Wat is er nieuw in Microsoft 365? – zomer 2019 update (deel 1)

Microsoft 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Het is vrijwel onmogelijk om alle updates bij te houden. Wat is er nieuw in Microsoft 365? Daarmee gaan wij je helpen. We delen op regelmatige basis de belangrijkste highlights in een Microsoft 365 update met je. Deze zomer hebben we veel Microsoft 365 nieuws voor je verzameld. We hebben er dan ook twee updates van gemaakt. In deze eerste update staan een aantal mooie nieuwe features centraal. In de tweede update maak je kennis met nieuwe security en SharePoint mogelijkheden.

Microsoft Kaizala

De app Kaizala biedt je ‘Whatsapp’ functionaliteit in Office 365 en stelt je in staat om op een veilige manier te communiceren met mensen en (grote) groepen binnen en buiten je organisatie. Je identiteit wordt bepaald op basis van je mobiele telefoonnummer. De app is beschikbaar voor Android en iOS devices. De komende tijd wordt Kaizala uitgerold voor Microsoft 365 en Office 365 gebruikers. Daarna wordt Kaizala functionaliteit geïntegreerd in Microsoft Teams.

Power BI Web by example connector

Power BI is uitgebreid met de Web by Example connector. Met deze connector ‘schraap’ je data van HTML pagina’s. Het ondersteunt het opnemen van ieder data-element op de pagina. Je geeft aan welke voorbeeldwaarden je wilt selecteren en de connector doet vervolgens de rest. Daarnaast verrijkt Microsoft deze connector met AI algoritmes. Hierdoor geeft de connector zelf suggesties voor Power BI tabellen op basis van HTML-elementherhalingspatronen.
Power BI Desktop wordt continu uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Afgelopen tijd is er veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de gebruikersinterface en de vormgeving. Power BI heeft steeds meer de look & feel van een Office oplossing, zodat het voor gebruikers nog intuïtiever werkt. In de  Power BI desktop update (juni 2019) zijn er nieuwe mogelijkheden voor rapportage, analytics, modeling, visualisatie, data connectiviteit en dataverwerking.

Multi-Geo in Office 365

Met Multi-Geo kunnen internationale bedrijven met verschillende locaties over de wereld voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent gegevensopslag in Office 365. Met behulp van Multi-Geo kan Office 365 in de verschillende regio’s van Microsoft worden gehost. Beheerders kunnen zelf instellen in welke regio(‘s) gegevens worden opgeslagen. Gebruikers kunnen werken verdeeld over verschillende internationale locaties; beheerders hoeven zich geen zorgen te maken over compliancy.

Multi-Geo is momenteel beschikbaar voor organisaties met meer dan 500 (voorheen 2.500) Office 365 abonnementen. Het werkt al voor Exchange en OneDrive. Het is vanaf heden beschikbaar voor SharePoint en Office 365 Groups. De volgende geo’s zijn beschikbaar: Australië, Azië, Canada, Europese Unie, India, Japan, Zuid-Korea, Verenigd Konininkrijk en de Verenigde Staten.

Microsoft Search

Microsoft Search biedt gebruikers een uniforme zoekbalk in Office 365, Bing.com en Office.com. De zoekfunctie is geïntegreerd met Microsoft Graph. Dit betekent dat de zoekfunctie is verrijkt met kunstmatige intelligentie. Het helpt je niet alleen informatie te vinden; het werkt ook voor je. De zoekbalk kan worden ingezet voor de bediening van de verschillende Office 365 programma’s. Ook kun je via de zoekbalk personen binnen je organisatie vinden, een Microsoft Teams gesprek starten en e-mail sturen. Het helpt je om je werkzaamheden efficiënter uit te voeren. Er is wel configuratie nodig om Microsoft Search goed voor je organisatie in te richten. Advantive kan je hierbij helpen.

Microsoft Teams

Microsoft breidt de functionaliteit van Microsoft Teams continu uit.

