1 juli 2016

Microsoft introduceert Office 365 Planner

Microsoft heeft de functionaliteit van Office 365 uitgebreid met Planner. Het is een gebruiksvriendelijke en intuïtieve oplossing voor Office 365-gebruikers om persoonlijke en/of groepstaken te plannen en taken te verdelen. Het maakt het eenvoudiger om als team effectief samen te werken aan één of meerdere projecten.

Uitgebreide functionaliteit

Planner is via het Office 365-startprogramma voor alle Office 365-gebruikers toegankelijk. Binnen Planner maak je eenvoudig een project, stel je een team samen en verdeel je de taken. Aan iedere taak kun je een status, begin- en einddatum, beschrijving, bijlage(n), controlelijst en opmerkingen toevoegen. Ook kun je de taken met labels markeren. De labels kun je zelf instellen en bijvoorbeeld gebruiken om aan te geven welke taken goedgekeurd moet worden. Via het bord (overzichtspagina) heeft het hele team inzicht in de verschillende taken en de statussen hiervan.

Grafieken

Via de functionaliteit Grafieken in Planner heb je grafisch inzicht in de status en voortgang van je project(en). Je ziet precies wat de status is van de verschillende taken, in hoeverre je teamleden de toegekende taken hebben opgepakt en/of afgerond binnen de afgesproken tijd en of het jou en je team lukt om de gestelde doelen te realiseren.

Plannerhub biedt totaaloverzicht

De plannerhub geeft een totaaloverzicht van al je projecten. Via diagrammen krijg je direct inzicht in alle projecten en (de status van) al je taken. Het helpt je om uw acties te bepalen en meer structuur in je planning aan te brengen. Met Planner is het bovendien eenvoudig om nauw verbonden te zijn aan (nieuwe) projecten. Via e-mailmeldingen blijf je op de hoogte van toegewezen taken en nieuwe gesprekken binnen een project of taak.

Nieuwe functionaliteit

Microsoft zal de functionaliteit van Planner blijven uitbreiden. De komende maanden wordt de volgende nieuwe functionaliteit verwacht:

  • Het kunnen toekennen van taken aan verschillende gebruikers
  • Toegang tot Planner voor externe gebruikers
  • Templates voor projecten / plannen
  • Aanpasbare overzichtspagina’s (borden)
  • Apps voor iOS, Android en Windows

 

Meer nieuws
Met het behalen van deze Microsoft certificering laat Advantive zien op de hoogte te zijn van Microsoft solutions voor de onderwijssector en van de marktontwikkelingen.Lees meer ›
Het is vrijwel onmogelijk om alle Office 365 updates bij te houden. Advantive helpt je. Iedere maand delen we de belangrijkste Office 365 highlights met je.Lees meer ›
Advantive is genomineerd voor de Valo Partner of the Year EU 2019 award. De nominatie is een waardering voor de uitzonderlijke prestaties, hoge klanttevredenheid, de aantoonbare technische kennis en continue betrokkenheid van de finalisten bij Valo Intranet. Lees meer ›