Omdenken in corona-tijd

Organisaties maken door het coronavirus versneld kennis met werken in de cloud. Iedere organisatie kent nu z’n eigen uitdagingen. We weten helaas nog niet wanneer, maar er komt op een gegeven moment een einde aan de corona-tijd. En wat ga je dan doen als organisatie? Wat wordt de rol van ICT binnen jouw organisatie? Omdenken in corona-tijd: Ga je je huidige ICT-strategie voortzetten of (rigoureus) aanpassen?

Basis op orde

We bevinden ons op dit moment nog midden in de coronacrisis. Het is lastig om te voorspellen hoe de wereld er na deze crisis uitziet. Ondanks alle zorgen, merken we dat veel organisaties keihard werken om hun klanten optimaal te kunnen ondersteunen en hun bedrijfsvoering te continueren.

De coronacrisis heeft bedrijven gedwongen om thuiswerken, thuisonderwijs en/of de ondersteuning van klanten op afstand snel te organiseren. ICT speelt hierbij een cruciale rol. Met de inzet van cloud toepassingen zien we de complexiteit en hoeveelheid oplossingen toenemen. Nu voor veel organisaties de basis staat, is het wel goed om als eerste stap te checken of de volgende punten op orde zijn:

  • Security
  • Compliance
  • Governance

Zorg dat ook nu je organisatie beschermd is tegen bedreigingen van binnen en buitenaf, dat je aan geldende wet- en regelgeving voldoet en dat je afspraken maakt hoe je (samen)werkt met mensen binnen en buiten je organisatie.

Heb je hiervoor onvoldoende expertise in huis? Onze consultants bieden je graag de gewenste ondersteuning.

Omdenken in corona-tijd

De corona-tijd biedt je organisatie naast (extreme) uitdagingen ook nieuwe inzichten. Op afstand (samen)werken blijkt voor veel organisaties goed te werken. Misschien ervaar je een nieuwe manier van samenwerken met je klanten en/of meer creativiteit binnen je team.

Heb jij al nagedacht of en hoe je je bedrijfsvoering, processen en klantbenadering na de crisis gaat aanpassen? En wat dit betekent voor je ICT-strategie?

Omdenken in corona-tijd – hoe ga je na de coronacrisis om met:

  • Kostenbesparingen realiseren
  • Sneller innoveren
  • Thuiswerken
  • Klantbenadering en klantcontact
  • Online dienstverlening
  • Digitalisering van bedrijfsprocessen
  • Online samenwerking binnen én buiten je organisatie

Eén ding is duidelijk, er gaat voor iedere organisatie van alles veranderen. Jouw ICT-strategie wordt belangrijker dan ooit tevoren. Hoe ga jij jouw organisatie met ICT een nieuwe boost geven?

Houd de regie over ICT

Advantive ondersteunt organisaties bij het vormgeven en realiseren van hun ICT-strategie. Samen kijken we hoe we op een pragmatische en kostenefficiënte manier jouw organisatie met ICT kunnen ondersteunen en innoveren. We geven jou de regie over je ICT. Mogen we je inspireren en helpen omdenken?

Meer informatie

Meer inspiratie
Windows Server 2019 is de laatste grote release van het serverplatform die Microsoft heeft uitgebracht. In deze blog delen we enkele nieuwe features.Lees meer ›
100% in de cloud werken is (nog) niet voor iedere organisatie mogelijk. Met hybrid cloud solutions van Microsoft kun je simpelweg on premises en cloud infrastructuren combineren. Maar wat is het nu precies? Onze collega Erwin Verlinden legt het aan je uit.Lees meer ›
In de komende jaren zal onze werkplek er drastisch anders uitzien. Met de opkomst van kunstmatige intelligentie en machine learning zullen steeds meer taken en activiteiten worden geautomatiseerd. Ben jij klaar voor de werkplek van de toekomst?Lees meer ›