Microsoft Ignite 2019: highlights dag 4

Van 4 t/m 8 november 2019 vindt Microsoft Ignite in Orlando (Florida) plaats. MS Ignite is een wereldwijd evenement voor Microsoft Partners waar alles draait om nieuwe Microsoft ontwikkelingen. Komende week vinden er maar liefst 1975 sessies en live demo’s plaats. Ook deelt Microsoft haar inzichten en roadmaps met haar partners.

Ook dit jaar is Advantive aanwezig op het event. Via blogs deelt onze collega Willemjan van Laarhoven de highlights met je.

Dag 4 Microsoft Ignite 2019

Vandaag hebben we een aantal mooie productivity sessies bezocht. We geven je een update over de nieuwe mogelijkheden van het Power Platform, SharePoint Modern en Microsoft Teams.

Power Platform

Microsoft’s Power Platform is een collectie van Power BI, PowerApps en Power Automate (voorheen Microsoft Flow). Microsoft is volop bezig om nieuwe features toe te voegen aan dit low-code/no-code Power Platform.

Ook heeft Microsoft aangekondigd dat het robotic process automation (RPA) toevoegt aan Power Automate, waardoor repeterende taken geautomatiseerd kunnen worden. Ook kun je met deze UI-gebaseerde automation informatie halen uit legacy software en compleet geautomatiseerd inlezen in het nieuw geïmplementeerde systeem. Deze processen werken of een desktop app (minimaal W10 64-bit OS) of met een Web app. Deze functionaliteit werkt virtueel op de laatste versie van Microsoft Edge (Chromium) en Google Chrome.

Microsoft Power Automate

Binnenkort beschikbaar in Microsoft Automate:

Microsoft Power Automate upcoming features

SharePoint Modern

Microsoft is flink aan de weg aan het timmeren om SharePoint de Modern experience te geven; op maat maar binnen de standaarden, flexibel en snel. SharePoint Modern maakt het makkelijker om een site/intranet te bouwen met dynamische sites en pagina’s die er ook nog mooi uitzien, responsive / mobile ready zijn.

SharePoint start page

Microsoft heeft de SharePoint homepage herontworpen en de naam aangepast naar SharePoint start page. De SharePoint start page heeft een nieuwe lay-out en biedt nieuwe functionaliteiten. De pagina kan op maat worden ingedeeld met de nieuwe free-flowing designs. Hierdoor bevat de pagina relevante informatie voor de gebruiker, zoals nieuws, events, content, conversaties en video’s. De gebruiker hoeft hiervoor niet meer rond te klikken.

Wat is nieuw in de SharePoint start page?

  • Browse nieuws en sites zonder de startpagina te verlaten.
  • Sites optimaal inrichten zodat de gebruikers de juiste info krijgen om hun werk prettig en slim te kunnen doen.
  • Navigeren naar belangrijke info en links direct vanaf de startpagina.
  • Snel toegang tot je recent gebruikte documenten op een veilige manier.
  • Dezelfde ervaring op de werkplek en op je mobiele device.

Onderstaand de roadmap met aangekondigde SharePoint Modern opties voor een intelligent intranet:

IIntelligent Intranet roadmap

Microsoft Teams

Er wordt in een snel tempo nieuwe functionaliteit aan Microsoft Teams toegevoegd. Microsoft heeft Teams gebouwd om hun rivaal Slack te verslaan. Op Microsoft Ignite werd aangekondigd dat er een betere integratie komt met Microsoft Office. De eerste stap hierin is de Outlook integratie in Microsoft Teams. Hierdoor kunnen Teams gebruikers mail slepen en delen in een Teams inclusief de bijlage. Daarnaast kunnen Teams gebruikers, een privéconversatie over een e-mail voeren en deze e-mail ook direct delen. De nieuwe Share-to-Teams knop is begin 2020 algemeen beschikbaar.

Private channels

Ook de beschikbaarheid van private channels komt eraan. Met deze nieuwe feature kun je in een Team die gebruikt wordt met externe partners ook een intern kanaal maken voor de interne medewerkers. Ook is dit een mooie feature voor het delen van vertrouwelijke informatie. HR medewerkers kunnen gebruikmaken van private channels als ze vertrouwelijke zaken niet willen bespreken over het publieke interne kanaal. Deze aanvraag stond ook op #1 bij de User Voice.

Yammer integratie

De integratie van Yammer in Teams wordt op korte termijn verwacht. De Yammer app zal beschikbaar worden in de navigatiebar van Microsoft Teams. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk naar de Yammer communities, evenementen en conversaties. Eind 2019 krijgt Teams ook nieuwe polls en survey features die toegevoegd kunnen worden aan de berichten in de kanalen.

Taken en Microsoft Teams

Ook komt er een nieuwe task pane beschikbaar begin 2020. Hiermee kun je in een oogopslag je persoonlijke taken zien en deze ook beschikbaar maken in Teams. Taken uit To Do, Team Channels, planner en Outlook zullen zichtbaar zijn in een enkele view. Deze kun je aanpassen naar wens in grafieken, lijsten of schema’s.

Lees meer:

Meer informatie

Meer inspiratie
Hoe waarborg je als organisatie de security en hoe ga je om met security uitdagingen? In deze blog delen we tips voor veilig thuiswerken.Lees meer ›
Remote werken vraagt om goede digitale ondersteuning en een compleet documentmanagementsysteem. We delen de 10 voordelen van Microsoft 365 als DMS met je.Lees meer ›
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 2. Maak kennis met nieuwe functionaliteiten van Azure Migrate, Microsoft Edge en Microsoft Search.Lees meer ›