Samenwerking OCI Nitrogen en Advantive

OCI Nitrogen is in Europa één van de marktleiders in kunstmest. Daarnaast is de organisatie wereldwijd de grootste producent van melamine. De ammoniak die OCI Nitrogen produceert, is de basis voor zowel de kunstmestproductie als voor de productie van melamine.

Het bedrijf is in 1927 onder de vlag van DSM opgericht. In dat jaar is de kunstmestfabriek gebouwd. De melamineproductie is in 1967 gestart. In 2010 zijn beide onderdelen verkocht en verder gegaan onder de naam OCI Nitrogen. Er zijn circa 550 medewerkers werkzaam.

Engeline Snijders, Teamlead Enterprise Content Management bij OCI Nitrogen, vertelt over de samenwerking met Advantive en over de transitie naar de cloud.

Engeline Snijders: “Vanwege de constructieve samenwerking was het een logische stap om het SharePoint beheer aan Advantive uit te besteden. We waren toen en nu nog steeds erg tevreden over de managed services dienstverlening van Advantive.”

Transitie naar de cloud

In 2016 is OCI Nitrogen gestart met SharePoint online project sites in de cloud. Op deze manier liet OCI Nitrogen de business op een kleinschalige manier wennen aan werken in de cloud.

Afgelopen jaar is OCI Nitrogen gestart met een proof of concept voor Office 365. In eerste instantie alleen voor e-mail en voor het gebruik van OneDrive. Om de business continuïteit van SharePoint te waarborgen, is er ook gekozen om SharePoint Online in te gaan zetten.

Engeline Snijders: “Er vindt binnen OCI Nitrogen verjonging plaats. De nieuwe generatie wil mobiel kunnen werken. Dit vraagt om een nieuwe ICT-aanpak. We groeien als OCI Nitrogen naar de cloud. Dit is wel een veranderingstraject. We besteden dan ook veel aandacht aan adoptie. Onze regel is wel dat de oplossingen intuïtief moeten zijn, want anders werkt het niet. We zoeken continu naar de juiste modus tussen wat we wel en wat we niet trainen.”

Keuze voor Valo Intranet

Engeline Snijders: “Met de transitie naar de cloud met Office 365 zagen we één grote uitdaging: de user interface. Die vinden we (standaard) in Office 365 niet zo goed. We hebben er dan ook voor gekozen om een moderne en nieuwe intranetoplossing te implementeren: Valo Intranet. Deze oplossing is volledig geïntegreerd met Office 365.

OCI Nitrogen - startpagina Valo Intranet
OCI Nitrogen – startpagina Valo Intranet

Download het volledige referentieverhaal

Meer klanten aan het woord
BDO is op allerlei vlakken innovatief en vooruitstrevend. De organisatie zit middenin een complete digitale transformatie. Jeroen Veldhuis, Manager Informatie Platform bij BDO, vertelt over de digitale transitie die de organisatie op dit moment doormaakt.Lees meer ›
Munckhof vertelt over de samenwerking met Advantive, de keuze voor Power BI en de toegevoegde waarde van Power BI voor de organisatie.Lees meer ›
Hoe maakt Advantive het verschil voor woningcorporaties? Onze klant Woonbedrijf vertelt over de rol van IT binnen Woonbedrijf en over de samenwerking met Advantive. Lees meer ›