Wat is er nieuw in Microsoft 365? – augustus 2020 update

Microsoft 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Het is vrijwel onmogelijk om alle updates bij te houden. Wat is er nieuw in Microsoft 365? Daarmee gaan wij je helpen. We hebben Microsoft Inspire (21-22 juli 2020) gevolgd en delen de highlights voor de moderne werkplek met je.

Microsoft Inspire 2020 online editie

Microsoft Inspire 2020 is het jaarlijkse event voor Microsoft partners. Veel partners reisden hiervoor de afgelopen jaren naar de Verenigde Staten. Dit jaar vond het event online plaats. Het voordeel hiervan is, dat iedereen de mogelijkheid had om de verschillende sessies live bij te wonen of later terug te kijken via de Microsoft Inspire website.

De focus voor het komende jaar ligt op: tech intensity, werken op afstand, beveiliging, bedrijfscontinuïteit en migratie. Microsoft heeft tijdens het event diverse (nieuwe) productaankondigingen gedaan. We zijn erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden voor Microsoft Azure, Microsoft 365 en Microsoft Teams.

Together mode in Microsoft Teams

De afgelopen maanden is de toename van het gebruik van Microsoft Teams ongekend. Voor velen van ons is dit inmiddels de hub om prettig en veilig samen te werken met collega’s, partners en leveranciers. In onze Microsoft Teams juli 2020 update hebben we je al kennis laten maken met onder andere:

 • Het 7×7 overzicht voor video vergaderen.
 • De contextuele zoekfunctie.
 • Virtuele breakout rooms.

Net voor Microsoft Inspire 2020 heeft Microsoft ons kennis laten maken met de Together modus voor Microsoft Teams. Deelnemers aan een vergadering worden in deze modus in dezelfde ruimte geplaatst. Deze nieuwe functionaliteit is ontwikkeld om teams meer verbonden te laten zijn. Daarnaast maakt het online vergaderen minder vermoeiend. Voor het onderwijs biedt dit ook een mooie, nieuwe manier van online lesgeven.

Let op: Deze modus is alleen beschikbaar voor online vergaderingen met vijf of meer deelnemers.

Together mode Microsoft Teams
Together modus – Microsoft Teams

Nieuwe vergadermogelijkheden in Microsoft Teams

Het is nu voor developers / beheerders mogelijk om nieuwe vergaderopties voor gebruikers toe te voegen aan Microsoft teams. Uiteraard kunnen onze consultants je daar ook bij helpen.

Op basis van rollen (organisator, deelnemer, gast, anonieme deelnemer) kunnen nieuwe mogelijkheden worden geconfigureerd.

Voor de meeting: Het wordt nu mogelijk om Teams apps aan een vergaderverzoek toe te voegen.

Microsoft Teams – voor de meeting

Tijdens de meeting: Aan het vergaderoverzicht voeg je aan het rechterpaneel aanvullende informatie voor de deelnemers toe. Ook kun je content notificaties tonen.

Na de meeting: Na de meeting blijft alle informatie beschikbaar en kun je de samenwerking met de deelnemers eenvoudig voortzetten.

Microsoft Teams – na de meeting

Power BI app voor Microsoft Teams

Microsoft heeft de Power BI mogelijkheden voor Microsoft Teams verder uitgebreid. Via de Power BI app beschik je over persoonlijke dashboards en rapporten. De app biedt je de gewenste informatie en inzichten én maakt het mogelijk om rapporten te delen. De nieuwe Power BI app zal deze maand in de apps sectie van Microsoft Teams verschijnen. 

Microsoft Lists

In onze Microsoft 365 juni 2020 update hebben we je al kennis laten maken met Microsoft Lists. Ook op Microsoft Inspire stond deze uitgebreid op de agenda. De Microsoft 365 app kun je eenvoudig als tab opnemen in Microsoft Teams en SharePoint Sites. Het werkt met slimme lijsten en houdt jou en jouw team op de hoogte van relevante informatie en benodigde werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan het bijhouden van issues, de planning en de voorraad.

Op Microsoft Inspire is aangekondigd dat je de mogelijkheden van Microsoft Lists verder kunt uitbreiden met Power Automate (workflows) en Power Apps (formulieren).

De Microsoft Lists app zal deze maand beschikbaar zijn in Microsoft 365 en Microsoft Teams.

Tasks

Microsoft vervangt de Planner app in Microsoft Teams door Tasks. In de overgangsperiode heet deze app Tasks by Planner and To Do. In deze nieuwe app worden je taken vanuit Microsoft Teams, Microsoft To Do, Planner en Outlook samengebracht. De komende maanden vindt de uitrol plaats. Deze feature is nu nog alleen in private preview beschikbaar.

