Samenwerking Arcus College en Advantive

Het Arcus College is een regionaal opleidingencentrum (ROC) gevestigd in Heerlen. Het aanbod voor de 9.000 studenten is groot: er is keuze uit 200 mbo-opleidingen met ruimte voor extra hulp en ondersteuning. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door ruim 900 medewerkers.

ICT heeft binnen het Arcus College een sterk veranderende rol. De veranderingen die het Arcus ondergaat om een aantrekkelijke mbo-instelling te blijven en ambities van excellentie in onderwijs te verwezenlijken, vragen om innovatieve ICT-voorzieningen.

Jan Schwillens, Manager I&A, en Camille Bovy, technisch applicatiebeheerder, beiden werkzaam op het Arcus College, vertellen over de samenwerking met Advantive.

Innoveren op IT-gebied

Jan Schwillens: “De afdeling I&A van het Arcus College bestaat uit 15 medewerkers en faciliteert medewerkers en studenten van het Arcus College op ICT-gebied. Het Arcus College heeft de afgelopen jaren een transitie doorgemaakt en is steeds meer een regie-organisatie geworden. Door deze transitie is onze aanpak ook proactiever geworden. Dit betekent in de praktijk, dat wij als afdeling bijvoorbeeld niet meer bepalen wat er op een werkplek komt, maar goed luisteren naar wat het onderwijs nodig heeft. Dit is een hele omslag voor de complete Arcus organisatie. Maar hiermee kunnen wij wel continu innoveren op IT-gebied en het verschil maken voor onze studenten. En daar draait het om. We moeten immers onze studenten zo goed mogelijk voorbereiden op het bedrijfsleven.”

Samenwerking met Advantive

“Onze afdeling werkt sinds 2010 samen met Advantive. Vanaf het eerste moment is er een klik en vertrouwen. We hebben ze leren kennen als een meedenkende en innovatieve organisatie, die niet bang is om voor zijn klant de nek uit te steken. Er werken goede consultants met een hoog kennisniveau ook op nieuwe technologie. Dankzij Advantive heeft onze afdeling een enorme leercurve doorgemaakt”,  vertelt Jan Schwillens.

“We hebben het afgelopen jaar samen met Advantive drie grote projecten gedaan: SCOM, Exchange / Office 365 en SCCM. Alle drie de projecten zijn uitstekend gegaan. Er is wederzijds vertrouwen en dat schakelt bijzonder prettig. Het is een echt partnership en dat maakt onze samenwerking succesvol. De kracht van Advantive zit met name in de goede voorbereiding, projectmanagement, de kennis en de aanpak van de consultants”, zegt Camille Bovy.

Download het volledige referentieverhaal van Arcus College (pdf)

Meer klanten aan het woord
OCI Nitrogen is in Europa één van de marktleiders in kunstmest. Engeline Snijders, Teamlead Enterprise Content Management bij OCI Nitrogen, vertelt over de samenwerking met Advantive, de transitie naar de cloud en de keuze voor Valo Intranet.Lees meer ›
Renewi vertelt over de samenwerking met Advantive en over de keuze voor Valo Intranet als nieuwe intranetoplossing en de gehanteerde projectaanpak.Lees meer ›
KSS, onderdeel van Wij zijn Jong, vertelt over de transitie naar de Cloud en over de samenwerking met ICT-dienstverlener Advantive.Lees meer ›