Nieuw in Microsoft Teams: december 2020 update

Dit is alweer onze laatste Microsoft Teams update van 2020! We hebben de updates met veel plezier voor je samengesteld. We blijven de ontwikkelingen voor je volgen. Ook in het nieuwe jaar geven we je regelmatig updates. Microsoft Teams is de afgelopen maand weer uitgebreid met een aantal mooie functionaliteiten. Met name voor online vergaderingen zijn er een aantal handige opties toegevoegd. Maak in deze blog kennis met de nieuwste updates!

Polls en enquêtes houden tijdens Microsoft Teams vergadering

We krijgen regelmatig de vraag hoe je je Microsoft Teams vergadering interactiever kunt maken. Het gebruik van polls en enquêtes helpen je hierbij. Dankzij de integratie van Forms in Microsoft Teams stel je eenvoudig een poll of enquête samen. Je kunt als presentator al vooraf een poll of enquête samenstellen en deze tijdens de vergadering met de deelnemers delen. Deze functionaliteit wordt de komende tijd aan Microsoft Teams toegevoegd.

Microsoft Teams december 2020

Ruisonderdrukking

Het is nu mogelijk om achtergrondgeluiden in Microsoft Teams nog beter te onderdrukken. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden ongewenste achtergrondgeluiden eruit gefilterd. Alleen je stem is dan nog te horen in het gesprek. Je kunt dus rustig bellen en vergaderen op rumoerige plekken. Deze functionaliteit wordt de komende tijd aan Microsoft Teams toegevoegd.

Overzicht deelnemers

Microsoft Teams biedt je nu drie type overzichten voor deelnemers:

  • Gallery (bijv. 3×3)
  • Large gallery (tot 49 deelnemers)
  • Together modus

Together modus

Microsoft heeft een aantal nieuwe achtergronden voor de Together modus aan Microsoft Teams toegevoegd. Ook geschikt voor de feestdagen. Afhankelijk van het type overleg, kies je welke achtergrond het beste op dat moment past.

Volledig scherm

Op verzoek van vele gebruikers heeft Microsoft de volledige scherm modus weer aan Microsoft Teams toegevoegd. Dit houdt in dat de verschillende schermelementen, zoals titel- en taakbalk verdwijnen. Het helpt je om je volledig op de online vergadering, evenement en/of training via Microsoft Teams te richten.

Break-out rooms

We hebben de break-out rooms in onze vorige blogs al regelmatig aangekondigd, maar deze maand is het eindelijk echt zo ver: de break-out rooms zijn aan Microsoft Teams toegevoegd!

De break-out rooms zijn een welkome aanvulling voor het onderwijs. Tijdens een online les verdeel je je klas in subgroepjes om bijvoorbeeld samen aan een taak te werken of extra uitleg te geven.

Daarnaast is het een mooie functie, die je kunt gebruiken voor het verzorgen van parallelsessies tijdens een online evenement of teamdag.

Microsoft Teams achtergrond

Het Microsoft team heeft speciaal voor Microsoft Teams een aantal achtergronden voor de kerst ontwerpen. Deze kun je downloaden in de Custom background gallery for Microsoft Teams. Ook kun je via deze pagina je eigen achtergronden met Microsoft en de community delen.

Tip: Voorkomen van ‘unmuten / dempen opheffen’

We krijgen regelmatig de vraag van Microsoft Teams gebruikers hoe ze kunnen instellen, dat deelnemers aan een vergadering of online les het dempen zelf kunnen opheffen. Dit stel je zelf eenvoudig in, nadat je een uitnodiging hebt verstuurd. Je klikt hiervoor in de uitnodiging op ‘Opties voor vergadering’. Vervolgens selecteer je bij ‘Deelnemers toestaan het dempen op te heffen’ Nee.

Mocht een deelnemer aan een vergadering of online les iets willen vragen of zeggen, dan kan hij/zij dit aangeven via de ‘raise your hand / steek je hand op’ functionaliteit.

Ook biedt de aankomende nieuwe functie ‘vergaderreacties’ hierin een uitkomst om non-verbaal een reactie te geven op een stemming of topic. Deze functie is nu beschikbaar voor alle tenants die Public preview aan hebben staan. Deze functie zal de komende maanden bij iedereen worden uitgerold.

In onze vorige blog delen we nog 11 handige tips & trick voor Microsoft Teams met je.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over Microsoft Teams? Laat het me weten. Je kunt me bereiken per e-mail daniel.giessenburg@advantive.nl of /via telefoonnummer +31 6 15545675.

Meer informatie

 

 

Meer inspiratie
Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hoe maakt u als onderwijsinstelling nu slimme keuzes? In deze blog aandachtspunten voor IT-innovatie.Lees meer ›
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 1 met je. Maak kennis met Azure Arc, Azure Synapse Analytics en Microsoft Endpoint Manager. Ook delen we de nieuwe mogelijkheden van Power Platform, Microsoft Teams, Security en Cloud intelligentie met je.Lees meer ›
(Bedrijfs)data geeft je waardevolle informatie voor je bedrijfsvoering, mits je deze data inzichtelijk weet te maken. Een datawarehouse biedt je een belangrijke basis voor het realiseren van datagedreven inzichten. In deze blog laten we je zien hoe je in zes stappen een succesvol datawarehouse realiseert.Lees meer ›