Wat is er nieuw in Office 365? – zomer 2018 update

Office 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Het is vrijwel onmogelijk om alle updates bij te houden. Wat is er nieuw in Office 365? Daarmee gaan wij je helpen. We delen op regelmatige basis de belangrijkste highlights in een Office 365 update met je.

Bellen met Microsoft Teams

Vanaf mei 2018 is ‘direct routing’ in preview beschikbaar voor Microsoft. Het is nu mogelijk om met AudioCodes of Sonos SBC een directe verbinding te maken met Microsoft Teams en hiermee een SIP-koppeling te maken met je telefooncentrale. Hierdoor kun je bellen en gebeld worden met Microsoft Teams zonder tussenkomst van een Cloud Connector of on premises Skype for Business omgeving.

Grip op Microsoft Teams met retentiebeleid

Steeds meer organisaties werken succesvol samen met Microsoft Teams. De hub voor teamwork wordt veelvuldig ingezet ter ondersteuning van projecten. Maar hoe houd je nu grip op alle projecten in Microsoft Teams? En wat doe je als een project is afgerond? Het is nu mogelijk om voor Microsoft Teams een retentiebeleid in te stellen.

Daarnaast is het mogelijk om teams te archiveren en eventueel later weer te herstellen. Deze functie is beschikbaar voor eigenaren van teams. De bestanden en gesprekken worden op het moment van archiveren read-only. Je kunt als teamlid nog steeds in het gearchiveerde team naar informatie zoeken.

SharePoint Online update

Microsoft breidt de mogelijkheden van SharePoint Online continu uit. We delen vier highlights met je:

 • SharePoint Online news digest: Hiermee kun je eenvoudig gebruikers of groepen van een nieuwsoverzicht op basis van geselecteerde artikelen in Outlook voorzien.
 • SharePoint zoekfunctie: De zoekfunctie in SharePoint is verbeterd en toont gepersonaliseerde resultaten verdeeld in de categorieën sites, bestanden, mensen en nieuws.
 • SharePoint versiebeheer: SharePoint versiebeheer wordt voortaan automatisch aangezet (Auto Safe) en er worden minimaal 100 versies bewaard. Dit kun je niet meer uitzetten.
 • SharePoint Online opslag: Vanaf 1 juli 2018 verhoogt Microsoft de opslagcapaciteit van SharePoint Online, inclusief Microsoft Teams en Office 365 Groups, significant.

Attack Simulator for Office 365 Threat Intelligence

Met deze simulator kunnen beheerders gesimuleerde aanvallen op de gebruikers binnen hun organisatie uitvoeren. Je kunt met het uitsturen van deze ‘nep’ phishing mail bepalen hoeveel medewerkers op de link klikken en je beleid en communicatie hierop aanpassen. Ook kun je met deze functie checken of gebruikers te eenvoudige wachtwoorden hanteren. Deze preview bevat op dit moment aanvalsscenario’s voor phishing en wachtwoordaanvallen. De komende maanden worden er meerdere templates toegevoegd om je medewerkers bewust te maken van de meest voorkomende cyberbedreigingen. Deze nieuwe functie helpt je bij het vergroten van de veiligheidsbewustwording van je medewerkers.

OneDrive Ransomware detectie

OneDrive bevat functies, waarmee je je bestanden tegen ransomware en andere aanvallen kunt beschermen. Wanneer er een aanval wordt gedetecteerd, dan krijgt de gebruiker een waarschuwing via:

 • E-mail
 • Mobiel
 • Desktop.

Vervolgens wordt hij/zij ondersteund tijdens het herstelproces. Bestanden kunnen tot dertig dagen terug worden hersteld.

Microsoft Secure Score

Privacy en security vragen om goede beheersmaatregelen in je organisatie. Microsoft Secure Score, de opvolger van Office 365 Secure Score, helpt je om de beveiliging van Office 365 en Windows te controleren en te optimaliseren. The Windows Score wordt bepaald met Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) en geeft inzicht in de status van je:

 • Antivirus
 • OS security updates
 • Firewall
 • Andere controles.

Daarnaast wordt ook Microsoft Intune ondersteund. Dit geeft je inzicht in eventuele aandachtspunten voor mobile device management binnen je organisatie.

Meer weten over de nieuwe Office 365 opties?

Wil je weten wat de nieuwe mogelijkheden zijn voor jouw gebruikers en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten! Wij delen graag onze ervaringen met je.

Maak een afspraak

Meer nieuws
Het is vrijwel onmogelijk om alle Office 365 updates bij te houden. Advantive helpt je. Iedere maand delen we de belangrijkste Office 365 highlights met je.Lees meer ›
Het is vrijwel onmogelijk om alle Office 365 updates bij te houden. Advantive helpt je. We delen de belangrijkste Office 365 highlights met je.Lees meer ›
ICT-dienstverlener Advantive en Quest sluiten een partnership. Quest is leverancier van software voor het beheer en beveiliging van data. Met de oplossingen van Quest breidt Advantive haar dienstverlening verder uit.Lees meer ›