27 maart 2017

Wat is er nieuw in Office 365? – maart 2017 update

Office 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Het is vrijwel onmogelijk om alle updates bij te houden. Wat is er nieuw in Office 365? Daarmee gaan wij je helpen. Iedere maand delen we de belangrijkste highlights van Office 365 met je.

Advanced Threat Protection

Microsoft biedt je met Advanced Threat Protection (ATP) een oplossing voor het geavanceerd beveiligen van je e-mailverkeer met minimale impact op je productiviteit. ATP heeft nu twee nieuwe opties:

 1. URL Detonation: Deze optie voorkomt dat gebruikers binnen je organisatie via links in e-mails naar kwaadaardige websites worden gelinkt. Wanneer een gebruiker een e-mail met een hyperlink ontvangt, zal ATP de links in deze e-mail scannen op kwaadaardig gedrag. Mocht een gebruiker tijdens de scan op een kwaadaardige link klikken, dan verschijnt er een boodschap dat de link nog wordt gescand. Klikt een gebruiker na de scan op een malafide link, dan verschijnt er een boodschap dat de website kwaadaardig is. Er wordt dan geen toegang verleend. Deze nieuwe optie bestaat naast de URL reputation check. Via deze check worden kwaadwillige URL’s direct gedeeld met alle Advanced Threat Protection tenants.
 2. Dynamic Delivery (in preview): Met Dynamic Delivery kunnen gebruikers e-mailberichten lezen en beantwoorden terwijl ATP het bericht scant. Als de gebruiker op de bijlage in de e-mail klikt terwijl deze gescand wordt, dan verschijnt er een statusupdate van de scan in beeld. Mocht de bijlage ongevaarlijk zijn, dan verschijnt deze zoals normaal in de e-mail. Indien de bijlage kwaadaardig is, dan filtert ATP automatisch de bijlage uit het bericht om je organisatie veilig te houden.

Nieuw in Office 365: Threat Intelligence

Office 365 Threat Intelligence is beschikbaar in private preview. Deze nieuwe service gebruikt de Microsoft Intelligence Security Graph, die automatisch miljarden datapunten van Microsoft datacenters, Office clients, e-mails, gebruikerautorisaties en andere incidenten analyseert die een impact hebben op het Office 365, Windows en Azure ecosysteem. De analyse op globale aanval trends levert uiteindelijk actiegerichte inzichten. Het geeft je informatie over verschillende soorten malware binnen en buiten je organisatie.

Office 365 Threat Intelligence integreert naadloos met andere Office 365 beveiligingsfuncties, zoals Exchange Online Protection en Advanced Threat Protection. Hierdoor krijg je in het analyseoverzicht een goed overzicht  van bijvoorbeeld:

 • De top 5 meest aangevallen gebruikers
 • Malware frequenties
 • Aanbevelingen voor beveiliging gerelateerd aan je eigen bedrijf

Office 365 Advanced Data Governance

Office 365 Advanced Data governance is beschikbaar in preview. Deze service gebruikt Machine Learning (ML) om gegevens van hoge waarde te identificeren en te behouden, terwijl overtollige en verouderde gegevens geëlimineerd worden om te voorkomen dat deze worden aangetast. De Machine Learning classificeert automatisch data gebaseerd op:

 • Type data (e-mails, documenten, IM berichten, Facebook, Twitter, etc.)
 • De leeftijd van de data
 • De gebruikers die de data hebben gebruikt

Office 365 Administration updates

Setup instellingen voor Office 365 beheerders zijn nu samengevoegd in 3 pagina’s:

 • Een productenpagina, waarin snel gezien kan worden hoeveel licenties er beschikbaar zijn en welke software er in het abonnement beschikbaar is.
 • Een domeinpagina, waarin beheerders snel domeingerelateerde taken kunnen beheren.
 • Een datamigratiepagina, waarin beheerders tools en handleidingen kunnen vinden om data van on-premises of andere cloudservices te migreren naar Office 365.

Daarnaast is er een rapportage-update beschikbaar. Deze geeft inzicht in het Yammer gebruik in combinatie met het gebruik van apparaten binnen de organisatie.

OneDrive for Business beheercentrum helpt IT-beheerders om synchronisatie- en beheermogelijkheden beter te beheren.

Tenslotte is er een nieuwe filter beschikbaar in de ‘Active gebruikers’ beheerpagina, waarmee je gemakkelijk gastgebruikers kunt bekijken en beheren.

Outlook Mobile Add-Ins

Je kunt steeds meer add-ins aan je Outlook Mobile toevoegen. Dit vergroot je productiviteit en maakt je werkdag efficiënter. De volgende add-ins zijn nieuw en beschikbaar voor iOS en binnenkort voor Android:

 • Nible: social CRM app met BI-informatie over contacten en organisaties
 • Trello: app voor het organiseren en prioriteren van projecten
 • Smartsheet: samenwerkingsapp om werk te beheren en te automatiseren
 • Giphy: animated gif oplossing

Microsoft heeft zelf twee waardevolle add-ins beschikbaar:

 • Dynamics 365: realtime inzicht in bedrijfscontacten en hun organisatie
 • Microsoft translator: deze app maakt het mogelijk om snel en makkelijk e-mailberichten te lezen en te vertalen naar je gekozen taal

Praktijkvoorbeeld

Stel je bent op het vliegveld en je krijgt een e-mail van een internationale relatie, dan kun je deze snel vertalen via MS translator. Vervolgens kun je met de CRM app de klantgeschiedenis bekijken en bijwerken en je notities of project status bijwerken. Dit alles zonder Outlook te hoeven verlaten.

Microsoft MyAnalytics

Microsoft MyAnalytics biedt je inzicht in je tijdsbesteding. Het helpt je om je persoonlijke productiviteit te vergroten. Je ziet precies wat je op een werkdag doet en hoeveel tijd je besteedt aan vergaderen, e-mail en eventueel overwerk.

Wil je effectiever werken? Door het instellen van persoonlijke doelen kun je je persoonlijke productiviteit vergroten. Je privacy is in MyAnalytics geborgd; alleen jij kunt je persoonlijke gegevens bekijken.
Via Microsoft Delve heb je toegang tot MyAnalytics. Microsoft MyAnalytics is voor gebruikers beschikbaar in een Office 365 E5-licentie.

Power BI

Power BI helpt je om data vanuit verschillende bronnen te verzamelen en op een simpele, visuele manier inzichtelijk te maken hoe het met de bronnen gaat. Met Power BI heb je gewenste stuurinformatie eenvoudig bij de hand. Power BI is gratis beschikbaar in Office 365, maar met een E5-licentie kun je maximaal gebruikmaken van alle mogelijkheden.

Microsoft blijft continu de Power BI mogelijkheden uitbreiden:

 • In de Power BI mobile app is de limiet van 100 rijen voor tabellen verwijderd.
 • Nieuwe formatteermogelijkheden voor Power BI desktop.
 • Er is een nieuwe Power BI beheerdersrol gecreëerd, die controle geeft over het gebruik van Power BI features binnen de tenant.

Meer informatie

Meer inspiratie
Tegenwoordig werken we altijd en overal. Maar hoe zorg je er nu voor dat je beveiliging op orde is? Er zijn diverse toepassingen om de Office 365 beveiliging aanzienlijk te vergroten. We delen vijf tips met je.Lees meer ›
Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hoe maakt u als onderwijsinstelling nu slimme keuzes? In deze blog aandachtspunten voor IT-innovatie.Lees meer ›
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 2. Maak kennis met nieuwe functionaliteiten van Azure Migrate, Microsoft Edge en Microsoft Search.Lees meer ›