29 juni 2017

Wat is er nieuw in Office 365? – mei / juni 2017 update

Office 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Het is vrijwel onmogelijk om alle updates bij te houden. Wat is er nieuw in Office 365? Daarmee gaan wij je helpen. We delen op regelmatige basis de belangrijkste highlights van Office 365 met je.

SharePoint Online functionaliteit uitgebreid

De afgelopen tijd heeft Microsoft de mogelijkheden van SharePoint Online enorm uitgebreid. Wat erg krachtig is, dat je voortaan vanuit OneDrive for Business offline toegang hebt tot jouw selectie van bestanden. Je hoeft dus niet meer alle bestanden te synchroniseren! Ook op het gebied van Office 365 Groups, samenwerking en communicatie is er veel vernieuwd. We hebben de nieuwe mogelijkheden beschreven in een aparte blog SharePoint Online update: vijf nieuwe mogelijkheden.

Nieuw in Office 365: security uitgebreid

Microsoft helpt om de security van Office 365 te verbeteren. De afgelopen maanden is Advanced Threat Protection verbeterd. Nieuw in Office 365 is Office 365 Threat Intelligence en Advanced Data Governance. In het nieuwsbericht Security mogelijkheden Office 365 verder uitgebreid maak je kennis met de nieuwe mogelijkheden.

Office 365 Adoption Content Pack

Microsoft heeft de public preview van de Office 365 adoption content pack voor Power BI geïntroduceerd. Met deze tool krijg je inzicht in het gebruik van Office 365 binnen je organisatie. De basisrapportages bestaan uit:

  • Adoption area: Hoe verloopt de adoptie van de verschillende Office 365 functionaliteiten? Hoeveel mensen gebruiken het?
  • Communication area: In welke mate wordt Skype for Business, Exchange en Yammer gebruikt
  • Collaboration area: Hoe wordt OneDrive for Business en SharePoint gebruikt voor documentopslag en samenwerking?
  • Activation area: Hoeveel gebruikers werken met Office 365 ProPlus en op welke devices?

Met behulp van de diverse rapportages krijg je inzicht in de adoptie van een individueel team, van bepaalde gebruikersgroepen en/of een bepaalde locatie. Ook kun je vergelijkingen of combinaties maken.

Je hebt PowerBI Pro nodig voor het delen van de rapportages.

Functionaliteit Yammer uitgebreid

De mogelijkheden van Yammer zijn uitgebreid met:

  1. Integratie Yammer en SharePoint: Het embedden van Yammer op SharePoint sites is verbeterd.
  2. Yammer Dynamic Groups: Hierdoor kun je op rol, (geo)locatie- of afdelingsniveau instellen welke groepen je wel of niet mag zien. Ook kun je gebruikers eenvoudig aan een groep toevoegen. Deze groepen worden automatisch bijgewerkt met nieuwe gebruikers. Als gebruikers je organisatie verlaten, worden deze automatisch verwijderd. Je hebt hiervoor Premium AD Subscription nodig. Configuratie is via Azure AD mogelijk.
  3. Yammer Connectors: Hiermee kun je je op informatiebronnen, zoals Bing News of Twitter, als connector abonneren. Vervolgens kun je in de Yammer groep deze feed volgen en met elkaar over bepaalde feeds discussiëren. Er zijn ruim 90 populaire connectors beschikbaar.
  4. Yammer edit knop: Vanaf nu kunnen gebruikers een post wijzigen. Een welkome aanvulling op Yammer!

OneNote design update

Het design van OneNote, de notitie-app van Microsoft, krijgt een update. Het design en de gebruikerservaring van de app worden verbeterd.

Het OneNote team heeft een nieuw design voor de OneNote apps voor Windows 10, Mac, iOS, Android en de webvariant aangepast. De navigatie is aan de linkerkant van de app toegevoegd. Hierdoor kun je eenvoudig tussen je notes switchen. Ook is de navigatie op vrijwel ieder device voortaan identiek met uitzondering van de desktop variant.

Microsoft To-Do

Microsoft heeft Microsoft To-Do in preview beschikbaar gesteld. Deze nieuwe app wordt de vervanger van de taken-app Wunderlist. Op termijn zullen steeds meer Wunderlist features in Microsoft To-Do worden opgenomen en zal Wunderlist verdwijnen.

We hebben de preview versie direct voor je getest. Onze eerste conclusie is, dat er nog wel ruimte is voor verbetering. De volledige review kun je lezen in onze blog Microsoft To-Do: voor- en nadelen nieuwe app.

Microsoft Stream

Microsoft Stream is nu algemeen beschikbaar, waarbij Office 365 Video langzaam zal worden vervangen door Microsoft Stream. Dit betekent dat video’s uit Office 365 Video in Q3/ Q4 van 2017  overgaan naar Microsoft Stream. Ga je nu starten met een eigen videokanaal binnen je organisatie? Kies dan voor Microsoft Stream.

De functionaliteit wordt steeds verder uitgebreid. Je ervaart het steeds meer als een ‘YouTube experience’. Alleen heb je geen last van advertenties of irrelevante content. Voor uitgebreide informatie verwijs ik je naar de blog van Microsoft.

Verbeterde zoekoptie

Microsoft kondigt een verbeterde, persoonlijke zoekoptie. Door het combineren van kunstmatige intelligentie van Microsoft Graph en machine learning beschik je sneller over relevantere resultaten. Wanneer je bepaalde kennis zoekt, dan wordt er niet alleen naar bestanden gekeken, maar ook naar sites, nieuws en collega’s. Je ziet over welke kennis collega’s beschikken, wat hun interesses zijn en aan welke projecten zij werken.

Dit is een mooie feature om de adoptie van Office 365 in je organisatie te vergroten. Het is wel belangrijk, dat iedereen zijn profiel goed heeft ingevuld. De komende maanden worden deze verbeteringen doorgevoerd.

Meer inspiratie
In deze update delen we de mogelijkheden van bellen via Microsoft Teams met je. Hiermee biedt Microsoft Teams je een nog completere hub voor teamwork.Lees meer ›
Wat kost Microsoft Flow? In deze blog leggen we je kort uit wat Microsoft Flow is en geven we je inzicht in de kosten en Microsoft Flow licenties.Lees meer ›
CEO/CFO fraude is een steeds groter wordend probleem. Wat is CEO/CFO fraude nu precies en hoe kun je het voorkomen? Onze collega Willemjan van Laarhoven geeft je in deze blog een update en tips.Lees meer ›