Nieuw in Microsoft Teams: juli 2020 update

Microsoft blijft de mogelijkheden van Microsoft Teams uitbreiden. De hub voor teamwork wordt dagelijks door ruim 75 miljoen mensen wereldwijd gebruikt. Er wordt door Microsoft goed naar uservoice geluisterd. We hebben een overzicht van de nieuwste mogelijkheden voor je gemaakt.

49 deelnemers zichtbaar tijdens video vergadering

In april jl. waren we nog blij met de uitbreiding naar 3 x 3 schermen voor video vergaderen. Twee maanden later worden we verrast met een 7 x 7 overzicht! Deze maand wordt de preview van 49 deelnemers in 1 video vergadering verwacht.

Daarnaast kunnen er vanaf heden 300 deelnemers (voorheen 250) aan een Teams meeting deelnemen.

Virtuele break-out rooms

Vanaf het najaar wordt Microsoft Teams uitgebreid met virtuele break-out rooms. Dit is een welkome uitbreiding voor Microsoft Teams gebruikers in het onderwijs. Hierdoor is het mogelijk om een klas in kleinere groepen te verdelen. Het is ook een handige functionaliteit, die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het organiseren brainstormsessies tijdens een medewerkersdag of voor het faciliteren van parallelsessies tijdens een online event.

Meerdere vensters tegelijkertijd openen

Microsoft Teams wordt uitgebreid met Multi-Window voor Meeting & Calling. Het wordt hiermee mogelijk om meerdere vensters tegelijkertijd in Microsoft Teams te openen. Het helpt je om slimmer (samen) te werken.

Priorititeit toekennen aan chats

Microsoft heeft het kunnen toevoegen van een prioriteit aan chat voor alle Microsoft Teams gebruikers beschikbaar gemaakt. Hierdoor kun je aangeven of een bericht belangrijk of urgent is.

Pulse Survey Templates

Op dit moment werken de meeste medewerkers van organisaties nog vanuit huis en worden er voorbereidingen getroffen om (gedeeltelijk) terug te keren naar kantoor. Voor organisaties is het belangrijk om te weten hoe het met medewerkers gaat. Microsoft heeft de vraag van gebruikers ontvangen of er voor Microsoft Teams een app kan worden gerealiseerd, waarmee ze eenvoudig enquêtes onder medewerkers kunnen houden. Microsoft heeft deze app plus drie templates ontwikkeld:

  • Employee sentiment
  • Employee Issue and Challenge
  • Employee Health Status

Deze templates bevatten tevens de mogelijkheid om in te stellen hoe vaak je de enquête wilt verzenden. Ook is het mogelijk om een herinnering in te stellen.

Contextuele zoekfunctie

Voor gebruikers is het niet altijd even eenvoudig om informatie terug te vinden in Microsoft Teams. Microsoft heeft naar deze feedback geluisterd. Op dit moment wordt er een contextuele zoekfunctie uitgerold voor Microsoft Teams. Met behulp van de sneltoets Ctrl+F kun je eenvoudig in een Team zoeken.

Microsoft Teams voor privégebruik

Microsoft test op dit moment de mogelijkheden om Microsoft Teams ook privé te gebruiken. In de bestaande app log je hiervoor in met je persoonlijke Microsoft account. Hierdoor kun je je privé en zakelijke chats gescheiden houden. De privé optie is nu nog alleen in de mobiele app beschikbaar. Ook biedt deze optie beperktere functionaliteit. Je kunt wel chatten en (video)bellen. Ook kun je gebruikmaken van meerdere Teams. De verwachting is dat deze optie in het najaar algemeen beschikbaar wordt. Ook kun je deze optie dan op je desktop gebruiken.

Direct starten van channel meetings en conversaties

De ‘Meet now’ knop in de Teams kanalen krijgt een nieuwe locatie in Teams. Binnenkort vind je deze rechtsboven in je Teams kanaal. Met één druk op de knop start je met deze knop een online vergadering. Daarnaast kun je met de knop ‘New conversation’ eenvoudig een nieuwe chat starten.

Microsoft Teams phones update

Microsoft heeft niet alleen de desktop mogelijkheden voor Microsoft Teams uitgebreid. Ook is er flink geïnvesteerd in de mogelijkheden van Microsoft Teams voor telefoons. De belangrijkste highlights hebben we voor je op een rij gezet:

  • People app: eenvoudig aanmaken, beheren en benaderen van (nieuwe) contacten.
  • Live ondertiteling: In preview is het nu mogelijk om in realtime Engelse ondertiteling aan vergaderingen en gesprekken toe te voegen.
  • Raise hands functionaliteit: het is nu ook mogelijk om tijdens video vergaderingen op je mobiel je hand op te steken.
  • Doorverbinden: Wanneer je iemand wilt doorverbinden, laat Microsoft Teams je contacten zien waarmee je frequent contact hebt. Is de gewenste contactpersoon niet zichtbaar? Dan kun je deze via de zoekbar opzoeken.

Maak kennis met alle nieuwe mogelijkheden van Microsoft Teams phones: New capabilities on Microsoft Teams phones l June 2020

Meer informatie

Meer inspiratie
Wat kost Microsoft Flow? In deze blog leggen we je kort uit wat Microsoft Flow is en geven we je inzicht in de kosten en Microsoft Flow licenties.Lees meer ›
CEO/CFO fraude is een steeds groter wordend probleem. Wat is CEO/CFO fraude nu precies en hoe kun je het voorkomen? Onze collega Willemjan van Laarhoven geeft je in deze blog een update en tips.Lees meer ›
We werken tijdens de coronacrisis massaal thuis. Hoe bescherm je je organisatie tegen dataroof? Lees meer ›