28 augustus 2018

Van ISDN naar VoIP: Vijf vragen over AudioCodes

ISDN gaat verdwijnen. Dit is het moment om naar het toekomstvaste VoIP over te stappen. Maar hoe stap je nu snel en veilig over? Advantive helpt je om succesvol en kostenefficiënt naar VoIP te migreren. Voor een gefaseerde overgang naar VoIP / Skype for Business gebruiken we vaak AudioCodes apparatuur. In deze blog beantwoorden we vijf vragen over AudioCodes.

1.     Wat is AudioCodes?

AudioCodes is marktleider op het gebied van session boarder controllers, SIP gateways en VoIP telefoontoestellen. Bij de overgang van ISDN naar VoIP biedt AudioCodes een gateway tussen verschillende telefoniesystemen. Het maakt het ook mogelijk om (analoge) telefoons, liften, intercoms en faxen op VoIP aan te sluiten.

2.     Waarom wordt er voor AudioCodes gekozen?

AudioCodes lost (interoperability) migratieproblemen op tussen verschillende telefoonsystemen en telefonieproviders. Het biedt bovendien uitgebreide security mogelijkheden voor een VoIP omgeving. Het maakt het mogelijk om gefaseerd te migreren van ISDN naar VoIP / Skype for Business of Microsoft Teams. Hierdoor heeft de migratie minimale impact op de telefoniegebruikers binnen je organisatie.

3.     Wat zijn de voordelen?

AudioCodes biedt je organisatie brede ondersteuning om succesvol van ISDN naar VoIP over te stappen. Het is flexibel inzetbaar: on premises en virtueel in een datacenter. Het bellen via VoIP levert vaak een flinke kostenbesparing op. Bovendien is de geluidskwaliteit vaak beter. Ook maakt AudioCodes het mogelijk om Skype for Business of Microsoft Teams in te zetten. Met deze Microsoft oplossingen kun je naast bellen, bijvoorbeeld ook chatten, samenwerken aan documenten, online vergaderen en presenteren.

4.     Hoe toekomstbestendig is AudioCodes?

AudioCodes wordt wereldwijd verkocht en gebruikt en kan zich conformeren aan alle (SIP) standaarden. AudioCodes volgt de telefonie-ontwikkelingen op de voet. Het is één van de twee eerste SBC fabrikanten die direct de integratie mogelijk maakt tussen AudioCodes en het Microsoft Teams platform. De mogelijkheden van AudioCodes worden continu uitgebreid.

5.     Wat zijn de integratiemogelijkheden?

AudioCodes is te integreren met alle mogelijke telefonieplatformen. Als het niet direct werkt, dan zorgt AudioCodes dat het mogelijk is. Bij AudioCodes is technisch werkelijk alles mogelijk.

Of het nou gaat om het omzetten van het UDP protocol naar TLS, of van codec G.711 naar OPUS, alles wat er ondersteund wordt, kan ook door elkaar gebruikt worden. We zijn erg enthousiast over de flexibiliteit en gebruikersgemak van deze oplossing. Het laat je organisatie op meerdere vlakken profiteren van de voordelen van VoIP.

Advantive managed services kan bovendien het beheer van VoIP telefonie volledig of gedeeltelijk uit handen nemen: Skype for Business of Microsoft Teams en AudioCodes. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over integratievraagstukken, laatste updates en performance.

Meer weten?

Wil je weten hoe je als organisatie van ISDN naar VoIP kunt overstappen? Of wil je meer weten over AudioCodes? Laat het ons weten!

Maak een afspraak

Meer inspiratie
Windows Server 2019 is de laatste grote release van het serverplatform die Microsoft heeft uitgebracht. In deze blog delen we enkele nieuwe features.Lees meer ›
Office 365 vormt de basis van de moderne werkplek en wordt iedere dag flink op de proef gesteld. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om Office 365 beheer uit te besteden. Lees meer ›
In 2019 stopt de ondersteuning op ISDN. Maak je gebruik van deze diensten? In deze blog lees je meer over VoIP / Skype for Business als alternatief.Lees meer ›