14 december 2016

Het verbindend vermogen van ICT

ICT vormt een belangrijke pijler voor het welslagen van een organisatie. Organisaties worden bestuurd op basis van informatie. De informatiehuishouding bestaat uit bedrijfs-, klant-, partners-, leveranciers-, financiële- en personeelsinformatie. Deze informatie wordt opgeslagen in verschillende bedrijfsapplicaties (lees opslagsilo’s). Daarnaast wordt op organisatieniveau steeds meer gebruikgemaakt van social media en apps.

Vraagstuk

Vanuit mijn brede werkervaring heb ik geconstateerd dat veel organisaties worstelen met het vraagstuk: waar wordt welke informatie opgeslagen, wie is de eigenaar en hoe wordt het beheerd? Dit dilemma wordt prangend bij de transitie:

  • Digitalisering
  • Online dienstverlening
  • Van on-premises naar de cloud
  • Van centraal naar decentraal archiveren
  • Van aansturing naar zelfsturing medewerker

Bewustwording

In de functie als accountmanager heb ik talrijke organisaties in verschillende branches bezocht. Tijdens de gesprekken heb ik waargenomen dat het applicatielandschap doorgaans als veelomvattend en complex wordt ervaren. Het gebruik van de vele applicaties kan keuzestress opleveren bij een medewerker.

Daarnaas wordt tooling niet altijd op de juiste manier ingezet. Het gevolg is dat bedrijfskritische en cruciale informatie niet volledig wordt opgeslagen op de juiste plek. Dit zorgt ervoor dat medewerkers veel tijd kwijt zijn met het zoeken en vinden van informatie die ze nodig hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden. Hoe kun je dit ombuigen?

Mijn devies is dat ICT makkelijker en leuker gemaakt kan worden voor medewerkers. Uitgangspunt is dat ICT ondersteunend werkt voor een organisatie. Centraal staan de mensen en de processen. Als speerpunten voor ICT zie ik procesverbetering, bewustwording, positionering en borging. Dit betekent dat er een goede vertaling nodig is tussen visie, cultuur en technologie.

Verbindend vermogen

Aangezien ik zelf ook applicatiegebruiker ben, weet ik uit ervaring dat niet alles opgevangen kan worden door techniek. Communicatie en samenwerking zijn wezenlijk om tot een succes te komen. Dit is ook de C van ICT.

Mijn advies is dat kerngebruikers tijdig betrokken worden bij de keuze, de implementatie en de adoptie van een ICT-oplossing. Je kiest namelijk niet alleen voor een oplossing, maar ook voor een leverancier die het beste bij je organisatie past. De kracht ligt in de juiste afstemming van techniek, proces en mens.

Bij Advantive hebben we deze vertaalslag gemaakt door te focussen op de pijlers bedenken, bouwen, beheren en beleven. Daarnaast werken we met passie, plezier en professionaliteit voor onze klanten. Deze klantgerichte en enthousiaste aanpak wordt gewaardeerd. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende ICT-dienstverlener met een breed portefeuille van diensten en producten.

Samenwerken

ICT neemt een steeds belangrijkere positie in bij organisaties. Trends zoals security, Internet of Things, big data en mobiel veranderen snel en vragen om ontwikkelen en investeren. Voor de meeste organisaties vormt het een uitdaging om deze ontwikkelingen op de voet te volgen en de juiste keuzes te maken. Als Microsoft specialist kunnen we je organisatie op ICT-gebied ontzorgen, zodat jij je kunt richten op je core business.

Als je nieuwsgierig bent naar het verbindend vermogen van Advantive, laat het me dan weten. Ik ben bereikbaar via +31 882020520 of via mail jolijn.meuwissen@advantive.nl.

REACTIES

Verbindend Vermogen… een belangrijk thema. Er is net een heel boek over verschenen, kijk eens bij https://www.managementboek.nl/boek/9789492528049/verbindend-vermogen-marco-buschman&affiliate=5738

Steeds meer gaat via ICT. Zonder goede ICTer(s) zal je bedrijf tegenwoordig behoorlijk achterlopen. Iedereen is nu gewend aan een goede computer en dat alle elektronica goed werkt, maar zonder ICTers zou dit gewoon niet mogelijk zijn.

Groet, Mark

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Meer inspiratie
Een SharePoint migratie wordt vaak als complex ervaren. Tegenwoordig kan dit eenvoudiger en sneller met Sharegate. Advantive deelt haar ervaringen met je.Lees meer ›
Office 365 vormt de basis van de moderne werkplek en wordt iedere dag flink op de proef gesteld. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om Office 365 beheer uit te besteden. Lees meer ›
Wil je voor je datacenter naar gebruik betalen? In deze blog lees je meer over hoe het pay-per-use principe van Microsoft Azure werkt.Lees meer ›