Datagedreven finance: maak met AI en BI het verschil in 2024

Voor de afdeling finance is het cruciaal om de nieuwste technologische innovaties te omarmen. AI en BI zijn onmisbare tools die finance specialisten in staat stellen om hun werk naar een hoger niveau te tillen. In deze blog delen we concrete tips en inzichten over hoe je Microsoft-technologie kunt inzetten om in 2024 nog succesvoller te zijn.

1. Optimaliseer het gebruik van BI

Zet BI in om de cruciale financiële KPI’s van je organisatie voor 2024 helder en visueel in beeld te brengen. Zorg voor regelmatige updates en maak de dashboards beschikbaar voor de juiste mensen.

Tip: Gebruik BI proactief om inzichten te verkrijgen en problemen te signaleren voordat ze escaleren. Stel alerts in en reageer snel op veranderingen.

2. Benut de kracht van predictive analytics

Predictive analytics helpt je om toekomstige gebeurtenissen, trends en patronen te voorspellen op basis van huidige en historische data. Predictive analytics wordt gebruikt voor het voorspellen van markttrends, klantgedrag, risicomanagement en forecasting. Als je al BI gebruikt, is de stap naar predictive analytics een logische vervolgstap.

3. Automatiseer repetitieve en tijdrovende taken

Het automatiseren van repetitieve en tijdrovende taken levert de financiële afdeling extra tijd op voor meer waardevolle en complexe taken. Bovendien verlaagt het operationele kosten en de kans op fouten. Bepaal welke taken in 2024 geautomatiseerd kunnen worden en optimaliseer continu voor betere resultaten.

4. Verken de voordelen van AI voor jouw organisatie

AI biedt tal van mogelijkheden voor financiële afdelingen om processen te verbeteren, risico’s te beheren, inzichten te verkrijgen en de (klanten)service te verbeteren. Hierbij kun je denken aan fraudetectie en -preventie, kredietrisicobeoordeling, voorspellende analyses, klantenservice, optimalisatie van primaire bedrijfsprocessen, compliance en regelgeving Door AI strategisch in te zetten, creëer je meer waarde en speel je beter in op marktdynamiek en nieuwe ontwikkelingen.

5. Waarborg de veiligheid van data

Het is essentieel én verplicht om je data veilig te houden. De inzet van (nieuwe) technologie en de groei van data vraagt om proactieve security maatregelen. Zorg dat de security baseline van je ICT-omgeving op orde is en voldoen aan de voor jouw branche geldende wet- en regelgeving. Voer regelmatige beveiligingsaudits uit en zorg ervoor dat alle systemen en data voldoen aan de geldende beveiligingsnormen en compliance-eisen. Heb je hierbij hulp nodig? De Advantive security assessment geeft je direct inzicht in de beveiliging van je Microsoft omgeving.

6. Investeer in opleiding en ontwikkeling

Technologie evolueert snel, dus zorg dat je team bijblijft. Neem in je plannen voor 2024 ook opleiding en ontwikkeling voor je team mee. Welke technologische ontwikkelingen ga je omarmen en welke kennis heeft jouw team nodig? Stel een leerplan op dat is afgestemd op de behoeften van je team en moedig continu leren aan.

Maak een vliegende start met AI en BI!

Klaar om in 2024 de efficiëntie te verhogen en betere strategische beslissingen met behulp van AI en BI? Start dan nu op een laagdrempelige manier met onze BI consultants en realiseer een krachtig Power BI rapport in slechts één week!  We helpen je niet alleen met de implementatie van AI en BI, maar geven je ook concrete tips om alles uit je data te halen. Wacht niet langer en ga aan de slag met datagedreven finance!

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.