Wat is er nieuw in Microsoft 365? – mei 2020 update

Microsoft 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Het is vrijwel onmogelijk om alle updates bij te houden. Wat is er nieuw in Microsoft 365? Daarmee gaan wij je helpen. We delen op regelmatige basis de belangrijkste highlights in een Microsoft 365 update met je.

Thuiswerken optimaal faciliteren

Vanwege het coronavirus werkt een groot deel van Nederland vanuit huis. Microsoft heeft de Microsoft 365 suite op verschillende vlakken uitgebreid om thuiswerken nog beter te kunnen faciliteren. Ook is het Microsoft 365 admin center uitgebreid met nieuwe rapporten. Deze rapporten laten je zien hoe Microsoft 365 binnen je organisatie wordt gebruikt inclusief eventuele verbeterpunten. Dit helpt je bijvoorbeeld om je online adoptieplan voor Microsoft Teams verder aan te scherpen.

SharePoint

Microsoft heeft de mogelijkheden van SharePoint de afgelopen maanden verder uitgebreid met nieuwe mogelijkheden.

 • Stockfoto’s: Er zijn gratis te gebruiken stockfoto’s aan SharePoint toegevoegd. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken als beeld bij artikelen op je intranet.
 • Managed Metadata Service (MMS): De term store heeft een nieuwe gebruikersinterface. Deze is in lijn met de (nieuwe) admin centers. De term store is via het menu terug te vinden onder Content services.

 • Content type gallery: Er is een nieuwe content type gallery aan het SharePoint admin center toegevoegd voor het maken en beheren van aangepaste content types. Ook deze is geplaatst in het menu onder Content services.
 • Filter en tag opties: Gebruikers krijgen nieuwe filter en tag opties voor beheerde metadata kolommen. Bij filteren op een managed metadata kolom, krijg je een nieuwe tree control in de filter panel.
 • Audience targeting in sitenavigatie en voettekst: Eigenaren van SharePoint sites kunnen via audience targeting specifieke navigitatielinks met specifieke doelgroepen delen.
 • Shy header: Met de zogenoemde ‘shy header’ bespaar je ruimte bij het scrollen op een moderne SharePoint pagina.. Tijdens het scrollen wordt de koptekst kleiner en de leesruimte groter.

 • SharePoint Spaces (preview): SharePoint Spaces in een mixed reality platform. Via dit platform kun je zelf mixed reality ervaringen maken en delen. Je moet hiervoor wel SharePoint Spaces activeren via the Manage site features pagina.

 • Home site: Het is vanaf mei mogelijk om een home site voor jouw intranet te ontwikkeld. Er kan per tenant maar 1 SharePoint home site worden gemaakt. Deze home site is de startnavigatie voor je volledige intranet en de verschillende SharePoint (hub)sites en content.
 • SharePoint,Power Automate & Power Apps: In de government community compliance (GCC) tenants is het nu mogelijk om via een documentenbibliotheek of lijst in SharePoint een flow met Power Automate en een formulier met Power Apps te bouwen.
 • Yammer conversatie web onderdeel: Het web onderdeel heeft een update gehad, deze is in lijn met de nieuwe look & feel van Yammer.
 • Meertalige pagina’s en nieuws: Het wordt mogelijk om een meertalig intranet voor je organisatie te maken. User interface elementen kun je in de door de gebruiker gewenste taal tonen. Daarnaast kun je binnen je organisatie voor iedere gewenste taal een vertaler toewijzen. Als je een nieuwe pagina of nieuwsitem op het intranet plaatst, kun je deze aan de vertaler(s) toekennen om te vertalen. Het gaat dus niet automatisch; het vereist een handmatige vertaling.
 • Sensitivity labels: Het is nu mogelijk om sensitivity labels (bijv. vertrouwelijk) toe te passen op alle Office bestanden in SharePoint en OneDrive. Je stelt de classificatie eenvoudig in via het lint in de Office Online programma’s.

 

Teamwork

Microsoft 365 is ontwikkeld om je uitgebreide ondersteuning voor samenwerken te bieden. De verschillende Microsoft 365 onderdelen zijn naadloos geïntegreerd en helpen je om productiever en efficiënter (samen) te werken.

 • File card ‘conversaties’: deze nieuwe file hover card functionaliteit toont naast bestandsinformatie en bijbehorende acties ook bijbehorende e-mails, Teams berichten en verwijzingen naar SharePoint of OneDrive.
 • Live presentaties in PowerPoint Online: Vanaf mei wordt het mogelijk om live PowerPoint presentaties te geven. Deelnemers kunnen op ieder device (laptop, tablet of telefoon) aan de vergadering deelnemen, zelf ondertiteling aanzetten en bladeren door de verschillende dia’s. Ook kunnen deelnemers in realtime reacties versturen. Na de presentatie kun je ook om feedback vragen.
 • Yammer: Microsoft heeft Yammer volledig vernieuwd met een nieuwe gebruikersinterface en nieuwe mogelijkheden. Maak kennis met de nieuwe mogelijkheden in het Yammer Lookbook.
 • Yammer app in Microsoft Teams: Via de nieuwe Yammer app voor Teams, genaamd Communities, blijf je eenvoudig op de hoogte van het laatste nieuws. Je kunt deze app vastmaken in je Teams navigatie.

Microsoft Teams

Microsoft Teams wordt op dit moment dagelijks door meer dan 75 miljoen mensen wereldwijd gebruikt. Microsoft heeft deze maand een aantal nieuwe mogelijkheden aangekondigd, waardoor je nog fijner met het online samenwerkingsplatform kunt werken. In onze blog Nieuw in Microsoft Teams: april 2020 update maak je kennis met de nieuwe functionaliteit.

Nieuwe naamgeving

Microsoft de naamgeving van de Office 365 abonnementen vanaf 21 april 2020 aangepast naar Microsoft 365. De naamgeving voor consumenten en zakelijke abonnementen voor het mkb wordt hiermee identiek. Lees is onze blog Office 365 wordt Microsoft 365 wat er precies is veranderd.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe Microsoft 365 mogelijkheden? Laat het ons weten.

Meer informatie

 

 

 

 

 

Meer inspiratie
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 3. Maak kennis met de nieuwe mogelijkheden van Azure Sentinel, Azure Migrate en Security & Access Management. Lees meer ›
Getroffen worden door ransomware is een van de meest ingrijpende security aanvallen voor een bedrijf. In deze blog leggen we je uit wat ransomware is, hoe je je organisatie kunt beschermen en hoe je de risico's van een aanval kunt verminderen.Lees meer ›
Windows Server 2019 is de laatste grote release van het serverplatform die Microsoft heeft uitgebracht. In deze blog delen we enkele nieuwe features.Lees meer ›