26 april 2018

Wat is er nieuw in Office 365? – voorjaar 2018 update

Office 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Het is vrijwel onmogelijk om alle updates bij te houden. Wat is er nieuw in Office 365? Daarmee gaan wij je helpen. We delen op regelmatige basis de belangrijkste highlights in een Office 365 update met je.

Microsoft Teams

Microsoft Teams stelt je in staat om prettig samen te werken aan opdrachten of projecten. De functionaliteit wordt iedere maand uitgebreid. Vanaf nu kun je eenvoudig informatie vanuit een andere app, zoals OneNote, Planner of Stream, aan je conversatie toevoegen. Vanuit de zoekbalk kun je ook handelingen eenvoudig en snel uitvoeren, zoals /call om iemand te bellen of /away om je status aan te passen.

Ook de integratie met Skype for Business wordt steeds uitgebreider. Ook is de gasttoegang verbeterd. Het is niet langer nodig om een Office 365 account te hebben voor gasttoegang. Lees in onze blog Hoe wordt je werkdag nog prettiger met Microsoft Teams meer over handige opties in Microsoft Teams.

OneDrive Files Restore

Microsoft vindt het belangrijk dat gebruikers prettig en veilig kunnen werken. Toch kan het voorkomen dat eindgebruikers per ongeluk bestanden verwijderen of last hebben van malware. Het herstellen van data kostte tot nu toe vrij veel tijd. Ook kon je mogelijk bij het herstel nog gegevens verliezen. Files Restore is dan ook een mooie, nieuwe oplossing voor het zelf kunnen herstellen van OneDrive bestanden. Je kunt tot dertig dagen terug een specifieke datum kiezen om je OneDrive te herstellen.

OneDrive en extern veilig delen van bestanden

Security is voor ieder bedrijf topprioriteit. Dit vraagt ook extra aandacht als je met externen bestanden wilt delen. Voor het veilig delen van OneDrive bestanden of mappen deel je per e-mail een veilige link. De ontvanger ontvangt een e-mailbericht met een tijd-beperkte verificatiecode voor het eenmalig openen van deze link. Om de beveiliging te vergroten, kunnen beheerders aangeven hoe vaak externen een nieuwe verificatiecode moeten ontvangen en hun e-mailadres opnieuw moeten verifiëren.

Secure Score

Op basis van feedback van gebruikers heeft Microsoft Office 365 Secure Score verbeterd. Voorheen werd de secure score van je bedrijf vergeleken met de gemiddelde score van alle Office 365 tenants. Binnenkort wordt een gemiddelde score van alle Office 365 tenants in je branche toegevoegd. Dit maakt de vergelijking realistischer.

Compliance Manager

Compliance Manager helpt organisaties om aan complexe wet- en regelgeving, zoals de AVG, ISO 27001 en ISO 27018, te voldoen. Het combineert meerdere Microsoft Cloud-services. Een realtime risicobeoordeling geeft inzicht in welke mate je organisatie de wetgeving naleeft. Compliance Manager geeft vervolgens eventuele verbeterpunten. De oplossing is in public preview beschikbaar.

Microsoft 365 - Compliancebeheer
Microsoft 365 – Compliancebeheer

Yammer

Yammer is een open communicatieplatform voor je gehele organisatie. Je kunt lid worden / zijn van verschillende Yammer groepen. Soms komt het voor dat je een conversatie met een andere groep wilt delen. Het is nu mogelijk om conversaties naar andere groepen te verplaatsen. Je kunt er een boodschap aan toevoegen. Daarnaast is ‘Seen by’ een nieuwe toevoeging. Hiermee kun je zien hoeveel mensen je post hebben gezien.

Ook biedt het Office 365 admin center je inzicht in het gebruik van Yammer:

  • Hoeveel leden en niet-leden zijn actief in een groep.
  • Het aantal mensen dat berichten heeft geplaatst, berichten heeft gelezen of gelikete berichten.
  • Trends in de mate van activiteit in een groep.

Microsoft Forms

Microsoft Forms is nu officieel beschikbaar in the Office 365 App launcher (geen preview meer). Met Microsoft Forms kun je snel en eenvoudig vragenlijsten en polls maken. Je kunt mensen vragen via een web browser de vragenlijst of poll in te vullen. De oplossing maakt het mogelijk om antwoorden te analyseren en/of te exporteren naar Excel voor uitgebreide analyses. Beheerders van Office 365 kunnen ervoor kiezen om Microsoft Forms wel of niet beschikbaar te maken voor gebruikers binnen de organisatie.

Microsoft 365 admin center

Afgelopen jaar is Microsoft 365 geïntroduceerd. Deze complete oplossing bestaat uit Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. Het biedt gebruikers een moderne en veilige werkomgeving om prettig te kunnen (samen)werken. Dit vraagt ook om continue aandacht voor beveiliging. Op 2 maart jl. is het Microsoft 365 admin center geïntroduceerd. Op korte termijn wordt de Microsoft 365 admin center uitgebreid met een Security & Compliance Center en Microsoft 365 Device Management.

Microsoft 365 admin center
Microsoft 365 admin center

Meer weten?

Wil je weten wat de nieuwe mogelijkheden zijn voor jouw gebruikers en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten! Wij delen graag onze ervaringen met je.

Meer inspiratie
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 2. Maak kennis met nieuwe functionaliteiten van Azure Migrate, Microsoft Edge en Microsoft Search.Lees meer ›
Windows Autopilot is een stabiel hulpmiddel die de uitrol van nieuwe werkplekken vereenvoudigt. Advantive deelt de mogelijkheden en voordelen met je.Lees meer ›
Door de snelle technologische ontwikkelingen hebben bedrijven meer behoefte aan flexibiliteit en schaalbaarheid. CSP biedt dan ook een welkom alternatief.Lees meer ›