20 februari 2017

Wat is er nieuw in Office 365? – jan / feb 2017 update

Office 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Het is vrijwel onmogelijk om alle updates bij te houden. Daarmee gaan wij je helpen. Iedere maand delen we de belangrijkste highlights van Office 365 met je.

Data Loss Prevention

Databeveiliging heeft binnen iedere organisatie hoge prioriteit. Met Office 365 Data Loss Prevention (DLP) kun je je bedrijfsgevoelige informatie beveiligen tegen (on)opzettelijk lekken.

We hebben al even in Office 365 kennis kunnen maken met de voordelen van DLP voor het beschermen van het zakelijke e-mailverkeer en voor de bescherming van documenten binnen SharePoint Online en OneDrive for Business. Op basis van beleidsregels kun je met DLP op documentniveau blokkades via ‘policy tips’ beleidsregels opleggen, waardoor een gebruiker het document niet meer met derden kan delen.

Microsoft heeft de DLP-mogelijkheden nu verenigd. Deze kunnen vanuit de Security en Compliance Center worden beheerd. Je kunt nu voor Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business tegelijkertijd beleidsregels definiëren, toepassen en rapporteren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om alle documenten in SharePoint automatisch te onderzoeken op gevoelige informatie, zoals creditcardnummers.

Office 365 Secure Score

Microsoft heeft een nieuw hulpmiddel uitgebracht om automatisch het beveiligingsniveau in je Office 365 tenant te bekijken en te bewaken. Dit hulpmiddel maakt op basis van diverse in te stellen beleidsregels een ‘score’, waarmee je het beveiligingsniveau van jouw organisatie kunt vergelijken met andere organisaties.

Hiermee is het mogelijk om best practices die voor jouw organisatie van toepassing zijn, te bekijken en toe te passen. Ook kun je met deze tool een beveiligingsanalyserapport maken en delen met bijvoorbeeld de Chief Security Officer.

Microsoft Staffhub

Microsoft Staffhub is een nieuwe, praktische tool in Office 365 voor medewerkers zonder vaste werkplek. Deze tool is met name geschikt voor organisaties in de logistieke, retail-, horeca- en recreatiesector. Microsoft Staffhub bevat functionaliteit voor planning en diensten, het plaatsen van notities en het delen van documenten aan kleine teams.

Microsoft Staffhub biedt managers een webomgeving voor het maken van roosters en de planning. Medewerkers kunnen hun roosters via de Microsoft Staffhub zien. Ook kunnen zij via de app diensten ruilen, vrij vragen of ziek melden en hun beschikbaarheid aangeven.

Bovendien biedt de mobiele app van Microsoft Staffhub een chatfunctie (een professionele versie van WhatsApp). Je kunt een-op-een met collega’s of met het hele team chatten.

Office.com startpagina

De functionaliteit van de Office 365 startpagina is aanzienlijk uitgebreid. Het is eenvoudiger om tussen verschillende apps te navigeren. Je kunt direct je laatst geopende documenten zien. De zoekfunctie van documenten is ook verbeterd. Tevens vind je er je agenda en kun je direct vanuit je agenda een Skype meeting bijwonen.

OneDrive for Business updates

Microsoft heeft een aantal verbeteringen in OneDrive for Business doorgevoerd. Deze maand kunnen we profiteren van een nieuwe sync client. Deze sync client is beschikbaar voor SharePoint als voor OneDrive. Ook kun je meerdere accounts aan je lokale OneDrive toevoegen en deze synchroniseren. Daarnaast is de sync client ook beschikbaar voor de Mac client en dat is voor iOS gebruikers goed nieuws!

Tevens is er OneDrive for Business Admin Center toegevoegd. Je kunt vaststellen wie OneDrive binnen je organisatie mag gebruiken en welke grootte OneDrive maximaal mag krijgen. Ook kun je vanuit het Business Admin de compliance / security van OneDrive vergroten.

Het delen van informatie met externe gebruikers is vereenvoudigd. Er is vanuit OneDrive een knop op documentniveau toegevoegd voor het delen van documenten via een link. Aan de link kun je een vervaldatum toevoegen. Ook kun je aangeven wie (binnen en/of buiten je organisatie) documenten mag wijzigen.

Cloud storage opties voor Android

Microsoft biedt Android gebruikers meer storage opties voor Office. Het Cloud Storage Partner Program (CSPP) is nu ook beschikbaar voor Android gebruikers die werken met Office apps. Je kunt nu eenvoudig je Office bestanden bewerken, bewaren en updaten op OneDrive, maar ook op Dropbox, Box, Egnye en Tencent.

Office 365 tenant eenvoudiger beheren

Er zijn nieuwe functies toegevoegd aan het Setup tab in Admin portal. Dit maakt het eenvoudiger om je Office 365 tenant te beheren. Je ziet welke licenties je organisatie heeft, voor welke producten en hoeveel er daadwerkelijk worden gebruikt. Het bevat meerdere beschrijvingen hoe je bepaalde zaken kunt toepassen. Ook geeft het inzicht hoe je domeinen kunt koppelen en bevat het uitgebreide rapportagemogelijkheden.

Office Online Server Updates

Organisaties die gebruikmaken van on-premises SharePoint 2013 en de Office Online Server farm (Office applicaties in de browser) hebben de mogelijkheid om het Office Server farm te voorzien van een grote update. Deze update bevat de volgende verbeteringen:

  • Betere prestaties bij samenwerken (co-authoring) in Word Online
  • Verbeteringen wanneer je werkt met tabellen in Word Online en PowerPoint Online
  • Ondersteuning voor het tonen van spelfouten online in de PowerPoint editor
  • Ondersteuning voor het tonen van Power View sheets in Excel Online

Mocht je problemen ondervinden met het bijwerken van de Office Online Server farm of downtime voor gebruikers willen minimaliseren tijdens de update, neem dan contact met ons op. Onze consultants bieden je graag de benodigde ondersteuning.

Wat betekenen deze updates voor jou?

Wil je weten wat deze Office 365 updates voor jouw organisatie betekenen en/of hoe je deze succesvol kunt inzetten? Laat het ons weten! We helpen je graag om nog meer uit je Office 365 abonnement te halen.

REACTIES

Nog geen reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Meer inspiratie
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 1 met je. Maak kennis met Azure Arc, Azure Synapse Analytics en Microsoft Endpoint Manager. Ook delen we de nieuwe mogelijkheden van Power Platform, Microsoft Teams, Security en Cloud intelligentie met je.Lees meer ›
Windows Autopilot is een stabiel hulpmiddel die de uitrol van nieuwe werkplekken vereenvoudigt. Advantive deelt de mogelijkheden en voordelen met je.Lees meer ›
100% in de cloud werken is (nog) niet voor iedere organisatie mogelijk. Met hybrid cloud solutions van Microsoft kun je simpelweg on premises en cloud infrastructuren combineren. Maar wat is het nu precies? Onze collega Erwin Verlinden legt het aan je uit.Lees meer ›