Wat is er nieuw in Microsoft 365? – oktober 2019 update

Microsoft 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Het is vrijwel onmogelijk om alle updates bij te houden. Wat is er nieuw in Microsoft 365? Daarmee gaan wij je helpen. We delen op regelmatige basis de belangrijkste highlights in een Microsoft 365 update met je.

Windows Virtual Desktop

Windows Virtual Desktop is algemeen beschikbaar. We zijn super enthousiast over de integratie met Office 365, brede applicatie-ondersteuning en performance. Ten opzichte van de VDI-oplossingen die we nu al kennen, is Windows Virtual Desktop significant lager geprijsd.

Het biedt gebruikers een prettige virtuele desktopbeleving en ondersteunt uiteraard de Office 365 suite. We hebben de afgelopen maanden al veel kennis en ervaring met deze nieuwe toepassing opgedaan en kunnen je helpen om je Citrix / VDI-omgeving te migreren naar Windows Virtual desktop. Op onze Windows Virtual Desktop pagina maak je uitgebreid kennis met de mogelijkheden en voordelen.

Advantive heeft de afgelopen maanden de eerste implementaties van Windows Virtual Desktop gerealiseerd. We delen graag onze ervaringen en tips met je. Het starten van een pilot is een goede manier om de voordelen voor je organisatie inzichtelijk te maken. Ook hierbij kunnen we je ondersteunen.

Microsoft Teams

Microsoft blijft de mogelijkheden van Microsoft Teams continu uitbreiden. We hebben een opsomming van een aantal nieuwe mogelijkheden voor je gemaakt:

 • Nieuwe filters voor gesprekken op basis trefwoorden.
 • Het (tijdelijk) kunnen uitzetten van notificaties van conversaties in kanalen.
 • Tweede beltoon voor headset gebruikers. Als je headset niet op je device is aangesloten, hoor je toch nog het telefoontje.
 • Altijd weten door wie je wordt gebeld, doordat klassieke telefoonnummers zichtbaar worden gemaakt mbv Azure Active Directory Data.
 • Privékanalen in Teams worden nu (echt!) uitgerold.
 • Oproep direct doorsturen naar Cloud Voicemail.
 • Het spontaan plannen van overleg zonder uitnodigingen te versturen (‘meet now’ optie).
 • Het ‘vastpinnen’ van deelnemers aan een vergadering, zodat deze tijdens het overleg in beeld blijven.
 • Introductie van Microsoft Teams ‘lichtgewicht’ ervaring om direct vanuit Internet Explorer 11, Safari, Chrome of Firefox browser aan een vergadering deel te kunnen nemen.
 • Live vertaling van videovergaderingen (op dit moment alleen in het Engels).

Microsoft To-Do

Microsoft heeft een nieuwe versie van Microsoft To-Do geïntroduceerd. Deze nieuwe versie heeft een fris, nieuw design. Daarnaast biedt deze versie betere integratie met Microsoft apps en diensten. Ook is het mogelijk om deze app in dark mode te gebruiken. Met de nieuwe versie komen er steeds meer mooie Wunderlist features beschikbaar, zoals slimme lijsten en de mogelijkheid om lijsten te delen. Je ziet dat Microsoft naar de Wunderlist fans heeft geluisterd. De slimme lijst ‘Mijn dag’ ververst iedere dag en geeft je suggesties van in te plannen taken voor die dag. Je kunt multi-factor authenticatie instellen om de beveiliging van de app te vergroten.

Automated Incident Response in Office 365 ATP

Microsoft heeft de security mogelijkheden van Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) uitgebreid met Automated Incident Response. Met deze nieuwe functie kunnen beveiligingsincidenten sneller worden opgelost. Er zijn nu twee toepassingen beschikbaar:

1. Het handmatig starten van onderzoeken, waarbij gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde security playbooks van Microsoft voor verschillende aanvalstypen en bedreigingen.

2. Het starten van automatisch onderzoek als reactie op nieuwe meldingen, zoals:

 • Het melden van phishing e-mail door een gebruiker.
 • Het klikken op een verdachte, malafide link.
 • Het detecteren van malware in een ontvangen e-mail.
 • Het detecteren van phishing e-mail in mailboxen van gebruikers.

Deze functionaliteit is beschikbaar voor organisaties met:

 • Office 365 ATP Plan 2
 • Office 365 E5
 • Microsoft 365 E5 Security

Microsoft Intune ondersteuning voor Android devices

De ondersteuning van Microsoft Intune is uitgebreid voor Android devices. Het gaat hier om devices met Android 6.0 of later, inclusief:

 • Knox Mobile Enrollment
 • NFC
 • QR Code
 • Token Entry
 • Zero Touch Enrollment

Dit maakt het voor beheerders eenvoudiger om de beveiliging van Android devices te waarborgen. Gebruikers kunnen vertrouwen op een goede bewaking van het beveiligingsniveau van hun device, zodat ze altijd en overal kunnen werken.

Dark mode

Het is voortaan mogelijk om de donkere modus te gebruiken in je favoriete Microsoft apps. Dit is niet alleen prettiger voor je ogen en batterijduur, het zorgt er ook voor dat je je mobiel ongezien even kunt checken.

Personal Vault OneDrive

In onze zomer 2019 update noemden we al dat Microsoft op korte termijn van plan was om OneDrive uit te breiden met een persoonlijke kluis (Personal Vault) voor het extra veilig opslaan van belangrijke documenten. Deze nieuwe feature is nu algemeen beschikbaar.

Meer inspiratie
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 4. Maak kennis met de nieuwe mogelijkheden van het Power Platform, SharePoint Modern en Teams.Lees meer ›
SharePoint Online is een belangrijk onderdeel van Office 365. In deze blog nemen we je mee in de voordelen van Modern SharePoint.Lees meer ›
Microsoft Teams biedt uitgebreide mogelijkheden voor online vergaderen: 1 op 1, met je team of met een aantal (externe) projectgroepleden. Het is zelfs mogelijk om een live event / webinar voor maximaal 10.000 deelnemers op te zetten. In deze blog delen we een stappenplan voor online vergaderen met Microsoft Teams met je.Lees meer ›