Samenwerking Woonbedrijf en Advantive

Woonbedrijf is in 2005 uit een fusie van Woonstichting Hertog Hendrik van Lotharingen (Hhvl) en Woningstichting SWS ontstaan. De Eindhovense woningcorporatie vindt het belangrijk dat iedereen goed en betaalbaar moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. Dit vraagt om een efficiënte en flexibele aanpak. ‎Rob de Rijk, Coördinator I&A Servicedesk and System management bij Woonbedrijf, vertelt over de rol van IT in dit geheel.

Rob de Rijk over Woonbedrijf: “Woonbedrijf is een echt Brabants bedrijf. We hebben een leuke rol in de samenleving. Onze dienstverlening wordt goed gewaardeerd door onze klanten. En dat is prettig, want daar zetten al mijn collega’s zich dagelijks voor in.”

Naar één locatie

Rob de Rijk werkt sinds 2012 bij Woonbedrijf. Samen met bijna 20 collega’s is hij verantwoordelijk voor de complete ICT van Woonbedrijf. “In 2012 ben ik gestart bij Woonbedrijf. Mijn grote uitdaging was om mijn afdeling verder te professionaliseren en te zorgen dat IT voorspelbaarder zou worden om uiteindelijk een betere beschikbaarheid te kunnen garanderen.”

“De medewerkers van Woonbedrijf werkten eerst op vier locaties in Eindhoven. Begin januari 2016 zijn we verhuisd naar 1 locatie in de binnenstad. De medewerkers ervaren nu dagelijks het plezier om samen op 1 locatie te kunnen (samen)werken.”

Samenwerking Advantive

“We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Advantive. De aanpak van Advantive is pragmatisch en dat past goed bij onze bedrijfscultuur. De medewerkers werken hard, zijn recht door zee en flexibel. Advantive is voor ons een kennispartner en helpt ons om beleid te vormen en strategische keuzes te maken. We krijgen gevraagd en ongevraagd advies. Er wordt continu met ons meegedacht. Het partnership heeft dan ook echt meerwaarde voor Woonbedrijf.”

Medewerkers van Advantive versterken daarnaast structureel het systeembeheer van Woonbedrijf. Zij draaien hier mee in het team en bieden het team uitstekende ondersteuning.

Download het volledige referentieverhaal van Woonbedrijf (pdf)

Meer klanten aan het woord
Hoe maakt Advantive het verschil voor woningcorporaties? Onze klant Woonbedrijf vertelt over de rol van IT binnen Woonbedrijf en over de samenwerking met Advantive. Lees meer ›
AOC Aliancys vertelt over de samenwerking met Advantive, de keuze voor Office 365 als samenwerkings-/communicatieplatform en de geo tenant-to-tenant en Office 365 migratie.Lees meer ›
Munckhof vertelt over de samenwerking met Advantive, de keuze voor Power BI en de toegevoegde waarde van Power BI voor de organisatie.Lees meer ›