Nieuwe mogelijkheden Microsoft Teams

Advantive is al vanaf de introductie van Microsoft Teams enthousiast over de hub voor teamwork. Het is nu al de snelst groeiende business app van Microsoft. Focus ligt de komende tijd op het toevoegen van nieuwe mogelijkheden voor samenwerking, beveiliging en beheer. In deze blog inspireren we je met een aantal nieuwe mogelijkheden.

Wat is er nieuw?

 • Nieuwe opties voor bellen en vergaderen
 • Teams Mobile companion
 • Microsoft Search
 • Beheerdersrollen voor Microsoft Teams
 • Extra beveiligingsopties
 • Microsoft Teams voor firstline workers

Nieuwe opties voor bellen en vergaderen

Sinds de zomer 2018 kun je je achtergrond vervagen als je via Microsoft Teams belt of vergadert. Vanaf Microsoft Ignite 2018 is dit wereldwijd beschikbaar. Afleidingen of gevoeligheden zijn niet meer zichtbaar.

Ook kun je gesprekken en vergaderingen opnemen om later terug te luisteren en te kunnen delen met teamleden. Audio, video en content kunnen altijd en overal worden teruggeluisterd of gelezen. Door de integratie met Microsoft Stream kun je transcripten vragen van de vergaderingen en hiermee effectief je tijd indelen.

Teams Mobile companion

Onze nieuwe manier van werken vraagt vaak de ondersteuning van meer dan 1 device. Video-vergaderingen beperken zich vaak maar tot 1 device op 1 moment. Voor veel overlegvormen is het gebruik van 2 devices prettiger. Met behulp van Teams Mobile Companion kun je met meerdere devices tegelijkertijd aan een overleg deelnemen zonder conflicten. Je kunt vanaf ieder device afbeeldingen of documenten delen. Ook kun je bijvoorbeeld een presentatie vanaf je laptop starten en met je mobiel bedienen.

Microsoft Search

Berichten, mensen of bestanden vind je eenvoudig door bovenin de app in de commandobox een naam, woord of zin te typen. Zoek je iets in je conversaties? Via het filtericoon kun je eenvoudig op onderwerp, datum, team, kanaal, persoon en/of bijlage zoeken.

Beheerdersrollen voor Microsoft Teams

We zijn erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden voor het beheer van Microsoft Teams via nieuwe RBAC rollen. Er zijn vier nieuwe rollen:

 1. Teams Service Administrator
  • Uitgebreide beheerdersrol voor het beheren van de Teams workload en voor de onderliggende Office 365 groepen.
 2. Teams Communication Administrator
  • Beheerdersrol voor bel- en vergadermogelijkheden.
 3. Teams Communication Support Engineer
  • Toegang tot noodzakelijke tools voor communicatieproblemen te analyseren en op te lossen.
 4. Teams Communication Support Specialist
  • Deze rol lijkt veel op die van Teams Communication Support Engineer. Deze rol is er specifiek voor medewerkers die eerstelijnsondersteuning bieden en inzicht moeten hebben in communicatie-issues op persoonsniveau.

Deze rollen kunnen worden ingesteld in het Azure AD (AAD) tenant portaal.

Teams beheren vanuit admin center

Door middel van de nieuwe dynamische lidmaatschapsregel kun je gebruikers toevoegen en verwijderen door teams te maken vanuit Office 365-groepen. Wanneer de Azure Active Directory (AAD) kernmerken veranderen bij een gebruiker, worden deze automatisch aangepast. Dit kan ervoor zorgen dat een gebruiker wordt toegevoegd of juist wordt verwijderd. Vanuit de Azure-beheerdersportal kunnen alle Office 365-groepen worden beheerd en loopt alles synchroon.

Je kunt ook voortaan teams beheren vanuit het Admin Center. In het Admin Center is nu een lijst beschikbaar met alle teams in je organisatie. Door op ‘Teams’ te klikken en ‘Teams beheren’ te selecteren kun je de lijst bekijken. Je kunt hier per team kanalen toevoegen of verwijderen en instellingen wijzigen. In het Admin Center kun je ook een nieuw team en leden toevoegen.

