Samenwerking VISTA college en Advantive

VISTA college is een nieuwe naam in Zuid-Limburg, maar zeker geen nieuwkomer. Een gevestigde mbo onderwijsinstelling die in 2019 is voortgekomen uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh. Klaar voor de toekomst om in de regio een breed en modern opleidingsaanbod te blijven aanbieden. Vanuit de kracht van samenwerking Limburgse krachten voor morgen ontwikkelen. Dat is de missie voor VISTA college.

Deze aanpak zie je ook direct terug in de keuze voor een nieuwe intranetoplossing. Leon Sprooten, Informatiemanager bij VISTA college, en Marc Dietzenbacher, Beleidsadviseur onderwijs en technologie, delen met ons de volledige projectaanpak, gemaakte keuzes en eerste ervaringen.

Modern SharePoint als basis

Leon Sprooten: “We hebben als VISTA college een fantastische Office 365 voor onderwijs omgeving. SharePoint Online is onderdeel van deze suite. Voor ons was het dan ook vanuit kostenoogpunt een must dat het nieuwe intranet op SharePoint Online/ Modern SharePoint werd gebouwd. Advantive heeft ons geholpen om in een relatief korte tijd een fris en compleet intranet te realiseren. We hebben echt iets moois neergezet.”

Marc Dietzenbacher: “Samen met een kleine projectgroep is het ons door de duidelijke projectscope gelukt om het nieuwe schooljaar met een nieuw intranet voor zowel medewerkers als studenten te starten.”

Goede voorbereiding

Marc Dietzenbacher: “De initiatiefase van het intranetproject heeft de meeste tijd gekost. We hebben allereerst een onderwijsinstelling met een SharePoint intranet bezocht voor advies en tips. Daarna hebben we samen met Advantive de architectuur voor het nieuwe intranet ontwikkeld. De architectuur is gebaseerd op Modern SharePoint en maakt gebruik van hub sites en standaard web parts. Hierdoor kunnen we zowel studenten, docenten als onderwijsondersteunend personeel van de gewenste informatie voorzien.”

Realisatie nieuw intranet

Leon Sprooten: “Het bouwen was dankzij de diepgaande SharePoint expertise van Advantive bij wijze van spreken een fluitje van een cent. Advantive is in staat om de juiste vertaalslag van onze vraag naar een goede oplossing op basis van standaard SharePoint te realiseren. De Advantive consultants zijn een waardevolle aanvulling op ons team. De basis voor het nieuwe intranet was dan ook in slechts twee weken gerealiseerd.”

Download het volledige VISTA College referentieverhaal (pdf)

Meer klanten aan het woord
Advantive klant ASML vertelt over hun nieuwe intranet oplossing myASML over de aanpak, de implementatie en de samenwerking met Advantive.Lees meer ›
Het Udens College vertelt over de recente overstap van traditionele telefonie naar Skype for Business en over de samenwerking met Advantive. Lees meer ›
VISTA college vertelt over de samenwerking met Advantive, de keuze voor Modern SharePoint als intranet en de toegevoegde waarde voor het onderwijs.Lees meer ›