Belangrijke aankondiging: Microsoft Teams-opties veranderen vanaf 1 oktober 2023!

Onlangs is de Europese Commissie een formeel onderzoek gestart naar het bundelen van Microsoft Teams met Microsoft 365 en Office 365 voor zakelijke klanten. Als reactie hierop heeft Microsoft proactief enkele wijzigingen aangekondigd. In deze blog delen we de belangrijkste wijzigingen met je.

Wat verandert er?

Vanaf 1 oktober 2023 krijgen grote organisaties de mogelijkheid om Microsoft 365 en Office 365 aan te schaffen zonder de standaard inbegrepen Microsoft Teams. Microsoft zal Microsoft Teams niet langer automatisch bundelen met Microsoft 365 en Office 365. Dit zal leiden tot een prijsverlaging van deze pakketten. Bovendien zal Microsoft de integratie van Microsoft 365 en Office 365 met andere applicaties en diensten vereenvoudigen.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Als jouw organisatie momenteel de enterprise editie van Microsoft 365 of Office 365 met Microsoft Teams gebruikt, kun je hier gewoon mee doorgaan. Als je abonnement afloopt, heb je de mogelijkheid om over te stappen naar Microsoft 365 of Office 365 zonder Microsoft Teams. Dit resulteert in een prijsdaling van 2 euro per gebruiker per maand voor enterprise-abonnementen. Ook is er een ‘zonder-Teams’-optie beschikbaar voor kleine bedrijven en eerstelijnsmedewerkers.

Als je ervoor kiest om Microsoft Teams als add-on aan te schaffen, betaal je hiervoor 5 euro per gebruiker per maand.

Direct meer weten?

Wil je graag meer inzicht in wat deze veranderingen voor jouw organisatie en medewerkers betekenen of heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuzes? Onze licentiespecialisten helpen je graag verder en wijzen je op mogelijke kostenbesparingen.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.