28 augustus 2018

Van ISDN naar VoIP: Vijf vragen over AudioCodes

ISDN gaat verdwijnen. Dit is het moment om naar het toekomstvaste VoIP over te stappen. Maar hoe stap je nu snel en veilig over? Advantive helpt je om succesvol en kostenefficiënt naar VoIP te migreren. Voor een gefaseerde overgang naar VoIP / Skype for Business gebruiken we vaak AudioCodes apparatuur. In deze blog beantwoorden we vijf vragen over AudioCodes.

1.     Wat is AudioCodes?

AudioCodes is marktleider op het gebied van session boarder controllers, SIP gateways en VoIP telefoontoestellen. Bij de overgang van ISDN naar VoIP biedt AudioCodes een gateway tussen verschillende telefoniesystemen. Het maakt het ook mogelijk om (analoge) telefoons, liften, intercoms en faxen op VoIP aan te sluiten.

2.     Waarom wordt er voor AudioCodes gekozen?

AudioCodes lost (interoperability) migratieproblemen op tussen verschillende telefoonsystemen en telefonieproviders. Het biedt bovendien uitgebreide security mogelijkheden voor een VoIP omgeving. Het maakt het mogelijk om gefaseerd te migreren van ISDN naar VoIP / Skype for Business of Microsoft Teams. Hierdoor heeft de migratie minimale impact op de telefoniegebruikers binnen je organisatie.

3.     Wat zijn de voordelen?

AudioCodes biedt je organisatie brede ondersteuning om succesvol van ISDN naar VoIP over te stappen. Het is flexibel inzetbaar: on premises en virtueel in een datacenter. Het bellen via VoIP levert vaak een flinke kostenbesparing op. Bovendien is de geluidskwaliteit vaak beter. Ook maakt AudioCodes het mogelijk om Skype for Business of Microsoft Teams in te zetten. Met deze Microsoft oplossingen kun je naast bellen, bijvoorbeeld ook chatten, samenwerken aan documenten, online vergaderen en presenteren.

4.     Hoe toekomstbestendig is AudioCodes?

AudioCodes wordt wereldwijd verkocht en gebruikt en kan zich conformeren aan alle (SIP) standaarden. AudioCodes volgt de telefonie-ontwikkelingen op de voet. Het is één van de twee eerste SBC fabrikanten die direct de integratie mogelijk maakt tussen AudioCodes en het Microsoft Teams platform. De mogelijkheden van AudioCodes worden continu uitgebreid.

5.     Wat zijn de integratiemogelijkheden?

AudioCodes is te integreren met alle mogelijke telefonieplatformen. Als het niet direct werkt, dan zorgt AudioCodes dat het mogelijk is. Bij AudioCodes is technisch werkelijk alles mogelijk.

Of het nou gaat om het omzetten van het UDP protocol naar TLS, of van codec G.711 naar OPUS, alles wat er ondersteund wordt, kan ook door elkaar gebruikt worden. We zijn erg enthousiast over de flexibiliteit en gebruikersgemak van deze oplossing. Het laat je organisatie op meerdere vlakken profiteren van de voordelen van VoIP.

Advantive managed services kan bovendien het beheer van VoIP telefonie volledig of gedeeltelijk uit handen nemen: Skype for Business of Microsoft Teams en AudioCodes. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over integratievraagstukken, laatste updates en performance.

Meer weten?

Wil je weten hoe je als organisatie van ISDN naar VoIP kunt overstappen? Of wil je meer weten over AudioCodes? Laat het ons weten!

Maak een afspraak

Meer inspiratie
Helaas worden bedrijven steeds meer geconfronteerd met cybercrime. Wachtwoordaanvallen (password spraying attacks) zijn hier een voorbeeld van. Wat is het precies en hoe bescherm je je organisatie tegen deze bedreiging van buitenaf? Onze collega Stefan Peters legt het je in deze blog uit.Lees meer ›
Het intranet is flink in ontwikkeling. Hoe zorg je ervoor dat je collega's het intranet echt gaan gebruiken? Dit stappenplan geeft je 5 tips voor een succesvol(ler) intranet.Lees meer ›
Door de digitale transformatie, maar bijvoorbeeld ook door onze nieuwe manier van werken en wet- en regelgeving, wordt (informatie)beveiliging steeds belangrijker voor organisaties. In deze blog geven we je inzicht in de belangrijkste Microsoft security & compliance opties.Lees meer ›