12 december 2016

Wat is er nieuw in Office 365? – november / december 2016 update

Office 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Het is vrijwel onmogelijk om alle updates bij te houden. Daarmee gaan wij je helpen. Iedere maand delen we de belangrijkste highlights van Office 365 met je.

Microsoft Teams

In november 2016 heeft Microsoft Teams geïntroduceerd. Teams sluit aan op de nieuwe manier van samenwerken. Het brengt mensen, inhoud en conversaties samen en het helpt je als team samen meer te bereiken. Het verbindt snelle, mobiele communicatie met de moderne werkplek. We zien het als een duidelijk antwoord van Microsoft op de communicatiedienst Slack en op het toenemende zakelijke gebruik van Whatsapp.

Microsoft Teams is een chat-based werkomgeving in Office 365. Je kunt vanuit Teams direct praten met je collega’s en elkaar berichten en documenten sturen. Het is volledig geïntegreerd met Office 365. De functionaliteit van Skype for Business, OneNote, OneDrive, Office 365 Groups komt dan ook weer terug in Teams. Dit maakt het een pragmatische online werkomgeving om altijd en overal samen te kunnen werken vanaf ieder device.

Microsoft PowerApps en Flow

Je ziet duidelijk dat Microsoft met steeds meer nieuwe oplossingen komt om bedrijven te ondersteunen in de digitale transformatie. In november 2016 heeft Microsoft PowerApps en Flow geïntroduceerd. Met PowerApps kun je zelf eenvoudig en snel web en mobiele apps creëren. Met Flow kun je tijdrovende processen door middel van simpele configuraties automatiseren. Combineer PowerApps en Flow met PowerBI en je kunt of je nu wel of geen programmeerkennis hebt je bedrijfsdata analyseren en visualiseren.

Skype for Business voor Mac

Apple apparaten worden in steeds meer bedrijven gebruikt. Microsoft heeft nu  Skype for Business voor de Mac-client beschikbaar gesteld om te downloaden. Je kunt nu eenvoudig bellen, chatten, vergaderen en documenten delen met collega’s en relaties.

Ook zijn de Skype for Business versies voor Android en iOS vernieuwd. Voortaan kun je niet alleen meer presentaties bekijken,  maar ook op afstand een PowerPoint-presentatie geven.

Nieuwe gebruiksrapporten in het Office 365-beheercentrum

Via het Office 365-beheercentrum kun je Office 365 abonnementen voor je organisatie beheren en instellen voor je organisatie. Er is een aantal nieuwe gebruiksrapporten beschikbaar. Deze rapporten geven in je inzichten in welke Office 365 functies en services de gebruikers binnen je organisatie gebruiker. Ook kun je zien welke devices je gebruikers voor Skype for Business gebruiken. Ook is er een nieuw gebruiksrapport, dat je inzicht geeft in het e-mailgebruik binnen de organisatie. Daarnaast is er een gebruiksrapport voor Office 365 Groups. Op basis van de verkregen inzichten kun je de samenwerking binnen je organisatie verder verbeteren.

eDiscovery

eDiscovery helpt je snel relevante informatie te vinden en te analyseren. De geavanceerde eDiscovery functionaliteit helpt je op basis van machine learning, voorspellende codering en tekstanalyse grote hoeveelheden gegevens sneller te analyseren. Deze functionaliteit is uitgebreid met:

  • Express analyses: Start geavanceerde eDiscovery en exporteer gegevens met één klik op de knop. Er is geen extra configuratie noodzakelijk. Je kunt snellere workflows vormgeven en je beschikt over uitgebreide exportmogelijkheden.
  • Export met analysemogelijkheden: Deze functionaliteit maakt het mogelijk om geëxporteerde bestanden met behulp van Excel te analyseren. Dit is de perfecte oplossing voor kleinere eDiscovery cases.

Access updates

Access is een database-oplossing, waarmee je snel een volwaardige bedrijfsapplicatie kunt maken. Microsoft heeft aangekondigd dat Access onderdeel wordt van Microsoft Office 365 Business & Business Premium. Het Office 365 team heeft nu additionele databronnen geïntroduceerd, die geïntegreerd kunnen worden met Access voor O365 pro+ E3 en E5 tenants. Een nieuwe set Enterprise Data Connectors wordt begin 2017 uitgerold en bevatten: OData, Dynamics CRM, Salesforce en Amazon Redshift.  Op deze manier kun je data vanuit diverse cloud- en on-premises bedrijfssystemen ontsluiten.

Wat betekenen deze updates voor jou?

Wil je weten wat deze Office 365 updates voor jouw organisatie betekenen en/of hoe je deze succesvol kunt inzetten? Laat het ons weten! We helpen je graag om nog meer uit je Office 365 abonnement te halen.

REACTIES

Nog geen reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Meer inspiratie
Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om (volledig) in de cloud te werken. Lees in deze blog hoe je je applicaties cloud ready maakt.Lees meer ›
Tegenwoordig werken we altijd en overal. Maar hoe zorg je er nu voor dat je beveiliging op orde is? Er zijn diverse toepassingen om de Office 365 beveiliging aanzienlijk te vergroten. We delen vijf tips met je.Lees meer ›
Is de fileserver nog wel geschikt voor de toekomstige werkplek en nieuwe generatie medewerkers? In deze blog vertel ik over de transitie van fileserver naar Office 365 en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt.Lees meer ›