SharePoint Online jouw twaalfde man

Kies je voor SharePoint Online, dan krijg je automatisch een veelvoud aan mogelijkheden cadeau. Zeker als je het combineert met de mogelijkheden van Office 365. En dat is mooi, want volgens Microsoft kan SharePoint Online vrijwel alles van je overnemen. In de praktijk blijkt dit iets gecompliceerder te zijn. Je kunt het vergelijken met een pittige voetbalwedstrijd. Hoe zorg je er nu voor dat SharePoint Online jouw twaalfde man wordt?

SharePoint Online versterkt jouw team

Jouw organisatie speelt fijn mee in de competitie. Je hebt een prima elftal, maar toch is versterking soms wel prettig. Je zoekt iemand waar je altijd op terug kan vallen, je team goed ondersteunt en een allrounder is. Je voelt ‘m vast wel aankomen: dat is SharePoint Online. Met SharePoint Online heb jij je betrouwbare twaalfde man gevonden! Hij biedt je team op veel vlakken de gewenste ondersteuning.

SharePoint Online kan (te) veel

Want SharePoint Online kan nu eenmaal veel. Misschien wel veel te veel. Vaak als je een lijst van criteria hebt voor de selectie van een nieuw backend systeem, kun je bij SharePoint Online overal een vinkje achter plaatsen. Maar hoe maak je van het toch wel complexe en omvangrijke SharePoint Online jouw twaalfde man?

Start met een goede basis

Zoals voor veel dingen geldt, begin met een goede basis. Denk vanuit je processen en kijk waar je ondersteuning nodig hebt. SharePoint Online is onderdeel van Office 365 en zorgt op vele vlakken voor een stevige fundering. Afhankelijk van je vraag, kijken we welke reservespelers we op de bank zetten. Vaak is het een mix van SharePoint Online, Microsoft Teams, Microsoft Flow en third party tooling, zoals Nintex voor procesautomatisering. De security van SharePoint Online, zoals het voldoen aan bewaarplichten en compliance, regelen we eenvoudig via het Microsoft 365 security center en het Microsoft 365 compliance center.

Jouw team centraal

En als de basis eenmaal staat, dan staat jouw team ook meer in zijn kracht. Werkafspraken zijn gedigitaliseerd, processen zijn vastgelegd, richtlijnen worden strak gevolgd en er is meer ruimte voor (online) samenwerking en kennisdeling. SharePoint Online biedt je een krachtige zoekfunctie en maakt informatie voor je team toegankelijk. Het resultaat is dat je team efficiënter en prettiger (samen)werkt. Ook is er door de digitale transformatie minder kans op menselijke fouten.

Train je team

SharePoint Online als twaalfde man zorgt voor de nodige ondersteuning en stabiliteit in je team. Een goede inrichting van SharePoint Online biedt je team innovatieve en pragmatische ondersteuning. Om je team optimaal met SharePoint Online te laten samenwerken, zijn net zoals bij voetbal goede trainingen onmisbaar. SharePoint Online trainingen zorgen ervoor, dat je team consistent en met plezier met SharePoint Online werkt. Je laat zien wat de toegevoegde waarde van de twaalfde man voor je team is. Ben jij klaar voor de volgende wedstrijd? Of heb je een goede trainer nodig? Wij helpen je uiteraard graag!

Meer informatie

Meer inspiratie
Deze maand vond het Nintex ProcessFest 2020 online plaats. Verschillende Nintex sprekers gaven updates en demo’s. We delen de highlights met je.Lees meer ›
Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen voor Microsoft Teams om onderwijs op afstand te realiseren. We laten je kennismaken met de nieuwe mogelijkheden.Lees meer ›
(Bedrijfs)data geeft je waardevolle informatie voor je bedrijfsvoering, mits je deze data inzichtelijk weet te maken. Een datawarehouse biedt je een belangrijke basis voor het realiseren van datagedreven inzichten. In deze blog laten we je zien hoe je in zes stappen een succesvol datawarehouse realiseert.Lees meer ›