‘Mijn moderne werkplek’ seminar terugblik: wat heb je gemist?

Slimmer, sneller en veiliger werken. En dan ook nog op maat voor iedere gebruiker. Hoe maak je dit mogelijk? Tijdens ons goed bezochte seminar ‘Mijn moderne werkplek’ kwam dit uitgebreid aan bod. Het seminar is goed bezocht en enthousiast ontvangen. Drie collega’s hebben hun kennis en ervaring van de moderne werkplek gedeeld. In deze terugblik delen we de highlights met je.

Moderne werkplek

Digitale transformatie heeft binnen bijna iedere organisatie hoge prioriteit. De moderne werkplek kan je hierbij helpen. Belangrijk is om de gebruiker centraal te stellen: wat heeft hij/zij nodig om prettig en veilig te kunnen (samen)werken?

Waarom een moderne werkplek?

  • Veranderende wereld stelt nieuwe eisen aan werkplek
  • Technologische ontwikkelingen gaan snel
  • Arbeidsmarkt verandert; vaker tijdelijk personeel in dienst
  • Kennis borgen en delen
  • Meer focus op netwerken binnen en buiten de organisatie

Veilige werkplek

Nieuwe wet- en regelgeving, verhoogde cybercrime, tijdelijke resources en de digitale transformatie vragen om steeds betere security. Tijdens het seminar hebben we laten zien hoe organisaties de moderne werkplek kunt beveiligen. Het Microsoft security portfolio is breed; het is belangrijk om de juiste keuzes te maken.

Ook hebben we laten zien hoe organisaties op een pragmatische manier de nieuwe privacywetgeving kunt implementeren en naleven. De kunst is om een juiste balans te vinden tussen:

  • Beveiliging
  • Kosten
  • Werkbaarheid

Gebruikers moeten nog wel prettig kunnen werken. Uiteraard kunnen we je helpen om deze balans voor jouw organisatie te vinden.

Microsoft 365: Wat zet je waarvoor in?

Als Microsoft partner zien we Microsoft 365 als basis voor de moderne werkplek. Microsoft 365 bestaat uit Office 365, Windows 10 en EM+S. Het biedt organisaties tal van applicaties om efficiënter en prettiger (samen) te werken. Maar wat zet je nu waarvoor in? En wat betekent de relatieve nieuwe oplossing Microsoft Teams voor je organisatie?

We hanteren binnen Advantive de regel ‘practise what you preach’.  We hebben onze ervaringen tijdens het seminar gedeeld en in grote lijnen laten zien wat je waarvoor inzet en hoe je slim met gestructureerde en ongestructureerde data om kunt gaan. 

Vertrekpunt voor mijn moderne werkplek

Voor eindgebruikers draait het vooral om prettig werken. Een succesvolle inzet van de moderne werkplek begint dan ook met een duidelijk vertrekpunt. We zien hierbij Valo Intranet als het kloppend hart. Met Valo Intranet transformeer je eenvoudig traditionele werkplekken naar een moderne, digitale werkplek. Het ondersteunt medewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden. Het is volledig op Office 365 gebaseerd en dit maakt het geheel compleet.

Valo Intranet responsive design

Advantive is onlangs Valo Intranet partner geworden. We kunnen je organisatie volledig ondersteunen bij de implementatie, adoptie en het beheer van deze intranetoplossing.

IT-afdeling en de moderne werkplek

De moderne werkplek vraagt om de juiste ondersteuning van de IT-afdeling. De rol van IT wordt steeds belangrijker. IT is de katalysator voor vrijwel alle veranderingen. We hebben stap-voor-stap uitgelegd hoe de IT-afdeling de moderne werkplek geautomatiseerd kan uitrollen, beveiligen, updaten en beheren. Steeds meer kan automatisch, zoals het uitleveren van laptops aan nieuwe medewerkers. Dit draagt bij aan een prettige gebruikersbeleving en bespaart bovendien de IT-afdeling veel tijd.

Jouw organisatie en de moderne werkplek

De moderne werkplek vraagt op diverse vlakken om aandacht en het maken van slimme keuzes, maar ook om bewustwording van de gebruiker én IT-afdeling.

Wil je weten hoe je op een pragmatische manier een moderne werkplek voor jouw organisatie realiseert? Laat het ons weten en zet de gebruikers binnen je organisatie (nog) centraler! We bieden je graag inspiratie en de nodige kennis en ondersteuning.

Meer informatie

REACTIES

Nog geen reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Meer inspiratie

<
>

Ransomware voorkomen

Met de ransomware-aanval WannaCry wordt het gevaar van ransomware meer dan duidelijk. Hoe kun je nu voorkomen dat jouw IT-omgeving wordt besmet?

Lees meer >

PowerShell en IT-beheer

Met Microsoft PowerShell kun je scripts maken en complexe handelingen automatiseren. In deze blog maak je kennis met het maken van scripts en de voordelen.

Lees meer >

Office 365 beheer uitbesteden

Office 365 vormt de basis van de moderne werkplek en wordt iedere dag flink op de proef gesteld. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om Office 365 beheer uit te besteden. Maar wat zijn hiervoor nu de belangrijkste redenen?

Lees meer >