan de gebruiker. Standaard komt Edge met een tracking prevention. De balans vinden tussen de werkbaarheid en privacy is zoals Microsoft bij de keynote aangaf erg lastig te vinden. Microsoft is de eerste browser met ingebouwde tracker blockers, zodat je footprint bij het browsen zo minimaal mogelijk is.
Microsoft Edge - Privacy settings
Microsoft Edge – Privacy settings

Microsoft Search

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Microsoft Search (voor het zoeken van info binnen je bedrijf) uitgebreid wordt met het zoeken van content buiten Office 365 (dit op basis van Bing). Hierdoor is het mogelijk dat medewerkers bijvoorbeeld zoeken op titel, team naam, locatie, et cetera.

Op basis van kunstmatige intelligentie (AI) en Microsoft Graph kijkt de zoek engine naar welke naam je waarschijnlijk op zoek bent op basis van het profiel en samenwerkingsverbanden. Dit is een handige functionaliteit voor organisaties met een groot aantal medewerkers. Deze zoekmogelijkheid wordt verder uitgebreid met meer dan 100 connectoren naar andere oplossingen, zoals Salesforce.com, box en meer. De nieuwe functionaliteit wordt algemeen beschikbaar in de eerste helft van 2020.

Lees meer:

Meer informatie

Meer inspiratie
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 2. Maak kennis met nieuwe functionaliteiten van Azure Migrate, Microsoft Edge en Microsoft Search.Lees meer ›
Kies je voor SharePoint Online, dan krijg je automatisch een veelvoud aan mogelijkheden cadeau. Hoe zorg je ervoor dat SharePoint jouw twaalfde man wordt?Lees meer ›
SharePoint Online is een belangrijk onderdeel van Office 365. In deze blog nemen we je mee in de voordelen van Modern SharePoint.Lees meer ›