Samenwerking Waterschap De Dommel en Advantive

Waterschap De Dommel zorgt voor schoon, voldoende en veilig water in de regio Midden-Brabant. Dat doet het waterschap door het (grond)waterpeil te beheren, rioolwater te zuiveren en te zorgen voor schoon water in beken, sloten en rivieren. Onlangs heeft het waterschap de overstap van Lync 2013 naar Skype for Business 2019 (on premises) gemaakt en haar telefonieomgeving vernieuwd. Evert-Jan van den Dungen, Manager Technische Infrastructuur, en Mark Lavrijsen, Systeembeheerder, bij Waterschap De Dommel delen hun ervaringen.

Aanleiding

Mark Lavrijsen: “We werkten nog met Lync 2013 en Windows Server 2008. Beide oplossingen waren toe aan vervanging. We waren op zoek naar een regionale Microsoft partner met kennis van zaken. We vinden het namelijk belangrijk dat consultants toegevoegde waarde bieden en niet ver hoeven te reizen. Via Google hebben we Advantive gevonden. Vanaf het eerste moment liep het contact prettig. Er werd snel contact opgenomen om een kennismaking te plannen. Al tijdens het eerste gesprek werd er actief en op een prettige manier met ons meegedacht. We hadden dan ook direct een klik en vertrouwen in Advantive.”

Aanpak

Evert-Jan van den Dungen: “We hebben samen met Advantive een migratieplan opgesteld en hebben hierin duidelijk gekaderd wie welke werkzaamheden en wanneer ging uitvoeren.”

Mark Lavrijsen: “We hebben veel tijd gestoken in de voorbereiding. Ook hebben we in het plan een uitgebreide testfase opgenomen. Advantive heeft ons stap voor stap begeleid. Het project is succesvol verlopen en goed door Advantive opgeleverd inclusief heldere en pragmatische documentatie.”

Samenwerking

Mark Lavrijsen: “We hebben zelf veel kennis in huis. Als we consultants inhuren voor ICT-projecten, dan is het fijn als ze een aanvulling zijn op het team. Dit is met Advantive duidelijk het geval. De consultants zijn hulpvaardig en denken met je mee.”

Evert-Jan van den Dungen: “De consultants zijn prettig om mee samen te werken. Je kunt merken dat het een Brabants / Limburgs bedrijf is aan de gemoedelijke en informele werkhouding. De consultants zijn gecertificeerd, beschikken over brede kennis en ervaring en weten ons te ontzorgen. We hebben er dan ook voor gekozen om een beheercontract voor telefonie met Advantive af te sluiten. Dat geeft ons rust en zekerheid.”

Advies

Evert-Jan van den Dungen: “Als je als organisatie van plan bent om over te stappen naar Skype en/of van plan bent je telefonieomgeving te vervangen, werk dan samen met een Microsoft partner met brede en bewezen kennis van zaken. Advantive heeft door haar brede Microsoft en telefoniekennis onze verwachtingen overtroffen. We hebben nu 1 kennispartner voor zowel Skype als AudioCodes en telefonie. Ook voor eventuele toekomstige ICT-plannen en -vragen kunnen we bij Advantive terecht. We kijken er dan ook naar uit om vaker met Advantive samen te werken.”

Download het volledige Waterschap De Dommel referentieverhaal (pdf)

 

 

Meer klanten aan het woord
AOC Aliancys vertelt over de samenwerking met Advantive, de keuze voor Office 365 als samenwerkings-/communicatieplatform en de geo tenant-to-tenant en Office 365 migratie.Lees meer ›
Hoe maakt Advantive het verschil voor woningcorporaties? Onze klant Woonbedrijf vertelt over de rol van IT binnen Woonbedrijf en over de samenwerking met Advantive. Lees meer ›
BDO is op allerlei vlakken innovatief en vooruitstrevend. De organisatie zit middenin een complete digitale transformatie. Jeroen Veldhuis, Manager Informatie Platform bij BDO, vertelt over de digitale transitie die de organisatie op dit moment doormaakt.Lees meer ›