Nieuwe mogelijkheden Microsoft Teams

Afgelopen week vond Microsoft Ignite | The Tour in Amsterdam plaats. Microsoft Teams had een prominente rol in het programma! De hub voor teamwork bestaat deze maand twee jaar en wordt inmiddels door veel organisaties gebruikt als samenwerkingsplatform. Microsoft blijft de communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden van Microsoft Teams steeds verder uitbreiden. In deze update wijzen we je op een aantal nieuwe functies en aankondigingen

Nieuwe mobiele ervaring en functies

Steeds meer medewerkers maken tijdens hun werk gebruik van hun mobiel. Het gevaar is dat er bijvoorbeeld Whatsapp wordt gebruikt voor communicatie met collega’s en klanten. De nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams zijn uitgebreid met functionaliteit vergelijkbaar met Whatsapp. Voortaan kun je op je mobiel eenvoudig alle gesprekken (chats) bij elkaar houden, audioberichten opnemen/delen en kun je locaties met je collega’s / teamleden delen (vergelijkbaar met Whatsapp). Ook pas je eenvoudig het navigatiemenu aan.

Microsoft Teams app

Shifts (Ploegen) app

Microsoft heeft steeds meer aandacht voor eerstelijnsmedewerkers. Met de introductie van Office 365 F1 wordt er een betaalbare, prettige en veilige werkplek voor eerstelijnsmedewerkers op een mobiel, tablet of lichte laptop gecreëerd. Daarnaast breidt zij de mogelijkheden voor eerstelijnsmedewerkers in Microsoft Teams verder uit. Vorig jaar werd al aangekondigd dat Microsoft Staffhub zou worden geïntegreerd in Teams. Nu is het eindelijk zover! Met de app Shifts kunnen managers eenvoudig (ploegen)diensten plannen, bijwerken en delen met het team. Teamleden kunnen de planningen vervolgens bekijken en eventuele aanpassingen aanvragen. Managers kunnen eenvoudig aangevraagde vakantiedagen of gewisselde diensten goed- of afkeuren.

Microsoft Teams Shifts

Waarderingstool

Het waarderen van medewerkers draagt bij aan de betrokkenheid en motivatie van medewerkers. Ook helpt het je om talenten te behouden. De komende maand wordt de app Praise geïntroduceerd. Met deze nieuwe waarderingstool is het eenvoudig om je collega’s een compliment te geven. Dit doe je direct vanuit Microsoft Teams. Het compliment is zichtbaar voor het hele team.

Microsoft Teams – Praise

Extra beveiligingsopties

De beveiligingsopties in Microsoft Teams worden verder uitgebreid met:

  • Beveiliging voor afbeeldingen

Aan afbeeldingen / foto’s kun je notities toevoegen en veilig delen via Microsoft Teams. Beheerders kunnen instellen dat deze foto’s niet mogen worden opgeslagen op een mobiel device of lokale werkplek.

  • Prioriteitsmeldingen

Je kunt ontvangers eenvoudig een prioriteitsmelding voor belangrijke berichten versturen. Dit kan automatisch om de twee minuten tot aan 20 minuten. Het verschijnt ook als een notificatie op je smartphone.

  • Data Loss Prevention

Via de optie Data Loss Prevention (DLP) kun je gevoelige data in Microsoft Teams identificeren, bewaken en automatisch beveiligen. Met DLP bescherm je privacygevoelige informatie, zoals creditcardnummers, burgerservicenummers en gezondheidsgegevens. Beleidsregels voor DLP stel je in het Security en Compliance Center in. Deze functionaliteit is nu ook voor chats en kanaalconversaties beschikbaar.

Live events

Met Microsoft Teams is het nu mogelijk om bijvoorbeeld webinars naar maximaal 10.000 deelnemers live uit te zenden. Dit maakt het nog eenvoudiger om met 1 event je collega’s, klanten en/of partners te bereiken. Vanaf ieder device kunnen gebruikers realtime aan het event deelnemen. Tijdens het live event kunnen deelnemers gebruikmaken van live chat. Daarnaast kan het live event inclusief transcriptie worden opgenomen en na het event worden gedeeld met de deelnemers en/of geïnteresseerden.

Aankondigingen

Er is ook een aantal aankondigingen voor Microsoft Teams gedaan, die later dit jaar volgen:

  • Veilige privékanalen

Het wordt mogelijk om in te stellen welke conversaties en bestanden teamleden in een kanaal wel of niet mogen zien. Ook kan toegang tot bepaalde kanalen in een team voor bepaalde teamleden worden beperkt. Het is dan niet meer nodig om continu nieuwe teams te moeten maken. Dit is een veelgevraagde nieuwe functionaliteit door gebruikers. Microsoft is op dit moment deze functionaliteit aan het testen.

  • Achtergrond videogesprek aanpassen

Tijdens videogesprekken kun je ervoor kiezen om je achtergrond wazig te maken. Deze functie wordt dit jaar verder uitgebreid. Je kunt er later dit jaar zelf de achtergrond wijzigen en bijvoorbeeld je bedrijfslogo of kantooromgeving tonen.

  • Live ondertiteling

Tijdens videogesprekken en live event is het mogelijk om live ondertiteling aan te zetten. Dit maakt het eenvoudiger om presentaties en gesprekken beter te volgen. Een Engelse preview wordt op korte termijn verwacht.

  • Functiescheiding

Voor het voorkomen van belangenconflicten in een organisatie wordt Microsoft Teams uitgebreid met een functionaliteit voor het naleven van functiescheiding. Het wordt mogelijk om in Microsoft Teams in te stellen welke medewerkers in een organisatie wel of niet mogen samenwerken en informatie met elkaar mogen delen.

  • VDI support

De chat- en samenwerkingsmogelijkheden zal binnenkort beschikbaar komen voor VDI omgevingen. Microsoft werkt op dit moment met Citrix om ook de bel- en vergaderopties in Teams aan te bieden.

  • Calendar app

Er is een nieuwe Calendar app voor Microsoft Teams aangekondigd. Deze zal de huidige Meetings app in Teams vervangen. De Calendar app bevat nieuwe functionaliteit, zoals het kunnen raadplegen van toekomstige en plaatsgevonden overleggen, kalenderoverzicht per dag, week of werkweek, het eenvoudig aan kunnen passen of annuleren van overleggen.

  • Whiteboard app

De whiteboard app wordt aan Microsoft Teams toegevoegd. Het is met deze app mogelijk om in realtime samen te werken, ideeën te delen en verder uit te werken op een whiteboard.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie? Laat het ons weten! We delen graag ons enthousiasme met je.

Meer informatie

Meer tips?

Meer inspiratie

Deze maand vond het Nintex ProcessFest 2020 online plaats. Verschillende Nintex sprekers gaven updates en demo’s. We delen de highlights met je.Lees meer ›
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 4. Maak kennis met de nieuwe mogelijkheden van het Power Platform, SharePoint Modern en Teams.Lees meer ›
Getroffen worden door ransomware is een van de meest ingrijpende security aanvallen voor een bedrijf. In deze blog leggen we je uit wat ransomware is, hoe je je organisatie kunt beschermen en hoe je de risico's van een aanval kunt verminderen.Lees meer ›