19 april 2019

Vijf tips om Office 365 te beveiligen

Tegenwoordig werken we altijd en overal. Maar hoe zorg je er nu voor dat je beveiliging op orde is? En hoe maak je een juiste afweging tussen veiligheid en werkbaarheid? Er zijn diverse toepassingen om de beveiliging van Office 365 aanzienlijk te vergroten. We delen vijf tips met je.

1. Veilig inloggen

Het is belangrijk dat gebruikers veilig én prettig kunnen werken. Of dit nu op een smartphone, laptop of tablet is. Dit begint met veilig kunnen inloggen. Single sign-on en Multi Factor Authentication zijn dan ook een must. Met Windows Hello wordt het nog eenvoudiger. Je gebruikt een gezichtsherkenner of een vingerafdruklezer. Binnen twee seconden ben je op je device aangemeld en je hebt geen wachtwoorden meer nodig.

2. Bescherming van devices

De bescherming van devices vraagt in de eerste plaats om een veilige verbinding met het bedrijfsnetwerk. Via Alway On VPN verbind je je device altijd en overal op een veilige manier met het bedrijfsnetwerk zonder dat je daar iets van merkt. Daarnaast is mobile device management noodzakelijk om devices op een veilige en uniformere manier te beheren. Ook biedt het je gebruikers een consistente gebruikerservaring. Bij diefstal of verlies van het device kunnen de bedrijfsgegevens direct veilig worden gesteld en het apparaat op afstand worden gewist.

3. (Bedrijfs)gegevens beveiligen en privacy waarborgen

Een digitale werkplek brengt nieuwe beveiligingsuitdagingen met zich mee. Je (bedrijfs)gegevens en de privacy van je klanten en medewerkers mogen niet in gevaar komen. De privacywetgeving (AVG) eist dat je je beveiliging op orde hebt. Dit vraagt om goed beheer en controle van de werkplekken, threat detectie en encryptie van gegevens. Met Data Loss Prevention bescherm je je bedrijfsgevoelige informatie.

4. Bescherm je organisatie

We krijgen helaas steeds meer te maken met cybercrime en ransomware. Office 365 biedt je tal van toepassingen om je organisatie te beschermen. Office 365 Secure Score geeft je tips om de beveiliging van Office 365 continu naar een hoger niveau te brengen. Dit is een prima startpunt. Daarnaast is Advanced Threat Protection een mooie toepassing om je e-mailbeveiliging te vergroten.

5. Bewustwording gebruikers

De gebruiker speelt een belangrijke rol in de beveiliging van Office 365. Hij/zij moet zich bewust zijn van de eventuele risico’s en te nemen maatregelen. Een simpel voorbeeld is het vergrendelen van je scherm. Niet moeilijk om te doen, maar je moet het wel even doen. Dynamic Lock in Windows 10 kan dit automatisch voor je doen via een koppeling met je smartphone. Als je van je device wegloopt, wordt het automatisch vergrendeld.

Meer weten over Office 365 beveiliging?

Office 365 beveiliging is complex en vraagt iedere dag om je aandacht. Advantive kan je helpen om de beveiliging van Office 365 te vergroten. We geven hiervoor security consults. Ook kunnen we je ondersteunen bij het beheer en de beveiliging van Office 365. We delen graag onze adviezen en tips met je.

Meer informatie

Meer inspiratie
Ben je van plan om naar Microsoft Azure te migreren? Dit stappenplan helpt je bij het aanwakkeren van de passie voor Microsoft Azure binnen je organisatie.Lees meer ›
Microsoft blijft de mogelijkheden van Microsoft Teams uitbreiden. We hebben een overzicht van de nieuwste mogelijkheden voor je gemaakt.Lees meer ›
De laatste maanden hebben we een aantal Lotus Notes naar Office 365 mailmigraties succesvol afgerond. In deze blog delen we onze best practices met je.Lees meer ›