Samenwerking AOC Aliancys en Advantive

AOC Aliancys is op 1 augustus 2018 ontstaan uit een fusie van AOC en Aliancys. Door het bundelen van de krachten van beide organisaties is er een toonaangevende, wereldwijde leverancier van polyester en vinylesterharsen, gelcoats en speciale materiaaltypes voor de composietenindustrie ontstaan. Ook op ICT-gebied moest er een ‘fusie’ plaatsvinden. Seat Sali, Manager ICT Operations bij AOC Aliancys, neemt ons mee in het proces en deelt zijn ervaringen.

1 samenwerkings-/communicatieplatform

Seat Sali werkt al ruim tien jaar voor Aliancys en is verantwoordelijk voor IT operations in Europa en China, workplace & connectivity, productiesites en research op het hoofdkantoor. Seat Sali: “AOC Aliancys is wereldleider op het gebied van geavanceerde plastics. Ons hoofdkantoor, waar ik ook werkzaam ben, bevindt zich in Zwitserland. Het is een prachtige internationale organisatie om voor te werken.”

Seat Sali vervolgt: “De organisatie is continu in beweging en dat houdt mijn werk uitdagend en afwisselend. Ik leer iedere dag nieuwe dingen. De fusieorganisatie brengt verandering en vernieuwing met zich mee. Zo vraagt de fusie om 1 samenwerkings- en communicatieplatform / Office 365 tenant. Advantive heeft ons tijdens dit project de gewenste ondersteuning geboden.”

Samenwerking Advantive

Aliancys is een joint venture van CVC Capital Partners en Royal DSM. De organisatie heeft zich afgesplitst van ChemicaInvest (een onderdeel van DSM). Seat Sali: “De ChemicaInvest / DSM organisatie werkte al geruime tijd naar volle tevredenheid met Advantive samen. Advantive heeft de carve-out van Aliancys uit de ChemicaInvest Office 365 tenant met succes gerealiseerd. Na de afsplitsing hebben we de samenwerking met Advantive voortgezet. Advantive ondersteunt ons op zowel consultancy als managed services gebied.”

Seat Sali: “We zijn erg te spreken over het kennisniveau, reactiesnelheid en aanpak. Op basis van onze positieve ervaringen met Advantive was het voor ons een logische keuze om Advantive te vragen om ons tijdens de fusie verder te begeleiden.”

Projectaanpak

Seat Sali: “Advantive heeft ons tijdens het complete project ondersteund. Het project bestond uit twee belangrijke deelprojecten. Voor Aliancys heeft er een geo tenant-to-tenant-migratie plaatsgevonden. Dit houdt in dat we de mail, contacten, notities, taken, Skype, SharePoint en CRM omgeving van de Aliancys Office 365 tenant hebben gemigreerd naar een nieuwe AOC Aliancys tenant. Voor AOC is de Exchange 2013 omgeving naar de nieuwe AOC Aliancys Office 365 omgeving gemigreerd.”

Download het volledige AOC Aliancys referentieverhaal (pdf)

 

Meer klanten aan het woord
Hoe maakt Advantive het verschil voor woningcorporaties? Onze klant Woonbedrijf vertelt over de rol van IT binnen Woonbedrijf en over de samenwerking met Advantive. Lees meer ›
KSS, onderdeel van Wij zijn Jong, vertelt over de transitie naar de Cloud en over de samenwerking met ICT-dienstverlener Advantive.Lees meer ›
Renewi vertelt over de samenwerking met Advantive en over de keuze voor Valo Intranet als nieuwe intranetoplossing en de gehanteerde projectaanpak.Lees meer ›