Copilot in Microsoft Forms: eenvoudig formulieren en enquêtes

Hoe fijn is het als je met één druk op de knop een goede opzet voor een formulier of enquête hebt? Met Copilot in Microsoft Forms is dit nu mogelijk! Maar hoe werkt het precies en wat kun je ermee? In deze blog laat onze collega Rick Deneer je kennismaken met Copilot in Microsoft Forms.

Wat is Copilot in Microsoft Forms?

Copilot in Microsoft Forms is een AI-gestuurde assistent die helpt bij het maken van formulieren, enquêtes en onderzoeken. Dankzij geavanceerde AI-technologie kan Copilot suggesties geven, vragen genereren en de algehele structuur van je formulier of enquête verbeteren. Hierdoor besteed je minder tijd aan het bedenken van vragen en kun je meer tijd besteden aan het analyseren van de antwoorden.

Copilot in Microsoft Forms
Copilot in Microsoft Forms

Hoe werkt het?

Het gebruik van Copilot in Microsoft Forms is eenvoudig. Bij het maken van een nieuw formulier verschijnt Copilot automatisch op je scherm. Je kunt Copilot vragen stellen of aangeven wat voor soort formulier of enquête je wilt maken. Met maximaal 2.000 tekens kun je je input (prompt) geven. Hoe uitgebreider en specifieker jouw input, hoe beter het formulier of de enquête aansluit bij jouw wensen. Heb je inspiratie nodig? Via de knop ‘View prompts’ kun je voorbeelden bekijken om je input/prompt te schrijven. Ook kun je onze blog Handige tips voor het schrijven van effectieve prompts voor Copilot lezen voor tips over het schrijven van goede prompts voor Copilot.

Op basis van jouw input genereert Copilot automatisch een formulier of enquête met relevante vragen. Ben je tevreden met de eerste opzet? Dan kun je deze opzet bewaren. Nog niet helemaal tevreden? Pas de opzet aan met behulp van Copilot. Je kunt bijvoorbeeld meer vragen toevoegen, de schrijfstijl aanpassen of de beoordelingsmethodiek (schaal 1 tot 5 of schaal 1 tot 10) wijzigen. Copilot kan ook bestaande vragen optimaliseren en suggesties doen voor verbetering.

Waarvoor kun je het gebruiken?

Copilot in Microsoft Forms kun je voor het maken van al jouw formulieren, enquêtes, onderzoeken of quizzes gebruiken. Of je nu klanttevredenheidsonderzoeken, medewerker tevredenheidsonderzoeken, aanmeld-, feedback- of evaluatieformulieren wilt maken, Copilot helpt je bij elke stap. Door het vraagontwerpproces te automatiseren, kun je snel professionele formulieren maken die voldoen aan jouw specifieke behoeften.

Voorbeeld

Stel je voor dat je een klanttevredenheidsonderzoek wilt opstellen. Je geeft Copilot de opdracht om een formulier te maken dat zich richt op servicekwaliteit. Binnen enkele seconden krijg je een compleet formulier met vragen zoals: “Hoe beoordeelt u onze service op een schaal van 1 tot 10?” en “Welke verbeteringen kunnen we aanbrengen aan onze service?”. Dit bespaart je tijd en zorgt voor consistente en relevante vragen.

Handige prompts

Hier zijn enkele eenvoudige prompts die je kunt gebruiken met Copilot in Microsoft Forms:

  • “Maak een klanttevredenheidsonderzoek voor een servicedesk.”
  • “Genereer een quiz over algemene kennis van Copilot.”
  • “Stel een aanmeldformulier op voor een webinar.”
  • “Maak een feedbackformulier voor een recente training.”

Weet je al precies wat voor soort onderzoek of formulier je wilt maken? Dan kun je een uitgebreide prompt invoeren. Voorbeeld:

“Maak een klanttevredenheidsonderzoek met 10 vragen voor een servicedesk van een retailorganisatie. De doelgroep zijn klanten die gebruikmaken van de servicedesk in de avonduren. De schrijfstijl moet informeel zakelijk zijn. De vragen moeten uitnodigend zijn om te beantwoorden. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in hoe onze klanten de servicedesk ervaren. Op basis van de inzichten willen we onze dienstverlening verder verbeteren.”

Om het meeste uit Copilot te halen, is het belangrijk om duidelijke en specifieke instructies te geven. Hoe specifieker je bent, hoe relevanter de gegenereerde vragen zullen zijn. Experimenteer met verschillende prompts en ontdek hoe Copilot je kan helpen om nog efficiënter te werken.

Direct meer weten?

Copilot in Microsoft Forms is een handige AI-tool voor het maken van enquêtes, onderzoeken, quizzes en formulieren. Het is onderdeel van Copilot voor Microsoft 365. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Copilot voor jouw organisatie? Laat het ons weten.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.