11 april 2017

SharePoint jouw twaalfde man

Kies je voor SharePoint, dan krijg je automatisch een veelvoud aan mogelijkheden cadeau. En dat is mooi, want volgens Microsoft kan SharePoint vrijwel alles van je overnemen. In de praktijk blijkt dit iets gecompliceerder te zijn. Je kunt het vergelijken met een pittige voetbalwedstrijd. Hoe zorg je er nu voor dat SharePoint jouw twaalfde man wordt?

SharePoint versterkt jouw team

Jouw organisatie speelt fijn mee in de competitie. Je hebt een prima elftal, maar toch is versterking soms wel prettig. Je zoekt iemand waar je altijd op terug kan vallen, je team goed ondersteunt en een allrounder is. Je voelt ‘m vast wel aankomen: dat is SharePoint. Met SharePoint heb jij je betrouwbare twaalfde man gevonden! Hij biedt je team op veel vlakken de gewenste ondersteuning.

SharePoint kan (te) veel

Want SharePoint kan nu eenmaal veel. Misschien wel veel te veel. Vaak als je een lijst van criteria hebt voor de selectie van een nieuw backend systeem, kun je bij SharePoint overal een vinkje achter plaatsen. Maar hoe maak je van het toch wel complexe en omvangrijke SharePoint jouw twaalfde man?

Start met een goede basis

Zoals voor veel dingen geldt, begin met een goede basis. Denk vanuit je processen en kijk waar je ondersteuning nodig hebt. SharePoint draait mee in je bedrijfsprocessen, neemt functies over en is subliem in het ondersteunen van workflows, samenwerking, zoeken en archivering. Het helpt je ook om aan bewaarplichten en compliance te voldoen. Mits SharePoint goed is ingericht, geconfigureerd en gecertificeerd.

Jouw team centraal

En als de basis eenmaal staat, dan staat jouw team ook meer in zijn kracht. Werkafspraken zijn gedigitaliseerd, processen zijn vastgelegd, richtlijnen worden strak gevolgd en er is meer ruimte voor (online) samenwerking en kennisdeling. SharePoint geeft je het gewenste overzicht, bewaakt je dossiers en projecten en wijst je op deadlines. Het resultaat is dat je team efficiënter en prettiger (samen)werkt. Ook is er door de digitale transformatie minder kans op menselijke fouten.

Train je team

SharePoint als twaalfde man zorgt voor de nodige ondersteuning en stabiliteit in je team. Een goede inrichting van SharePoint biedt je team innovatieve en pragmatische ondersteuning. Om je team optimaal met SharePoint te laten samenwerken, zijn net zoals bij voetbal goede trainingen onmisbaar. SharePoint trainingen zorgen ervoor, dat je team consistent en met plezier met SharePoint werkt. Je laat zien wat de toegevoegde waarde van de twaalfde man voor je team is. Ben jij klaar voor de volgende wedstrijd?

REACTIES

Nog geen reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Meer inspiratie
Blog over de nieuwe app Microsoft To-Do. Deze app wordt de vervanger van de taken-app Wunderlist. We hebben de preview versie voor je getest.Lees meer ›
Op donderdag 18 mei jl. vond het Advantive seminar 'Maak kennis met Microsoft Azure' plaats. Geld besparen met Azure vormde de rode draad van deze bijeenkomst.Lees meer ›
Microsoft Ignite vindt van 25 t/m 29 september 2017 plaats. In deze blog lees je de highlights van dag 3: quantum computing, Office 2019 en Microsoft Azure.Lees meer ›