Extra beveiligingsopties

De beveiligingsopties in Microsoft Teams worden verder uitgebreid met:

 1. Beveiliging voor afbeeldingen
  Aan afbeeldingen / foto’s kun je notities toevoegen en veilig delen via Microsoft Teams. Beheerders kunnen instellen dat deze foto’s niet mogen worden opgeslagen op een mobiel device of lokale werkplek.
 2. Prioriteitsmeldingen
  Je kunt ontvangers eenvoudig een prioriteitsmelding voor belangrijke berichten versturen. Dit kan automatisch om de twee minuten tot aan 20 minuten. Het verschijnt ook als een notificatie op je smartphone.
 3. Data Loss Prevention
  Via de optie Data Loss Prevention (DLP) kun je gevoelige data in Microsoft Teams identificeren, bewaken en automatisch beveiligen. Met DLP bescherm je privacygevoelige informatie, zoals creditcardnummers, burgerservicenummers en gezondheidsgegevens. Beleidsregels voor DLP stel je in het Security and Compliance Center in.

Microsoft Teams voor firstline workers

De mogelijkheden van Microsoft Teams zijn uitgebreid voor firstline workers. De mogelijkheden van Microsoft Staffhub worden onderdeel van Microsoft Teams. Microsoft Staffhub zal in 2019 verdwijnen en volledig worden geïntegreerd in Microsoft Teams. Deze oplossing is met name bedoeld voor medewerkers die als eerste in contact staan met klanten en zonder vaste werkplek. Hierbij kun je denken aan helpdeskmedewerkers, kassières, verpleegkundigen en politieagenten. Voor deze groep medewerkers is Microsoft Teams uitgebreid met twee functies:

 1. Home: Via deze optie zien medewerkers direct in een oogopslag de belangrijkste info voor de werkdag, zoals zien we er dienst heeft, wat hun rooster is en de planning bekijken. Ook kan er via deze optie eenvoudig in- en uitgeklokt worden en diensten worden gewisseld.
 2. Shifts: Met deze optie kunnen managers planningen maken, bijwerken en delen met het team. Ook kunnen managers aangevraagde vakantiedagen of gewisselde diensten goed- of afkeuren via deze optie.

Offline werken

Het komt ook weleens voor dat je geen internetverbinding hebt. Toch wil je altijd bij je meest gebruikte bestanden/Teams kunnen. Door bij het onderdeel bestanden in het Team waar je vaak in werkt op Sync te klikken, kun je ook offline bij de bestanden. Je kunt er ook voor kiezen om de bestanden aan te vinken die je wilt synchroniseren.

Live event

Live event is een mooie toevoeging aan Microsoft Teams. De Skype for Business gebruikers kennen het wellicht als Meeting Broadcast. Live Meeting maakt het mogelijk om grootschalige live events / webinars (tot 10.000 gebruikers) te faciliteren. Je bepaalt zelf wie je voor het live event uitnodigt: specifieke mensen binnen je organisatie, de gehele organisatie of mensen buiten je organisatie.

Skype for Business en Microsoft Teams

Onze verwachting is dat Microsoft Teams binnen twee jaar Skype for Business gaat vervangen. Voor bedrijven van meer dan 500 gebruikers die nu voor VoIP bellen met Microsoft solutions kiezen, kan er alleen nog maar met Microsoft Teams worden gebeld. Voor Skype for Business on premises komt nog wel een nieuwe editie in 2019. De verwachting is dat dit de laatste is. Ook voor Skype for Business on premises is het goed om te kijken hoe er gefaseerd naar Microsoft Teams kan worden overgestapt.

Sinds oktober 2018 is Microsoft Teams met AudioCodes geïntegreerd. Dit heeft als voordeel dat je gefaseerd van Skype for Business naar Microsoft Teams kunnen overstappen. Per gebruiker stel je in of deze met Skype for Business of Microsoft Team kan bellen. Als een gebruiker volledig met Microsoft Teams wilt werken en bellen, dan kun je nu al afscheid nemen van Skype for Business. Deze oplossing maakt de overgangsscenario’s veel eenvoudiger.

Meer weten?

Wil je weten wat Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je de mogelijkheden van Microsoft Teams optimaal en veilig gebruiken? Laat het ons weten.

 

Maak een afspraak

Meer inspiratie
Skype for Business maakt de belofte van slimmer (samen)werken echt waar. In deze blog delen we de mogelijkheden met je.Lees meer ›
Wat is er nieuw op Microsoft gebied? Maak kennis met de highlights van dag 1 van Microsoft Ignite 2017: digitale transformatie, Microsoft Teams en LinkedIn.Lees meer ›
De laatste maanden hebben we een aantal Lotus Notes naar Office 365 mailmigraties succesvol afgerond. In deze blog delen we onze best practices met je.Lees meer ›