Samenwerking Renewi en Advantive

Renewi is marktleider op het gebied van waste-to-product. Door nieuw leven te geven aan gebruikte materialen beschermt Renewi de wereld tegen vervuiling en uitputting. Het afgelopen jaar heeft Renewi nieuw leven gegeven aan ruim 89% van het afval dat ze hebben ontvangen. Zo heeft Renewi genoeg glas gerecycled om 2 miljard flessen te produceren, genoeg compost gemaakt om de hele Keukenhof met een laag van 40 centimeter te vullen en hebben ze net zo veel CO2 bespaard als Amsterdam produceert in 2 maanden. Dit doen ze met ruim 8.000 medewerkers verspreid over 9 landen en meer dan 200 locaties.

Advantive en Renewi

Niek Vrijsen, Functioneel beheer SharePoint Online bij Renewi: “We kennen Advantive van onze Office 365 migratie. Toen we één Renewi werden, is er gekozen voor Office 365 als e-mail en collaboratieplatform. We hebben toen besloten om dit in een nieuwe tenant te doen. Dit betekende dat alle data naar de nieuwe Office 365 tenant moest worden gemigreerd. Advantive heeft deze migratie succesvol voor ons uitgevoerd.”

Nieuw intranet als volgende stap

“Na de fusie was een nieuw intranet de volgende stap. De afdeling Communicatie zag deze noodzaak ook aangezien ze na de fusie alleen nog een eenvoudige nieuwspagina hadden zonder Renewi branding. Deze nieuwsvoorziening voldeed niet meer”, vertelt Niek Vrijsen.

Aantrekkelijk en toekomstbestendig

“We wilden graag een aantrekkelijk en toekomstbestendig intranet met uitgebreide collaboratiemogelijkheden met SharePoint Online als basis. We zijn een selectietraject gestart en met een aantal partijen in gesprek gegaan. Advantive heeft ons kennis laten maken met de uitgebreide mogelijkheden van Valo Intranet. Op basis van een demosite voor Renewi waren we direct enthousiast over de mogelijkheden van het intranetplatform”, aldus Niek Vrijsen.

Alex de Waal, Corporate Communications Executive bij Renewi, vult Niek aan: “Ik denk dat ik voor heel communicatie kan spreken dat we blij verrast waren met de out-of-the-box oplossing van Advantive. We hadden niet verwacht dat het Valo Intranetplatform zo interactief zou zijn en er zo mooi uitzag. Daar waren we én zijn we erg blij mee!”

Download het volledige referentieverhaal Renewi en Advantive (pdf)

Meer klanten aan het woord
AOC Aliancys vertelt over de samenwerking met Advantive, de keuze voor Office 365 als samenwerkings-/communicatieplatform en de geo tenant-to-tenant en Office 365 migratie.Lees meer ›
Waterschap De Dommel vertelt over de samenwerking met Advantive en de keuze voor Skype for Business 2019 en een nieuwe telefonieomgeving.Lees meer ›
OCI Nitrogen is in Europa één van de marktleiders in kunstmest. Engeline Snijders, Teamlead Enterprise Content Management bij OCI Nitrogen, vertelt over de samenwerking met Advantive, de transitie naar de cloud en de keuze voor Valo Intranet.Lees meer ›