Nieuw in Microsoft Teams: oktober 2020 update

Afgelopen maand vond Microsoft Ignite 2020 plaats. MS Ignite is een wereldwijd evenement voor Microsoft Partners waar alles draait om nieuwe Microsoft ontwikkelingen. Ditmaal vond het evenement volledig digitaal plaats. Het grote voordeel is dat je de sessies nog rustig een keer kunt (terug)kijken. We zijn erg enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen. We delen in deze blog een aantal highlights voor Microsoft Teams met jou.

Together modus

Waarschijnlijk heb je de afgelopen weken al kennisgemaakt met de Together modus in Microsoft Teams. Deze nieuwe vergaderweergave geeft je grote vergaderingen meer rust. In één opslag zie je alle deelnemers. Op dit moment is er maar één virtuele ruimte beschikbaar: de collegezaal. Deze ruimtes worden uitgebreid en ook voor minder dan 5 mensen beschikbaar.

Custom layouts

Later dit jaar is het mogelijk om presentaties via Microsoft Teams te geven, waarbij jezelf op de voorgrond staat. Hierdoor wordt het nog leuker om via Microsoft Teams te presenteren aan je team of opdrachtgever.

Microsoft Teams – custom layout

Break-out rooms

Deze maand gaat het dan echt gebeuren: Microsoft Teams wordt uitgebreid met virtuele break-out rooms. Veel Microsoft Teams gebruikers hebben om deze nieuwe functionaliteit gevraagd. Het geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld tijdens online evenementen parallelsessies te organiseren. In het onderwijs kun je tijdens een les je klas in kleinere groepjes verdelen voor extra uitleg of samenwerken aan een opdracht.

Microsoft Teams – break-out rooms

Registratie webinars

Aan het einde van dit jaar wordt Microsoft Teams uitgebreid met registratiemogelijkheden voor webinars en vergaderingen inclusief geautomatiseerde e-mails. Na het webinar is er een dashboard beschikbaar. Dit dashboard geeft je inzicht in de betrokkenheid van alle deelnemers.

Microsoft Teams – registratie webinars

Intranet integratie

Het wordt nu nog eenvoudiger om vanuit Microsoft Teams je medewerkers toegang te geven tot het intranet. We merken, zeker nu binnen veel organisaties structureel thuis wordt gewerkt, dat het aanbieden van het intranet via Microsoft Teams medewerkers veel gemak biedt. We gaan hierin bij Advantive nog een stapje verder. We bieden medewerkers vanuit Microsoft Teams toegang tot een compleet en persoonlijk intranet. Zij hebben direct toegang tot de gewenste informatie, inzichten en apps.

Microsoft Teams – compleet en persoonlijk intranet

Verbeterde zoekfunctie

Microsoft Teams krijgt een verbeterde zoekfunctie. Deze zoekfunctie is gebaseerd op Microsoft Search en maakt het mogelijk om berichten, mensen, antwoorden en bestanden eenvoudiger en sneller te vinden.

Microsoft Teams – verbeterde zoekfunctie

Wellbeing

De hele dag via Microsoft Teams vergaderen en werken kost de nodige energie. Microsoft geeft aan 55 procent meer vergaderingen en telefoongesprekken via Microsoft Teams te zien dan voor de coronacrisis. Er worden per dag 48 procent meer chatberichten verstuurd. Ook de werkdagen zijn vaak langer. Het is voor veel mensen lastig om een goede werk-privébalans te behouden. Microsoft gaat Microsoft Teams hierbij helpen door het aanbieden van een mindfullness app (in samenwerking met meditatie app Headspace) met een wellbeing dashboard voor zowel medewerkers als managers in Microsoft Teams. De verwachting is dat deze functionaliteit begin 2021 aan Microsoft Teams wordt toegevoegd.

Microsoft Teams – wellbeing

Goedkeuring in Microsoft Teams

Vanaf oktober wordt Microsoft Teams verrijkt met functionaliteit voor het goedkeuren van bijvoorbeeld rapporten, marketing posters en presentaties. Aan het linkerpaneel wordt een nieuw icoon voor approvals toegevoegd. Je weet precies of er nog collega’s, documenten of processen op je goedkeuring wachten. Einde van het jaar wordt het zelfs mogelijk om documenten vanuit Microsoft Teams van een digitale handtekening te voorzien met behulp van third party tooling (bijv. Adobe Sign).

Power Automate app in Teams

Aan het einde van het jaar komt Microsoft met de Power Automate app voor Teams. Via deze app kun  je met verschillende templates werk automatiseren binnen Microsoft Teams. Je kunt straks automatisch een Team meeting aanmaken of acties toepassen op chatberichten.

Beheer Microsoft Teams

Ook de beheermogelijkheden van Microsoft Teams worden verder uitgebreid. Via het Teams Admin Center wordt het nu mogelijk om:

  • Beleid voor een grote groep gebruikers in 1 keer toe te kennen.
  • Applicaties eenvoudiger te installeren, te configureren en te beheren.
  • Teams Apps store aanpassen aan jouw huisstijl.
  • Devices te beheren.
  • Rapportages en analyses te raadplegen.
  • Advisor for Teams te gebruiken voor de uitrol van Teams workloads.

Wat is er nog meer nieuw in Microsoft Teams?

In onze vorige Microsoft Teams update hebben we je al laten zien, dat Microsoft de komende tijd de vergadermogelijkheden in Microsoft Teams nog verder gaat uitbreiden. Tijdens Microsoft Ignite 2020 kwamen ook de volgende onderdelen aan bod:

  • Microsoft Lists
  • Spotlight
  • Live reacties

Lees in onze Microsoft Teams september 2020 update alles over deze nieuwe mogelijkheden.

Book of news

Er is tijdens Microsoft Ignite 2020 nog veel meer nieuws over onder andere Microsoft Azure, Microsoft 365, business applicaties, security en Windows aangekondigd. Microsoft heeft alles voor je samengevat in het Book of News. Tevens kun je MS Ignite 2020 sessie terugkijken via: https://myignite.microsoft.com/home.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe mogelijkheden van Microsoft Teams? Laat het me weten. Je kunt me bereiken per e-mail daniel.giessenburg@advantive.nl of /via telefoonnummer +31 6 15545675.

 

Meer Microsoft Teams inspiratie

Ben je op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden, tips en uitleg voor Microsoft Teams? Neem dan een kijkje op de volgende pagina’s:

Meer inspiratie
Windows Autopilot is een stabiel hulpmiddel die de uitrol van nieuwe werkplekken vereenvoudigt. Advantive deelt de mogelijkheden en voordelen met je.Lees meer ›
Getroffen worden door ransomware is een van de meest ingrijpende security aanvallen voor een bedrijf. In deze blog leggen we je uit wat ransomware is, hoe je je organisatie kunt beschermen en hoe je de risico's van een aanval kunt verminderen.Lees meer ›
Wil je voor je datacenter naar gebruik betalen? In deze blog lees je meer over hoe het pay-per-use principe van Microsoft Azure werkt.Lees meer ›