  • Busy on busy: Signaal laat bellers automatisch weten dat een gebruiker telefonisch in gesprek is.
  • Multi-team support voor firstline workers: Voor mensen die in meerdere teams werken, wordt in Shifts de volledige planning voor alle teams weergegeven.
  • Aanvragen leden toevoegen: Het is nu mogelijk om in een privé team een verzoek in te dienen bij de teameigenaar om andere leden te laten toevoegen.
  • Organisatiebrede teams: het is nu mogelijk om tot 5.000 leden aan een team toe te voegen.
  • Overzicht teams: Het is nu mogelijk om teams te verbergen. Notificaties blijf je dan wel ontvangen. Ook kun je het team weer zichtbaar maken onder het overzicht Verborgen teams.
  • Microsoft Teams PowerShell: Deze module is nu beschikbaar voor IT-beheerders en helpt om het beheer van teams te vereenvoudigen.
  • Data loss prevention (DLP): Met deze optie beveilig je privacygevoelige data in Microsoft Teams.
  • De mogelijkheid om 1 bericht in meerdere kanalen met hetzelfde of meerdere teams te delen. Functionaliteit wordt op korte termijn verwacht.
  • ‘Meeting started’ notificatie: Via deze notificatie kun je direct aan een Teams meeting deelnemen. Ook krijg je een melding als er al deelnemers in een Teams bespreking aanwezig zijn.

Microsoft Teams vervangt Skype for Business Online

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat vanaf 31 juli 2021 Skype for Business Online niet meer toegankelijk is. Tot dat moment blijft Microsoft Skype for Business Online gewoon ondersteunen en kunnen er nieuwe gebruikers worden toegevoegd. Gebruikt je organisatie Skype for Business Online? Dan is het goed om te kijken hoe je de transitie naar Microsoft Teams gaat maken. Advantive kan je hierbij uiteraard helpen.

Personal Vault OneDrive

Microsoft heeft een mooie nieuwe feature voor consumenten aangekondigd, die we graag met je willen delen. Microsoft breidt OneDrive uit met een persoonlijke kluis (Personal Vault) voor het extra veilig opslaan van belangrijke documenten. Hierbij kun je denken aan een kopie van je paspoort, voertuig- en verzekeringsdocumenten. De beveiliging vindt plaats via multi-factor authenticatie. De bestanden in de persoonlijke kluis bevinden in zich een BitLocker-omgeving in Windows 10. Voor het einde van het jaar zal deze functionaliteit ook in Nederland beschikbaar zijn.

AutoCAD integratie met OneDrive en SharePoint

Microsoft en Autodesk hebben hun krachten gebundeld. Voortaan is het mogelijk om AutoCAD dwg-bestanden direct op te slaan en te openen vanuit OneDrive en SharePoint. Als onderdeel van deze integratie kunnen dwg-bestanden worden geopend en bewerkt in de AutoCAD bureaubladtoepassing, de AutoCAD mobiele app en de nieuwe AutoCAD web app. Deze integratie draagt bij aan het verder stroomlijnen van het engineeringsproces. Ook maakt het AutoCAD tekeningen toegankelijk voor niet-AutoCAD gebruikers.

AutoCAD integratie

Meer weten over de nieuwe Microsoft 365 opties?

Wil je weten wat de nieuwe mogelijkheden zijn voor jouw gebruikers en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten! Wij delen graag onze ervaringen met je.

Meer informatie

Meer nieuws
Office 365 wordt vanaf 21 april 2020 Microsoft 365. We hebben voor je inzichtelijk gemaakt wat er wel en wat er niet gaat veranderen.Lees meer ›
Stichting Alterius kiest ervoor om het beheer van het netwerk en de Microsoft omgeving aan Advantive uit te besteden. Tevens vernieuwt Advantive de huidige ICT-infrastructuur en het werkplekconcept van Alterius. De onderwijsinstelling heeft voor een samenwerking met Advantive gekozen vanwege de onderwijsgerichte en proactieve aanpak.Lees meer ›
ICT-dienstverlener Advantive steunt Stichting WensAmbulance Brabant met een donatie van 15.000 euro. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het kantoor van Advantive in Weert heeft Stichting WensAmbulance Brabant een cheque overhandigd gekregen.Lees meer ›