10 oktober 2016

Veiliger werken in de Cloud met Office 365 Secure Score

Security vraagt steeds meer aandacht van de IT-afdeling. Security in Office 365 is vrij complex. Er zijn namelijk veel security functionaliteiten beschikbaar in de verschillende pakketten binnen Office 365. Microsoft heeft dit nu gebundeld in 1 tool: Office 365 Secure Score. Met Secure Score kun je zien wat het beveiligingsniveau van jouw Office 365 omgeving is en wat je kunt doen om de beveiliging te verbeteren. In deze blog vertel ik je meer over Office 365 Secure Score en hoe je het kunt gebruiken binnen jouw organisatie.

Analyseren met Office 365 Secure Score

Binnen de verschillende producten van Office 365 kun je op verschillende manieren security features aanzetten. Binnen Outlook kun je het beveiligingsniveau vergroten met onder andere Data Loss Prevention (DLP) en Advanced Threat Protection (ATP). Secure Score is juist ontwikkeld om de security van Office 365 in de volle breedte te analyseren en te verbeteren.

Wat is jouw Office 365 Secure Score?

Office 365 Secure Score maakt gebruik van een aantal PowerShell scripts om de beveiligingsinformatie van jouw Office 365 tenant te verzamelen en te analyseren. De verzamelde informatie wordt vergeleken met andere Office 365 tenants. Al deze informatie wordt inzichtelijk gemaakt in één totaaloverzicht. Je ziet wat de maximaal te behalen Secure Score is, wat jouw huidige score is en hoe jouw score is in vergelijking met andere Office 365 gebruikers. Wat deze tool helemaal af maakt, is dat Microsoft je ook tips om je eigen score te verbeteren. Hiermee verbeter je direct de beveiliging van jouw Office 365 omgeving.

Office 365 Secure Score in de praktijk

Als Office 365 administrator kun je inloggen op: https://securescore.office.com. Je komt dan meteen in je eigen Office 365 Secure Score portal. Je hebt direct inzicht in je eigen Secure Score en de maximaal te behalen score.

Advantive Office 365 Secure Score

De tool bevat diverse analysemogelijkheden. Je kunt in dit overzicht bijvoorbeeld jouw Secure Score in een bepaalde periode bekijken, vergelijken met andere Office 365 tenants en analyseren.

Advantive Office 265 Secure Score summary

Het tweede wat je meteen inzichtelijk krijgt, is je score ten opzichte van andere Office 365 tenants.

Advantive Office 365 Secure Score

Wat we bij Advantive hebben gemerkt, is dat een kale Office 365 omgeving begint met een score van 15.

De kracht van Secure Score is, dat je continu tips krijgt om je security score te kunnen verhogen. Je ontvangt nieuwe tips als Microsoft nieuwe security features in Office 365 toevoegt. Je kunt op deze manier dus optimaal gebruikmaken van nieuwe security functionaliteiten Office 365. Het kan bijvoorbeeld een tip zijn over het aanzetten van Data Loss Prevention of in het onderstaande geval het aanzetten van Multi-Factor Authentication (MFA) voor Tenant Admins. Bij elke tip zie je ook wat het effect gaat zijn op je score. Het aanzetten van MFA voor de admins bijvoorbeeld levert je in dit geval 50 extra punten op.

Nieuwe security features van Office 365 direct gebruiken

De tips zijn uitgebreid en helpen je om het beveiligingsniveau van jouw Office 365 omgeving continu te verhogen. Door regelmatig de scorecard te bekijken en de tips op te volgen, maak je direct gebruik van de nieuwe security features van Microsoft. Office 365 Secure Score is op dit moment in een bètaversie beschikbaar, maar het biedt nu al voldoende functionaliteiten om het wat ons betreft meteen te gaan gebruiken!

REACTIES

Nog geen reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Meer inspiratie
De wereldwijde standaardwet voor de bescherming van privacy vraagt om goede beveiligingsmaatregelen. Ook van je Office 365 omgeving. Maar hoe kun je hier nu slim mee omgaan? In deze blog laten we je zien dat security verder reikt dan alleen de AVG. AVG en Office 365 Advantive begeleidt bedrijven in de transitie naar de Cloud. […]Lees meer ›
Hoe vaak back-up je jouw gegevens? Zijn jouw gegevens veilig in Office 365 bij eventueel verlies? We geven je advies en tips voor Office 365 back-up.Lees meer ›
Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hoe maakt u als onderwijsinstelling nu slimme keuzes? In deze blog aandachtspunten voor IT-innovatie.Lees meer ›