Advantive wordt partner van Digiwise

Weert, 24 november 2020 – Advantive wordt partner van het Limburgse onderwijsproject Digiwise. Dit project is geïnitieerd door VISTA college en Gilde Opleidingen. Het doel van Digiwise is om toekomstbestendig mbo-ICT-onderwijs te realiseren door het onderwijs dichterbij het bedrijfsleven te brengen, een sterkere positie in de maatschappij te geven en onderwijskundig een solidere basis te bieden.

Willemjan van Laarhoven, technisch directeur van Advantive: “Advantive onderschrijft het belang van goed onderwijs, regionale samenwerking en het delen van kennis. We steunen dan ook graag dit mooie initiatief. Onze collega’s zullen een actieve bijdrage leveren aan het verhogen van de digitale vaardigheden en kennis van zowel studenten als medewerkers van mbo-onderwijsinstellingen in de provincie Limburg. Samen bereiden we studenten en medewerkers voor op de toekomst, waarin we steeds digitaler denken, leren en werken. Dit doen we onder andere door mee te denken over de onderwijsplannen, het verzorgen van gastcolleges en het trainen van leraren.”

Digiwise is een onderwijsproject voor de provincie Limburg in het kader van de regionale investeringsfonds regeling. Aan het project hebben zich diverse partners uit zowel de onderwijssector als het bedrijfsleven gecommitteerd. Het doel van Digiwise is om zowel het mbo-onderwijs in de verticale (IT onderwijs) kolom als horizontale (de brede beroepsopleidingen) kolom te versterken. Door het gebruik van challenged based learning maken studenten en docenten kennis met de veranderende behoeften in het bedrijfsleven. Vanuit deze challenges wordt ontdekt welke oplossingen mogelijk zijn en die inzichten worden vervolgens weer verwerkt in de verschillende curricula.

Jeroen Cremers, projectleider van Digiwise: “We zijn erg blij met Advantive als partner van Digiwise. Advantive is een toonaangevende ICT-dienstverlener, die actief is in onze regio én in de onderwijssector. De medewerkers hebben alle kennis en ervaring in huis om onze studenten en docenten te inspireren, te enthousiasmeren en nieuwe ICT-vaardigheden te leren. We kijken er dan ook naar uit om samen met Advantive en de andere Digiwise partners een succes van dit project te maken.”

digiwise logo

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.