Nintex ProcessFest 2020: wat heb je gemist?

Op 12 mei jl. vond het Nintex ProcessFest 2020 plaats. Dit is het jaarlijkse Nintex event, waar Nintex klanten en partners kennismaken met nieuwe oplossingen, interessante klantverhalen en toekomstige plannen. Dit jaar konden we het event vanuit huis bijwonen. In 90 minuten gaven verschillende Nintex sprekers updates en demo’s. Pieter Kops deelt de belangrijkste highlights met je.

1. Wat vond je van deze editie van het Nintex ProcessFest?

Ik vond het knap van Nintex dat ze in een relatief korte tijd zo’n compleet programma hebben kunnen maken. Er zijn een aantal mooie, nieuwe features aangekondigd. Ook hebben we een aantal goede demo’s kunnen zien. Het was een geslaagd virtueel event!

2. Welke nieuwe oplossingen kunnen we de komende tijd verwachten?

Nintex heeft acht nieuwe features aangekondigd, namelijk workflow tagging, test without publishing, error alerting, add attachments to tasks, template gallery, workflow groups in Nintex workflow cloud, authenticated forms en gateway.

Nintex en Microsoft Teams governance

3. Wat is de kracht van deze nieuwe oplossingen?

Workflow tagging helpt je om het overzicht te behouden en governance toe te passen op je workflows. Deze feature is met name erg krachtig voor organisaties met erg veel geautomatiseerde processen.

Test without publishing maakt het mogelijk om geautomatiseerde workflows te testen en te debuggen, voordat je ze in productie brengt. Als een workflow nog niet goed werkt, ontvang je een notificatie per e-mail. Dit noemen ze error alerting. Dit maakt je ontwikkel- en beheerproces bijzonder efficiënt.

Add attachments to tasks spreekt voor zich. Er was veel vraag vanuit eindgebruikers naar deze functionaliteit en deze is nu toegevoegd. Vanaf nu kun je medewerkers in je organisatie voor het uitvoeren van een taak vragen om een bijlage toe te voegen. Hierbij kun je denken aan het toevoegen van een factuur, urenoverzicht en andere documenten. Deze documenten worden dan direct een integraal onderdeel van het complete proces.

Template gallery staat vol met voorbeelden, waarvoor je Nintex kunt gebruiken. Dit geeft organisaties een goed overzicht van de ongekende mogelijkheden. De omgeving bevat templates voor veelvoorkomende processen. Dit bezorgt organisaties een snelle start met het automatiseren van bedrijfsprocessen. Een andere voordeel is, dat het je inspiratie biedt.

Nintex Workflow group in Nintex Workflow xloud (NWC) maakt het mogelijk om alle workflows van 1 proces te groeperen. Het voordeel hiervan is dat je het overzicht behoudt en dat je processen nog beter beheersbaar blijven.

Door het gebruik van authenticated forms weet je 100% zeker dat het formulier door de juiste persoon is ingevuld. Deze functie wordt ingezet voor processen, die gebruikmaken van gevoelige data.

Nintex Gateway is een on premises applicatie en maakt de verbinding tussen Nintex Workflow Cloud en robotic process automation (RPA). Hierdoor is het mogelijk om on premises (legacy) applicaties naadloos met de Nintex cloud te verbinden en on premises informatie in de cloud te ontsluiten. Je realiseert voor de gebruikers in je organisatie een moderne manier van werken.

4. Waar ben je enthousiast over?

Nintex! Ik werk als Nintex virtual Tech Evangelist (vTE) al ruim 13 jaar met Nintex in combinatie met SharePoint en Office 365. Ik vind dat Nintex prachtige oplossingen biedt voor procesautomatisering, -optimalisatie en -management.

5. Waar zijn Nintex gebruikers echt mee geholpen in deze tijd?

Met Nintex kun je al je bedrijfsprocessen automatiseren. Het voordeel hiervan is dat je deze processen vervolgens vanaf ieder device, op ieder moment en op iedere locatie kunt starten. Ook vanuit huis. Dit helpt je om je medewerkers in deze tijd de gewenste ondersteuning te bieden om remote hun werkzaamheden uit te kunnen blijven voeren. Je processen en de voortgang zijn geborgd.

6. Wat moeten we absoluut weten over Nintex?

Nintex levert je organisatie, mits het goed is ingericht, in het eerste jaar al een goede ROI op. Door het automatiseren van je bedrijfsprocessen kun je bovendien je organisatie laten groeien zonder extra personeel aan te hoeven nemen. Daarnaast is het met Nintex niet meer nodig om medewerkers tijdrovende werkzaamheden, zoals het handmatig invoeren van gegevens, uit te laten voeren. Dit maakt het werk voor je medewerkers prettiger en het bespaart je organisatie enorm veel tijd.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de (nieuwe) mogelijkheden van Nintex voor procesautomatisering, -optimalisatie en/of -management? Laat het ons weten. We bieden je graag inspiratie.

Meer informatie

Meer inspiratie
Het beschermen van je account met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is onvoldoende. Met multi-factor authenticatie (MFA) zorg je voor extra beveiliging. Advantive ondersteunt je bij het instellen van MFA voor je hele bedrijf of voor bepaalde afdelingen.Lees meer ›
Maak kennis met de voordelen en de uitgebreide mogelijkheden van Windows Virtual Desktop voor je organisatie en gebruikers.Lees meer ›
Met enkele aanpassingen van de standaard ingebouwde security opties in Office 365 kun je een betere beveiligingsgraad realiseren. Lees meer ›