30 mei 2017

SharePoint migratie snel en succesvol met Sharegate

Een SharePoint migratie naar een nieuwe SharePoint versie of naar de Cloud (SharePoint Online) wordt vaak als complex en tijdrovend ervaren. Tegenwoordig kan dit een stuk eenvoudiger en sneller. Met behulp van Sharegate software kun je direct migreren naar de laatste versie van SharePoint of Office 365. In deze blog deel ik mijn ervaringen met Sharegate in SharePoint migraties met je.

SharePoint migratie

Succesvolle migratie naar de Cloud

Breng de organisatie eenvoudig naar de Cloud met behulp van Advantive en Sharegate. Wij regelen de software en eventueel ook de hardware om de migratie snel en zonder zorgen uit te voeren. Van simpele ‘sleur en pleur’ scenario’s tot geavanceerde PowerShell gebaseerde herstructureer migratiescenario’s: Advantive maakt het migratie project een succes.

SharePoint migratie tijdslijn

Sharegate migreert automatisch

Fileshare naar SharePoint (Onedrive), SharePoint 2010 naar SharePoint 2013, 2016, Online; alles is mogelijk. Dat maakt Sharegate heel krachtig als tool in SharePoint migratietrajecten. De inhoud (documenten, lijsten, InfoPath formulieren, Nintex workflows, et cetera) wordt inclusief meta-data, zoals bijvoorbeeld de originele auteur, creatiedatum en beveiligingsinformatie (wie heeft toegang tot het bestand) geheel automatisch gemigreerd naar de nieuwe locatie.

Uiteraard is het van groot belang om goed te controleren of alle inhoud van het bronsysteem is gemigreerd. Ook speelt de performance en configuratie van het doelsysteem een grote rol in elk migratietraject. Advantive heeft uitgebreide migratie-ervaring en helpt je de juiste migratiestappen te nemen.

Impact SharePoint migratie op je organisatie

Uiteraard gaat het migratietraject niet alleen over de migratie. Wat verandert er voor de eindgebruikers? Denk eens aan de impact bij een fileshare naar SharePoint migratie. Hoe zorg je ervoor dat de helpdesk op dag 1 na de migratie niet wordt overspoeld met totaal panikerende eindgebruikers? Mijn ervaring is dat je met een goed plan & test scenario het verschil maakt. We helpen je met een uitgebreid migratie- en adoptieplan, waarbij de techniek slechts een middel is om deze planning uit te voeren. Tijdens elke stap in het plan testen we resultaat en verwachting.

Geavanceerde migratiescenario’s met behulp van PowerShell

PowerShell stelt ons in staat om snel en op een geautomatiseerde manier geavanceerde taken uit te kunnen voeren. Hiermee wordt het mogelijk om uw bestaande inhoud te filteren en migreren naar een nieuwe structuur. Deze nieuwe structuur kan eenvoudig in een Excel document worden vastgelegd waarna ons geavanceerde PowerShell Script deze informatie gebruikt om automatisch sites aan te maken (provisioning) en te migreren. Op deze manier kan 24x7x365 gemigreerd worden zonder menselijke fouten of downtime.

SharePoint migratie PowerShell

Businesscase carveout

Advantive heeft voor diverse projecten gebruikgemaakt van de Sharegate PowerShell module en heeft diverse scripts klaarstaan om Informatie Architectuur aanpassingen, security aanpassingen en eigenschap-mappings door te voeren. Zo hebben we recent voor een carveout (transactie waarbij een onderneming een onderdeel verkoopt en ontvlechting noodzakelijk is) meer dan 500 sites automatisch gemigreerd naar een nieuwe SharePoint Online tenant.

Ook hebben we gespecialiseerde scripts voor provisioning en rapportage op voortgang en inhoud-vergelijking (is alle inhoud wel gemigreerd?) klaarstaan voor gebruik.

Plan van aanpak

Vragen die van groot belang zijn voor ieder migratietraject:

  • Gaat de migratie een week, een maand of een jaar duren?
  • Gaan we tegen problemen aanlopen?
  • Kan alles wel over?

Dankzij onze kennis en ervaring gecombineerd met de ingebouwde rapporten van Sharegate kunnen we in korte tijd antwoord geven op deze vragen en een plan van aanpak maken.  We bieden je een vliegende start in elk SharePoint migratietraject.

REACTIES

Nog geen reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Meer inspiratie
Een SharePoint migratie wordt vaak als complex ervaren. Tegenwoordig kan dit eenvoudiger en sneller met Sharegate. Advantive deelt haar ervaringen met je.Lees meer ›
In deze Advantive blog lees je hoe je met Azure Automation en PowerShell Runbook-scripts je Azure VM’s uitzet. Resultaat is kostenbesparingen realiseren.Lees meer ›
In deze update delen we de mogelijkheden van bellen via Microsoft Teams met je. Hiermee biedt Microsoft Teams je een nog completere hub voor teamwork.Lees meer ›