24 april 2018

Hoe wordt je werkdag nog prettiger met Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een mooie oplossing om prettig te kunnen samenwerken, communiceren en vergaderen. Deze hub voor teamwork wordt continu uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. We hebben een aantal handige opties voor je op een rij gezet.

Uitgebreide gasttoegang in Microsoft Teams

Bij de nieuwe update in Microsoft Teams is de gasttoegang uitgebreid. Nieuw is dat je mensen buiten je organisatie zonder Office 365 account, maar met bijvoorbeeld een Outlook.com of Gmail.com e-mailadres, toegang tot Microsoft Teams kunt geven. Ook is het mogelijk om met mensen buiten je organisatie via Microsoft Teams online te vergaderen. Speciaal voor externe deelnemers is een lobby ingericht waar ze online kunnen wachten totdat de vergadering begint. Als je samen met iemand buiten je organisatie in Microsoft Teams samenwerkt aan bijvoorbeeld een project, dan kun je heel gemakkelijk bestanden delen en heb je toegang tot dezelfde mappen.

Microsoft Teams - gasttoegang
Microsoft Teams – gasttoegang

Maak je werkdag efficiënter met Microsoft Teams

Door van de ‘Zoek of type een opdracht’-balk gebruik te maken, kun je nu nog efficiënter werken. Door in de balk te gaan staan en een / (slash) te typen verschijnt een aantal snelkoppelingen. Je kunt via /call iemand direct bellen of via /away je beschikbaarheid op afwezig instellen.

Binnen Microsoft Teams is er ook een aantal leuke features toegevoegd, zoals bijvoorbeeld Lunchbreak. Deze feature zorgt ervoor dat je met je collega’s een lunch kunt organiseren naar je favoriete lunchplek. Je kunt ook direct afspreken wie er rijdt.

Nog een handige optie is het kunnen herstellen van een verwijderd kanaal. Binnen 21 dagen kun je het kanaal nog herstellen. Dit doe je door op de 3 bolletjes naast de teamnaam te klikken en dan naar Team beheren te gaan. Vervolgens klik je op Kanalen om het verwijderde kanaal te herstellen.

Handige bots

Daarnaast biedt Microsoft Teams je een aantal bots. Een veelgebruikte bot is de Growbot. Met deze bot kun je je waardering uitspreken naar een collega binnen je team of een complimentje maken. Dit doe je door @Growbot kudos in te voeren en vervolgens je collega te taggen en je waardering uit te spreken. Growbot reageert hierop met een leuke uitspraak.

Mocht je er een keer niet uitkomen met Teams, dan kun je een speciale bot om hulp vragen. Bij Chat kun je een nieuwe chat starten met T-Bot. Wanneer je vragen hebt over Microsoft Teams, dan beantwoordt T-Bot deze voor je.

Ben je op zoek naar iemand in jouw organisatie en/of wil je bijvoorbeeld weten wat zijn/haar functie is? Dan is Whobot een ideale bot. Whobot vind je in de Store. Als je deze bot toegevoegt, vind je de bot direct in jouw Chat. Hier kun je de bot al je vragen stellen en het organogram van je bedrijf bekijken

Meer weten?

Wil je weten wat Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je de mogelijkheden van Microsoft Teams optimaal en veilig gebruiken? Laat het ons weten!

Meer informatie

Meer inspiratie
Het intranet is flink in ontwikkeling. Hoe zorg je ervoor dat je collega's het intranet echt gaan gebruiken? Dit stappenplan geeft je 5 tips voor een succesvol(ler) intranet.Lees meer ›
Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om (volledig) in de cloud te werken. Lees in deze blog hoe je je applicaties cloud ready maakt.Lees meer ›
Steeds vaker worden organisaties geconfronteerd met aanvallen via malware en virussen. Met Advanted Threat Protection kun je zakelijk e-mailverkeer beter beveiligen.Lees meer ›