Governance en Microsoft Teams:

Hoe zorg je voor overzicht en structuur?

Veel organisaties werken op dit moment met het online samenwerkingsplatform Microsoft Teams. Microsoft Teams biedt uitgebreide functionaliteit en is intuïtief in gebruik. Maar onder de motorkap kent Microsoft Teams een simplistisch en ongestructureerd datamodel. Dit zorgt voor uitdagingen op het gebied van governance, gegevensbeheer, structuur en overzicht. Hoe zorg je nu dat je grip houdt op je Microsoft Teams omgeving en de mogelijkheden optimaal benut? In deze blog delen we tips met je.

Prettig, slim en veilig werken met Microsoft Teams

Microsoft Teams kent inmiddels ruim 320 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. We merken nu dat veel organisaties gaan kijken wat er nog meer met Microsoft Teams mogelijk is.

Dit is dan ook het moment om goed na te denken over governance en het beheer van Microsoft Teams. Je kunt het immers maar 1 keer goed doen. Door nu slimme keuzes te maken en Microsoft Teams goed in te richten, houd je grip op je data en het aantal Teams. Het resultaat is dat je medewerkers prettig, slim én veilig met Microsoft Teams kunnen (blijven) werken.

Governance en Microsoft Teams

Governance en Microsoft Teams

Microsoft Teams biedt gebruikers ongekende mogelijkheden. Standaard staat er veel functionaliteit ‘open’ voor gebruikers. Dit zorgt ervoor dat ze snel met Microsoft Teams aan de slag kunnen, maar dit zorgt ook voor een wildgroei aan Teams. Dit brengt de volgende risico’s met zich mee:

 • Gebruikers raken het overzicht kwijt.
 • Informatie is steeds lastiger te vinden.
 • De kans op datalekken neemt toe.
 • Je raakt de controle over de Microsoft Teams omgeving kwijt.
 • Gebruikers vinden het steeds minder prettig om met Microsoft Teams te werken.


Advantive helpt organisaties om Microsoft Teams prettig, veilig en beheersbaar in te richten. Jouw organisatie, de verschillende gebruikers en hun manier van werken staan hierbij centraal. We zorgen voor:

 • Een passend governance beleid.
 • Goede en veilige inrichting van Microsoft Teams.
 • Governance ondersteuning voor gebruikers.
 • Adoptie van gebruikers.


We zorgen voor tevreden gebruikers en een beheersbare Microsoft Teams omgeving voor je ICT-afdeling. Dit alles zorgt ervoor dat je op zowel korte als lange termijn profiteert van de ongekende (samenwerkings)mogelijkheden van Microsoft Teams.

Governance ondersteuning voor Microsoft Teams gebruikers

Ook voor governance geldt: maak het je gebruiker zo eenvoudig mogelijk. En dat snappen we bij Advantive. We kiezen er dan ook voor om het governance beleid voor de Microsoft Teams gebruikers binnen je organisatie te automatiseren. We bieden uitgebreide ondersteuning voor:

 • Het geautomatiseerd aanmaken van Teams.
 • Het waarborgen van de juiste (security) inrichting van Teams.
 • Het beheer van nieuwe Teams.
 • Het zorgen dat nieuwe en bestaande Teams gebaseerd zijn op templates.

Direct meer weten?

Wil je meer weten hoe je de governance van Microsoft Teams kunt automatiseren? Of heb je vragen over de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie? Laat het ons weten!

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.