Microsoft Teams – Tasks

Endpoint Data Loss Prevention

Tijdens Microsoft Inspire 2020 heeft Microsoft verschillende nieuwe security oplossingen aangekondigd, waaronder EndPoint Data Loss Prevention. Met deze optie worden de mogelijkheden van Data Loss Prevention voor het beschermen van gevoelige data verder uitgebreid. Via EndPoint Data Loss Prevention kun je ook Microsoft 365 apps op Windows 10 devices beschermen.

Double Key Encryption

Double Key Encryption breidt de huidige encryptiemogelijkheden uit. Het helpt je om zeer (privacy)gevoelige data nog beter te beschermen. Het maakt gebruik van twee sleutels voor de bescherming van je Microsoft 365 gegevens. Eén van de sleutels houd je zelf in bezet en de ander is in bezet van Microsoft (opgeslagen in Microsoft Azure). Om toegang tot de data te krijgen, moet je toegang hebben tot beide sleutels. Microsoft heeft slechts toegang tot 1 sleutel en kan dus nooit bij de data komen.

Universal Print

We hebben lang op Universal Print gewacht. Deze functionaliteit is nu in public preview beschikbaar en wordt in waves  voor Microsoft 365  E5 en E3 licenties uitgerold! Je kunt vanaf iedere locatie op een veilige manier printen naar de door jou geselecteerde printer. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Universal Print is geïntegreerd met Azure AD. Daarnaast is het niet meer nodig om printer drivers te installeren en print servers te beheren.

New Employee Onboarding Hub

Het onboarden van medewerkers vraagt, zeker in deze tijd waar we nog veel vanuit huis werken, om een goede planning en aandacht. Een succesvol onboarding programma zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen en kennismaken met nieuwe collega’s, werkzaamheden, processen en de organisatie. Microsoft heeft hiervoor de New Employee Onboarding Hub (NEO Hub) op basis van SharePoint ontwikkeld:

 • Het biedt nieuwe medewerkers algemene informatie en ondersteuning.
 • Het verbindt nieuwe medewerkers met collega’s, de organisatie en cultuur.
 • Het stelt stakeholders in staat om een bijdrage aan het onboarding programma te leveren.
New Employee Onboarding Hub

Je kunt de look & feel aanpassen naar je huisstijl. Ook plaats je eenvoudig de door jou gewenste informatie op de SharePoint communication sites. Het biedt je een onboarding checklist en templates. Bovendien is de NEO Hub mobile ready, zodat nieuwe medewerkers altijd en overal toegang hebben tot de omgeving.

Onze consultants helpen je graag met een succesvol onboarding programma opzetten. Ook kunnen we deze omgeving eenvoudig uitbreiden met geautomatiseerde formulieren en processen. Hierbij kun je denken aan:

 • IT op de hoogte brengen dat er een nieuwe medewerker in dienst treedt, zodat (geautomatiseerd) een account wordt aangemaakt.
 • Asset management vragen om een laptop en mobile telefoon te bestellen/klaar te maken.
 • Nieuwe medewerker alvast wordt gevraagd documenten te lezen en ondertekenen.
 • Nieuwe medewerker op zijn/haar eerste dag een welkomstmail aantreft met introductie.
 • Afspraken worden gemaakt met nieuwe medewerker om zijn/haar laptop en mobile telefoon op te halen.

Nieuwe Yammer algemeen beschikbaar

De nieuwe Yammer is nu wereldwijd algemeen beschikbaar. De look & feel is enorm verbeterd en de functionaliteit is verder uitgebreid.

Yammer

Een aantal nieuwe mogelijkheden:

 • Groups heet voortaan communities
 • Favoriete communities kun je vastpinnen
 • Foto en avatar kun je aan een community toevoegen
 • Nieuwe evenementen tab
 • Communities tab voor Microsoft Teams
 • New Yammer web part voor SharePoint

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe Microsoft 365 mogelijkheden? Laat het ons weten! Onze consultants geven je graag advies.

Meer informatie

Meer inspiratie
Office 365 vormt de basis van de moderne werkplek en wordt iedere dag flink op de proef gesteld. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om Office 365 beheer uit te besteden. Lees meer ›
Wat kost Microsoft Flow? In deze blog leggen we je kort uit wat Microsoft Flow is en geven we je inzicht in de kosten en Microsoft Flow licenties.Lees meer ›
In deze blog laten we je zien hoe je Microsoft 365 slim kunt inzetten voor projectmanagement en hoe je in enkele seconden een project kunt starten.Lees meer ›